Angol Ligakupa: az Arsenalt nagyon elverték Sheffieldben

Vágólapra másolva!
2015.10.27. 22:42
null
Giroud csak fogta a fejét, szinte nem is volt támadása az Arsenalnak (Fotó: Action Images)
Az Arsenal búcsúzott az angol Ligakupa további küzdelmeitől, miután a Sheffield Wednesday otthonában vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben. A Chelsea számára is véget ért a kaland – José Mourinho csapata 11-esekkel maradt alul a Stoke City otthonában.

Arsene Wenger tartalékos Arsenalt küldött pályára a Sheffield Wednesday elleni Ligakupa-találkozón – az alapcsapatból Petr Cech és Per Mertesacker kapott lehetőséget a kezdőben. Hozzátéve, hogy Aaron Ramsey sérülése miatt az elkövetkező meccseken Alex Oxlade-Chamberlain is minden bizonnyal folyamatos kezdő lett volna a csapatban. Csakhogy az angol játékos már az ötödik percben megsérült. S, hogy tetéződjön a baj, a helyére beállt, mostanában első számú középcsatárként alkalmazott Theo Walcott is a maródiak listájára került.

A Cech – Debuchy, Chambers, Mertesacker, Gibbs – Flamini, Kamara (Bielik, 60.) – Oxlade-Chamberlain (Walcott, 5, Bennacer, 18.), Campbell, Iwobi – Giroud összeállítású Arsenal ráadásul az egész mérkőzésen hatástalan volt a rendkívül szívósan küzdő, jól futballozó Sheffield ellen.

A Wednesday pedig a szünetre már kétgólos előnnyel vonulhatott – Ross Wallace és Lucas Joao találatának köszönhetően. A második félidő elején pedig Sam Hutchinson gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást.

Az Arsenal tradicionálisan a tartalékokkal szokott pályára lépni a Ligakupában, s jut ameddig jut. Ezúttal is benne volt, hogy kiesik a sorozatból, amelyet Arsene Wenger irányítása alatt még egyszer sem nyert meg. A kiesés tehát nem annyira fájó a londoniaknak, viszont Oxlade-Chamberlain és Walcott sérülése még sokba kerülhet – a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

Az pedig kijelenthető, hogy a harmadik számú mez nem hozott szerencsét az Arsenalnak.

Bár a Chelsea számára sem létfontosságú a Ligaupa, az utóbbi hetek eredménytelensége után mégis újabb kudarcnak hathat, hogy José Mourinho együttese búcsúzott a sorozattól. Ráadásul a portugál talán az állását is féltendő, de igen erős kezdőt küldött a pályára. De a Begovic – Zouma, Cahill, Terry, Baba – Ramires, Mikel – Willian, Oscar, Hazard – Diego Costa tizenegy sem volt elég a Stoke City otthonában.

A hazai csapatban Jonathan Walters talált be az 52. percben, ami sokáig úgy tűnt, elég is a továbbjutáshoz. Loic Rémy azonban a 91. percben egyenlített, így kicsikarta a hosszabbítás lehetőségét.

Mivel a ráadásban nem esett gól – pedig a Chelsea emberelőnyben játszhatott – a tizenegyesek döntöttek. És persze ahogy ilyenkor lenni szokott a legnagyobb sztár hibázott. Eden Hazard 11-esét az ötödik körben Jack Butland megfogta, s mivel addig minden tizenegyest gólra váltották a csapatok, ez a londoniak búcsúját is jelentette.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Sheffield Wednesday (II.)–Arsenal 3–0
Everton–Norwich City 1–1 – 11-esekkel 4–3
Hull City (II.)–Leicester City 1–1 – 11-esekkel 5–4
Stoke City–Chelsea 1–1 – 11-esekkel 5–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik