A világ legerősebb csatára került szembe John Terryvel?

Vágólapra másolva!
2014.07.20. 16:41
null
Adebayo Akinfenwa, a világ legerősebb futballistája (Fotók: 101greatgoals.com)
Adebayo Akinfenwa, a világ legerősebb csatára? Könnyen lehet. Bemutatjuk az angol negyedosztályú AFC Wimbledon kiváló testfelépítésű angol játékosát, aki az NFL-ben is megállná a helyét.

A 32 éves, amúgy gólveszélyes csatárra július 19-én, szombaton figyelhetett fel a közvélemény, amikor csapatával a Chelsea ellen vívott felkészülési mérkőzést. A 101 kilogrammos csatár végigjátszotta a 3–2-re elveszített találkozót, John Terryék pedig bizonyára egy életre megjegyezték a nevét. Akinfenwa ugyan nem szerzett gólt, de megjelenése labdarúgókat meghazudtoló.

Az országjáró támadónak a Wimbledon a tizenkettedik profi csapata, a legutóbbi öt évben négyszer váltott klubot, pályafutása során megfordult a Swansea Cityben és a Millwallban is.

A harmadosztályban 185 meccsen 58, a negyedik vonalban 164 mérkőzésen 62 gól fűződik a nevéhez, de a Ligakupában sem maradt adós a találatokkal, míg az FA-kupában gólpasszokat jegyez.

A világ legerősebb futballistájának számon tartott, 180 centiméter magas, bivalyerős Akinfenwa nem sok test test elleni párharcot veszít, a mérkőzések előtt pedig valószínűleg nagyjából annyi időt tölt a konditeremben, mint az edzőpályán.

Mint ecseteltük, már az sem mindennapos, hogy ilyen testfelépítéssel valaki labdarúgónak áll, de hogy nem mondjuk belső védőként, hanem befejező csatárként teszi mindezt, az valóban elképesztő. Hozzá képest a brazil Ronaldo, valamint a másfél kilogrammos súlyfelesleggel birkózó Hatem Ben Arfa cingár személynek számít.

Többen valószínűleg megijednének tőle, a mindenre elszánt John Terry azonban nem. A Chelsea középhátvédje hatástalanította kigyúrt ellenfelét, és még két gólra is futotta az erejéből a szombati összecsapáson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik