Craig Gordon ki akarja szorítani Fülöpöt – nagyon nehéz dolga lesz

Vágólapra másolva!
2009.02.04. 09:31
Fülöp Márton remek teljesítményt nyújt a Sunderlandben az utóbbi időben, és az angol élvonalbeli együttes első számú kapusává nőtte ki magát. A magyar játékos vetélytársa, a nyáron rekordösszegért vásárolt skót Craig Gordon nehezen viseli a helyzetet, de a „fekete macskák” menedzsere, Ricky Sbragia továbbra is Fülöpnek szavaz bizalmat.
Fülöpöt az utóbbi időben nem lehet kiszorítani a Sunderlandből
Fotó: Imago (archív)
Fülöpöt az utóbbi időben nem lehet kiszorítani a Sunderlandből
Fülöpöt az utóbbi időben nem lehet kiszorítani a Sunderlandből
Fotó: Imago (archív)
Fülöpöt az utóbbi időben nem lehet kiszorítani a Sunderlandből

Nyáron egész más volt a helyzet a Sunderlandnél kapusposzton, mint most. A Premier League-ben szereplő együttes magyar játékosa, Fülöp Márton távozni szeretett volna a csapattól, ám végül ez nem sikerült. A „fekete macskák” viszont rekordösszeget költöttek egy új kapusra, Craig Gordont 9.5 millió fontért vették meg a Hearts-tól.

Az angol élvonalbeli bajnokság legdrágább kapusa egyelőre nem tudta bizonyítani, hogy megérte az árát, mivel mindössze hét mérkőzést játszott a Sunderlandben augusztus óta. „Helyettese”, Fülöp Márton viszont kiváló teljesítményt nyújtva pótolta Gordont, aki azóta felépült, de a kezdőcsapatba nem került vissza.

Pedig már a csapat menedzserét, Ricky Sbragiát is megkereste a skót válogatott kapusa, ám a mester egyelőre hallani sem akar arról, hogy leváltsa a nagyszerű formában játszó Fülöpöt. Habár a Sunderland mai FA-kupa-meccsén Gordon kap lehetőséget a Blackburn ellen.

„Craig meglátogatott engem, mivel kicsit aggódik az utóbbi időben történtek miatt – mondta Sbragia. – Pénteken elmondtam neki, hogy a Blackburn elleni ő véd, hogy meccsrutint szerezhessen.”

„Márton viszont hihetetlenül jó teljesítményt nyújt, így a többieknek nincs esélyük kiszorítani őt a kapuból egy jó darabig. Craig tudja, hogy meg kell küzdenie a csapatba kerülésért. Korábban úgy vélhette, hogy automatikusan bekerül az együttesbe, de minden poszton szükség van a versenyre.”

Mivel a téli átigazolási időszak már lezárult, így Gordon egyelőre új csapatot sem kereshet magának, és ha Fülöp továbbra is ilyen jól véd, akkor a skót játékos nehéz négy hónap elé néz. Mindenesetre az már biztosnak tűnik, hogy a hét végén a Stoke City elleni bajnokin ismét a magyar kapus kerül a kezdőcsapatba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik