B. D. 2020.09.02 11:01 Frissítve: 2020.09.02 11:30

Anglia: Greenwood a válogatottban is megmutatná tehetségét

Mason Greenwood a mögöttünk hagyott idényben berobbant a Manchester Unitedbe, így nem csoda, hogy meghívott kapott Gareth Southgate-től az angol válogatottba.

Mason Greenwood szombaton debütálhat az angol válogatottban (Fotó: AFP)

A csupán 18 éves Greenwood első idényében 17 gólig jutott – az újraindulást követően pedig már alapemberként számított rá Ole Gunnar Solskjaer. A fiatal támadó nemcsak, hogy kivételes tehetség, de rendkívül szorgalmas is – a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet alatt több kiló izmot felpakolt magára.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy beválogattak a nemzeti csapatba” – nyilatkozta Greenwood. Hozzátette: nagyon örül annak, hogy ilyen jó játékosok körébe kerül.

„Nagyszerű, hogy mindenki jobbra törekszik, ez jobbá teszi az edzéseket. Sok fiatal tehetséges játékos van most Angliában, a Premier League-ben és külföldön is, akik képesek megmutatni a legjobbjukat a pályán. Készen állok arra, hogy megküzdjek másokkal. Csakúgy, mint a bajnokságban, mosollyal az arcomon fogok kimenni a pályára és csak focizni fogok” – tette hozzá nemes egyszerűséggel a támadó.

Mason Greenwood több egy „hétköznapi” tehetségnél, hatalmas potenciál van benne. Olyan egykori világklasszis játékosok dicsérték már őt korábban, mint Alan Shearer – aki állítása szerint megdöntheti a Premier League-ben szerzett góljainak számát – vagy, mint Robin van Persie, aki magához hasonlította a kétlábas támadót.

Solskjaer, a„ vörös ördögök” vezetőedzője tavaly nyáron úgy nyilatkozott róla, hogy sokkal inkább csatár, mint Anthony Martial vagy Marcus Rashford, az utóbbi mérkőzéseken viszont rendre a jobb szélen vetette őt be a norvég – ebben kulcsszerepet játszik, hogy abszolút kétlábas játékos az angol, így jobbal és ballal sem rest lőni. Egy kimutatás szerint 51%-ban bal- és 49%-ban jobblábas.

A nyár egyik legnagyobb átigazolási sztorija, Jadon Sancho esetleges Manchesterbe igazolása úgy tűnik, nem jön létre, ám a „vörös ördögök” szurkolói aligha bánják ezt, mivel sokan inkább Greenwoodban látják a jövőt a támadó szekcióban.

A 18 éves szupertehetség, Anglia egyik legnagyobb reménysége szeptember 5-én Izland ellen debütálhat.

SZEPTEMBER 5., SZOMBAT

FUTBALLPROGRAM

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
A-DIVÍZIÓ
2. CSOPORT

18.00: Izland–Anglia, Reykjavík (Tv: Sport1)

SZEPTEMBER 8., KEDD
20.45: Dánia–Anglia, Koppenhága

 

2020.11.28 13:04:21

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Egy egyes döntetlenre végződött a kiscsapat, a címvédő és a videobírós stáb nagy mérkőzése.

2020.11.26 06:42:16

Angol labdarúgás DÓCS ÁKOS

A walesi nem csupán átlátta a futballt, de meg is értette azt – így játszhatott 40 éves koráig a legenda.

2020.11.23 12:09:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Spurs szembemegy a Bayern és a Liverpool diktálta trendekkel, a Kane, Szon kettősre építve mégis hatékony támadásban is.

2020.11.22 19:26:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban 64. hazai bajnokiján is veretlen maradt a Pool, miközben magabiztosan győzött a Leicester City ellen.

2020.11.21 17:36:15

Angol labdarúgás B. Á.

José Mourinho együttese kiválóan védekezett és kontrázott a manchesteriek ellen.