Az Arsenal után a Liverpool is újrajátszásra kényszerül

Vágólapra másolva!
2009.01.25. 19:17
Lassan már unhatja egymást a Liverpool és az Everton: legutóbb hétfőn találkoztak az angol bajnokság (Premier League) 22. fordulójában. Akkor sem bírtak egymással a városi rivális csapatok, majd az eredmény most, az FA-kupa keretében is 1–1-es döntetlen lett. A Liverpool megmentője ezúttal is Steven Gerrard volt. A döntetlennel az Evertonnál lehetnek elégedettebbek.
A gólnál is Torres (jobbra) sarka volt a főszereplő...
Fotó: Reuters
A gólnál is Torres (jobbra) sarka volt a főszereplő...
A gólnál is Torres (jobbra) sarka volt a főszereplő...
Fotó: Reuters
A gólnál is Torres (jobbra) sarka volt a főszereplő...

A hétfői mérkőzéshez képest Rafa Benítez változtatott az összeállításon a védelem két oldalán, bekerült Álvaro Arbeola és Andrea Dossena. Természetesen ott volt a pályán Steven Gerrard, a „vörösök” csapatkapitánya is, akinek pénteken kellett megjelennie a bíróságon. A másik oldalon David Moyes kénytelen volt nélkülözni együttese két erősségét, Mikel Artetát (sérülés) és Marouane Fellainit (eltiltás).

Xabi Alonso már az első percben veszélyes lövést eresztett meg, amely azonban elkerülte Tim Howard kapuját. Az első negyedóra végén Jamie Carragher keveredett a kapu elé, csatárokat megszégyenítő módon fordult be, de ez a helyzet is kimaradt.

Igazi gólhelyzetet ugyanakkor nem tudott kialakítani a Liverpool, az Everton viszont egy szögletrúgás után megszerezte a vezetést. Steven Pienaar kanyarított középre, Tim Cahillre nem figyeltek, akinek kapuba tartó fejesébe még belecsúsztatott Joleon Lescott, így pedig Pepe Reina végképp tehetetlen volt. Az első félidő végén még Gerrard és Javier Mascherano próbálkozott távoli lövésekkel, de maradt az egygólos Everton-előny.

A második játékrészt sokkal aktívabban kezdte a Liverpool, aminek az 54. percben meg is lett az eredménye. Fernando Torres vett át egy labdát háttal a kapunak, majd sarokkal ugratta ki Gerrardot, aki Howard mellett a bal sarokba lőtt. Nem sokkal később ismételhetett volna, kapáslövését csak bravúrral tudta hárítani az Everton kapusa.

Az egyenlítő gól mintha megfogta volna az Evertont, csak pillanatokig volt játékosainál a labda. A „vörösök” magasabb fokozatba kapcsoltak, és sorozatos rohamokat vezettek a második gól megszerzése érdekében. Látszott, nem szívesen játszanának még egy meccset, már így is elég sűrű a versenynaptáruk.

Torres előtt több gólszerzési lehetőség is adódott a hajrában, de ezek rendre kimaradtak. Az Everton erejéből kizárólag a védekezésre futotta, amit viszont sikeresen végre is hajtott. A két csapat így ismét nekifuthat, a döntetlennel pedig minden bizonnyal az Everton az elégedettebb.

FA-KUPA

4. FORDULÓ
Liverpool–Everton 1–1 (Gerrard 54., ill. Lescott 28.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik