Arsenal: BL-bukta ide vagy oda, Wenger állása biztonságban

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 18:26
Az Arsenal francia menedzsere, Arsene Wenger részt vett a klub irányítóinak szokásos csütörtöki munkaértekezletén, ahol megerősítették állásában.

Az angol sajtó szerint az Arsenal többségi tulajdonosa, Stan Kroenke kiállt a klub menedzsere, Arsene Wenger mellett annak ellenére is, hogy az „ágyúsok" gyengén szerepelnek a bajnokságban, kiestek a hazai kupákból, és a Bajnokok Ligája-továbbjutáshoz is kisebbfajta csoda szükségeltetne (a nyolcaddöntő első mérkőzésén kikaptak odahaza két góllal a Bayern Münchentől).

Wenger szerződése 2014-ig szól a klubbal, de mostanában egyre többen pedzegetik, hogy neki és az Arsenalnak is jót tenne a váltás.

Wenger mindig is ragaszkodott ahhoz, hogy esze ágában sincs távoznia, és mivel most a mértékadó BBC értesülése szerint az igazgatótanács és Kroenke is kiállt mellette, a téma alighanem lekerül a sajtó napirendjéről. A megbeszélésen kitértek arra is, hogy a tv-s jogdíjakból a nyáron plusz 30 millió font, azaz körülbelül 35 millió euró folyik be a klubhoz, ebből futja erősítésekre is.

Nyílt titok, hogy az Andrej Arsavin, Sébastien Squillaci, Maruan Samah, Nicklas Bendtner négyesnek nem sok virágvasárnapja lesz Londonban, az első számú célpont pedig továbbra is a Barcelona David Villája.

Természetesen nem lesz mindegy, már csak az új igazolások szempontjából sem, hogy a BL-ben vagy az Európa-ligában folytatja-e a csapat...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik