MU: Nem értem, miért játszik valaki hosszú hajjal – Ferguson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.24. 12:54
null
Sir Alex Ferguson szerint Karel Poborsky inkább hasonlított egy rocksztárra, mintsem egy MU-játékosra (Fotó: Action Images)
Sir Alex Ferguson, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United korábbi menedzsere hamarosan megjelenő, „Leading" című könyvében sok kényes témát boncolgat. Az egyik fejezetben például a játékosok hajviseletével kapcsolatos aggályait ecseteli.

 

Sir Alex Ferguson mindig is ismert volt arról, hogy játékosai hajkoronáját rövidre vágatta, és nem igazán kedvelte, ha valaki hosszú hajjal mutatkozott, ezért nem meglepő, hogy 1996-ban, amikor a göndör fürtjeiről híres csehszlovák születésű Karel Poborsky a Manchester Unitedbe szerződött, a skót menedzser az új szerzeményt is megpróbálta rábeszélni arra, szabaduljon meg hosszú hajától.

„Sosem értettem, egy játékos miért szeretne hosszú hajat – írja könyvében Ferguson. – Bármi ilyesminek, de még csak egy kis extra frizurának sincs semmi értelme. A karrieremben először 1996-ban, Poborsky érkezésekor volt ilyesmire példa – Karel úgy nézett ki, mintha a Led Zeppelinben (brit rockegyüttes – a szerk.) játszana, nem a Manchester Unitedben. Nagy nehezen sikerült rábeszélnem, hogy vágassa le a haját, ám az én ízlésemnek még utána is túl hosszú volt.”

David Beckham, aki 1993 és 2003 között volt az MU labdarúgója, a témával kapcsolatosan korábban elárulta, a 73 esztendős Ferguson még 2000-ben, egy Szuperkupa-mérkőzés kezdő sípszava előtt egy órával, a Wembley Stadion mosdójában leborotváltatta Beckham séróját, miután az angol sztár „tarajjal” a fején jelent meg az öltözőben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik