FFT: Tino Asprilla, az őrült kolumbiai, aki mellett képtelenség volt unatkozni

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.03.19. 15:19
null
Tino Asprilla (Fotó: FFT)
Faustino Asprilla azért jött a behavazott newcastle-i vidékre, hogy megtolja Kevin Keeganék szekerét, de a kudarcot követően hamar bűnbak lett belőle. Hogyan maradhatott a mosolygós kolumbiai még így is népszerű a klubnál? Főszerepben a fegyverek, rossz lányok és mesterhármasok... 
Ennél stílusosabban aligha lehetne megérkezni. Newcastle repülőterén sarkvidéki időjárás és hóvihar tombolt 1996 januárjában. Egy szőrmekabátos alak közelített a terminálokhoz, messziről nézve akár Elizabeth Taylor is lehetett volna valami szibériai helyszínen. Így érkezett meg Faustino Asprilla az észak-angliai vidékre, Tyneside-ba, ahol a csatárok szerelmeseit sohasem látott focival nyűgözte le, ráadásul mint divatikon sem volt elhanyagolható.

„Azok a bizarr pólók – sóhajt egykori csapatkapitánya, Rob Lee. – Szőrmekabátjai takarásában mindig szedett-vedetten, rendetlenül görnyedezett. Ha David Ginola kezébe adunk egy fekete nejlonszatyrot, onnantól azt is dollármilliókért lehet árulni. Tino bármit is vett fel, úgy nézett ki, mint egy csöves.”

Ilyen idők jártak. A kolumbiai szupersztár egyenesen Olaszországból érkezett, és csak egyetlen butikot kedvelt Newcastle-ben, a Disney-boltot a Metrocentre bevásárlóközpontban. Ő nem Guccit, hanem Goofyt szerette. Ennek ellenére nem Miki egér típusú futballista volt.

„Nem is gondolnád, mennyire gyorsan mozdult – idézi fel Lee. – Azzal a görbe lábával azt gondoltad volna, hogy egy másodperc alatt leszereled, ő viszont egy szempillantás alatt olyan varázslatot csinált a labdával, amiről mások legfeljebb álmodhattak.”

Faustino Asprilla hihetetlen történetét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik