Steven Gerrard 2005-ben közel állt ahhoz, hogy a Chelsea-be igazoljon

Vágólapra másolva!
2009.06.16. 15:52
Steven Gerrard, a Liverpool angol válogatott labdarúgója elképzelhetőnek tartja, hogy 2013–ban – amikor a jelenlegi szerződése lejár – felhagy az aktív futballal. A Pool csapatkapitánya már nem szeretne más csapathoz igazolni, pedig 2005-ben közel került a váltáshoz...
Gerrard (vörösben) majdnem távozott, de maradt Liverpoolban
Fotó: Action Images (archív)
Gerrard (vörösben) majdnem távozott, de maradt Liverpoolban
Gerrard (vörösben) majdnem távozott, de maradt Liverpoolban
Fotó: Action Images (archív)
Gerrard (vörösben) majdnem távozott, de maradt Liverpoolban

2013-ban Steven Gerrrard 33 esztendős lesz, és könnyen elképzelhető, hogy egyben visszavonult futballista is. A Liverpool csapatkapitányát még négy évig köti megállapodás a „vörösökhöz”, és annak lejárta után a középpályás inkább felhagyna a játékkal, mintsem más gárdához igazoljon.

„Harminchárom esztendős leszek, amikor a szerződésem lejár 2013-ban, és még nem tudom, hogy folytatom-e. Ha a visszavonulás mellett döntök, elmondhatom majd magamról, hogy a pályafutásom elejétől a végéig egyetlen csapatban szerepeltem. Én pedig egyáltalán nem akarom másik együttes mezét viselni a jövőben” – mondta a France Footballnak Geerrard.

A liverpooli középpályás azonban nem mindig gondolta így. Igaz, nem sokszor, de volt, hogy Gerrard komolyan eljátszadozott a távozás gondolatával.

„Talán ha kétszer is csak, de közel kerültem a távozáshoz, különösen 2005-ben. Abban az évben nagyon messze jártunk a Premier League-győzelemtől, és a Chelsea érdeklődése felkeltette az érdeklődésemet. Nehéz időszak volt az a számomra, mindazonáltal most, hogy visszaemlékszem, nagyon boldog vagyok, hogy a maradás mellett döntöttem” – tette hozzá Gerrard.

Az angol labdarúgó nem csak a múltról, a jövőről is ejtett néhány szót. Szerinte a bajnok Manchester United jelenleg, ha nem is jobb csapat a Poolnál, mindenképpen „hosszabb a kispadja”. Éppen ezért ha a Liverpool igazol még két-három jó játékost, eséllyel veheti fel a harcot Sir Alex Ferguson legénységével a 2009–2010-es szezonban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik