Angol Ligakupa: óriási blama, 4. ligás ejtette ki a Tottenhamet!

Vágólapra másolva!
2019.09.24. 22:57
null
A Tottenham hatalmas meglepetésre kiesett (Fotó: AFP)
Az Arsenal bejutott az angol Ligakupa legjobb 16 csapata közé, mivel 5–0-ra legyőzte a kétszeres BEK-győztes Nottingham Forestet, a Tottenham viszont óriási meglepetésre kiesett a negyedosztályú Colchesterrel szemben!



ARSENAL–NOTTINGHAM FOREST

Az összecsapás negyedórás csúszással kezdődött a londoni közlekedési problémák miatt, de ez sem zavarta meg a hazaiakat, akik már az első fél óra letelte után megszerezték a vezetést, Nelson átívelését Chambers vágta kapásból középre, az első Arsenal-meccsét játszó Martinelli pedig a bal felsőbe fejelt (1–0).



A 70. perc után pedig beindult a gólgyár! Két szöglet után két újabb gólt szerzett az Arsenal, előbb a december óta először játszó Rob Holding fejelt a kapuba, majd a január óta először pályára lépő Bellerín adott gólpasszt egy perc játék után Willocknak (3–0). A végén még a második találatot előkészítő Nelson is betalált, valamint Chambers a harmadik gólpasszát is kiosztotta, Martinelli állította be az 5–0-s végeredményt.

GÓLESŐ A VÉGJÁTÉKBAN



A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN

A Leicester City és a Southampton is 4–0-ra győzte le alacsonyabb osztályú riválisát, a Manchester City viszont „megállt” háromnál – Sterling gólja után Gabriel Jesusnak gólpasszt adott, majd egy öngóllal alakult ki a 3–0-s siker. Az Everton 10 perc alatt eldöntötte Calvert-Lewin duplájának köszönhetően a Sheffield Wednesday elleni meccset, így szintén a legjobb 16 közé jutott.

A Tottenham viszont óriási meglepetésre kikapott a negyedosztályú Colchester Unitedtől! A második félidőben Szon Hung Mint, Eriksent és Lamelát is bevető együttes a 75 százalékos labdabirtoklási arány és a 20–4-es kapura lövési mutató ellenére csak gól nélküli döntetlent játszott, a tizenegyespárbajban pedig hiába mutatott be ritka pocsék „panenkát” az egyik hazai játékos, Eriksen és Lucas is rontott, ami végzetesnek bizonyult.

KIESETT A TOTTENHAM!



És jöhetett az ünneplés!



Még egy negyedosztályú csapat jutott be a nyolcaddöntőbe, a Crawley Town szintén tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást.

ANGOL LIGAKUPA
LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Keddi mérkőzések

Arsenal–Nottingham Forest (II.) 5–0
Colchester United (IV.)–Tottenham Hotspur 0–0 – 11-esekkel 4–3
Crawley Town (IV.)–Stoke City (II.) 1–1 – 11-esekkel 5–3
Luton Town (II.)–Leicester City 0–4
Portsmouth (III.)–Southampton 0–4
Preston North End (II.)–Manchester City 0–3
Sheffield Wednesday (II.)–Everton 0–2
Watford–Swansea City (II.) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik