A szövetség elismerte: nem tökéletes a Wembley gyepszőnyege

Vágólapra másolva!
2009.04.21. 20:38
Amióta 2007-ben megnyitották a felújított Wembley-stadiont, öt alkalommal szedték fel és fektették le újra a stadion gyepszőnyegét, ami alaposan kikezdte annak állapotát. A probléma az FA-kupa hétvégén rendezett elődöntői után került előtérbe, és azóta Sir Alex Ferguson és Frank Lampard, is kritizálta a gyepszőnyeget. Mostanra már a szövetség is beismerte, hogy a pálya talaja távol áll a legideálisabbtól.
A MU–Everton előtt a kapu előtere nem festett túl jól...
Fotó: Action Images
A MU–Everton előtt a kapu előtere nem festett túl jól...
A MU–Everton előtt a kapu előtere nem festett túl jól...
Fotó: Action Images
A MU–Everton előtt a kapu előtere nem festett túl jól...

A televíziós felvételeken jól lehetett látni, hogy fűcsomók, gyeptégladarabok fordultak ki a földből, minden alkalommal, amikor egy játékos becsúszásra vállalkozott a két kupa-elődöntőn.

A reklamálások hatására az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) közleményben jelentette ki, hogy mindent megtesz a jelenlegi, nem túl rózsás állapotok javításáért.

„A Wembley-stadionban folyamatosan zajlik a munka, független tanácsadók, szakértők útmutatásai alapján a pályamunkások csapata mindent megtesz a talaj javításáért” – áll az FA közleményében.

„A cél, hogy megfeleljenek a kihívásoknak, és minden alkalommal biztosítsák a sportágnak leginkább megfelelő körülményeket. A legutóbbi változtatások óta ugyan láttunk javulást a gyep állapotában, de elfogadjuk azon kritikákat, amelyek szerint további javításokra van szükség” – jelentette ki közleményében a szövetség.

Az illetékeseknek van is miért dolgozniuk, hiszen az idény végéhez közeledve hamarosan megkezdődik a nagyüzem a Wembleyben: számos mérkőzésre kerül sor a két éve átadott létesítményben.

Május 9-től kezdve június 10-ig a focistáké a terep: FA Trophy döntő, FA Vase döntő, kilencedikén és tizedikén, aztán 17-én az ötöd-, 23-án a negyed-, 24-én a harmad-, 25-én a másodosztály rájátszásának döntőjét rendezik, aztán 30-án jön az FA-kupa döntője.

A futballdömping a június 10-i Anglia–Andorra válogatott meccsel zárul, aztán hatodik alkalommal is felszedik a gyepszőnyeget, mert június 26-án már az AC/DC ad koncertet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik