Angol Ligakupa: kiesett az Arsenal és a Tottenham, a City legyőzte a Chelsea-t

Vágólapra másolva!
2022.11.09. 23:11
null
Mitoma Kaoru lőtte a Brighton második gólját az Arsenal ellen (Fotó: AFP)
A Brighton idegenben 3–1-re legyőzte az Arsenalt az angol labdarúgó Ligakupa szerdai játéknapján, ezzel elütötte a Premier League éllovasát a nyolcaddöntőbe jutástól. A Manchester City 2–0-s győzelemmel búcsúztatta a Chelsea-t, a Liverpool tizenegyesekkel verte meg a Derby Countyt. Az élvonal csapatai közül kiesett még a Tottenham, a West Ham United, a Crystal Palace és a Leeds United is.

 

Az Arsenal Hein – Cédric Soares, Holding, W. Saliba, Tierney – Elneny, Lokonga – Marquinhos, Fábio Vieira, Nelson – Nketiah tizeneggyel kezdett a Brighton ellen, Eddie Nketiah szép lövésével a 20. percben vezetést is szerzett (VIDEÓ ITT!), de a korábbi ágyús, Danny Welbeck tizenegyesből gyorsan egyenlített. A második félidőben előbb a csereként beálló Mitoma Kaoru (VIDEÓ ITT!), majd Tariq Lamptey (VIDEÓ ITT!) is lőtt egy szép gólt – a vendégek 3–1-gyel kiejtették a bajnoki éllovast!

A Manchester City és a Chelsea rangadójának első félideje nem hozott gólt, aztán a második negyvenöt percre fordulva gyors egymásutánban kétszer is betaláltak a hazaiak: az 53. percben Rijad Mahrez kanyarított a kapu bal oldalába szabadrúgásból (VIDEÓ ITT!), öt perccel később pedig Julián Álvarez terelt be közelről egy kipattanót (VIDEÓ ITT!).

A Liverpoolnak nem volt elég kilencven perc a Derby County megtöréséhez, ráadásul a szétlövésben a spanyol tinédzser, Stefan Bajcetic rögtön az első hazai kísérletet elrontotta – Joe Wildsmith védett. A második sorozatban a Pool kapuját védő Caoimhin Kelleher is elkeserítette Conor Hourihane-t, a harmadik körben mindkét rúgó rontott (liverpooli oldalról Roberto Firmino), a negyedikben mindkettő betalált, az ötödikben csak Harvey Elliott – továbbment a Liverpool.

A Nottingham az utolsó negyedórát emberhátrányban játszotta le, de kétgólos előnyét megőrizte, és kiejtette a Tottenhamet.

Nick Pope, a Newcastle kapusa három tizenegyest is kivédett a Crystal Palace elleni nulla–nullát követő párbaj során – kulcsszerepe volt a továbbjutásban.

A Southampton és a Sheffield Wedy tizenegyespárbaja hat sorozatig ment, a végén Theo Walcott a kapuba talált, Alex McCarthy védte Dominic Iorfa lövését – továbbment a Soton.

Még tovább párbajozott a West Ham és a Blackburn: itt a tizedik sorozat döntött – a második ligás csapat javára!

A Wolverhampton némi vigaszt talált a bajnokságbeli kudarcokra: a csereként beálló Boubacar Traoré 85. percben szerzett góljával legyűrte és kiejtette a Leeds Unitedet.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Arsenal–Brighton & Hove Albion 1–3
Liverpool–Derby County (III.) 0–0 – 11-esekkel 3–2
Manchester City–Chelsea 2–0
Newcastle United–Crystal Palace 0–0 – 11-esekkel 3–2
Nottingham Forest–Tottenham Hotspur 2–0
Southampton–
Sheffield Wednesday (II.) 1–1 – 11-esekkel 6–5
West Ham United–Blackburn Rovers (II.) 2–2 – 11-esekkel 9–10
Wolverhampton Wanderers–Leeds United 1–0
A döntetlenre végződő rendes játékidőt azonnal tizenegyespárbaj követte.

Kedden játszották
AFC Bournemouth
–Everton 4–1
Brentford–Gillingham FC (IV.) 1–1 – 11-esekkel 5–6
Bristol City (II.)–Lincoln City (III.) 1–3
Burnley (II.)–Crawley Town (IV.) 3–1
Leicester City–Newport County (IV.) 3–0
Milton Keynes Dons (III.)–Morecambe (III.) 2–0
Stevenage (IV.)–Charlton Athletic (III.) 1–1 – 11-esekkel 4–5

Csütörtökön játsszák
21.00:
Manchester United–Aston Villa

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik