Egy világbajnok tanácsai az új angol szövetségi kapitánynak

Vágólapra másolva!
2007.12.18. 17:35
Marcello Lippi a Sky Italiának adott interjújában jó tanácsokkal látta el Fabio Capellót, az angol labdarúgó-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányát. A világbajnok tréner szerint az új szakvezető akár sztárjátékosokat is föláldozhat a csapategység érdekében - persze, ha erre szükség lesz.
Marcello Lippi tudhatja, mi a siker titka
Marcello Lippi tudhatja, mi a siker titka
Marcello Lippi tudhatja, mi a siker titka
Marcello Lippi tudhatja, mi a siker titka

Szavazás

Hogyan szerepel Fabio Capello az angol válogatottal?

Írja be az itt látható számot!
"Capello legnehezebb feladata, hogy az angol válogatott igazi csapatként funkcionáljon, és ne úgy mint ahogy az elmúlt években érződött" - nyilatkozta z olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet ünneplő Marcello Lippi.

Az olasz tréner szerint Capellónak nem szabad haboznia, ha merész döntéseket kíván meghozni, és a csapat érdekében bármelyik játékosát kihagyhatja a kezdőcsapatból, vagy akár az egész keretből.

"Egy igazi csapatot kell csinálnia, a nemzeti válogatott nem csupán az ország legjobb futballistáinak összessége. Néha szükség van arra, hogy mellőzz egy fontos játékost, ha az nincs ugyanazon a hullámhosszon, mint a többiek".

Lippi a továbbiakban megemlítette, hogy Capellónak a lehető leghamarabb meg kell tanulnia angolul.

A személyes kommunikáció a játékosokkal ugyanis elengedhetetlen feltétele a sikernek.

"Az a tény, hogy nem beszélek angolul volt az egyik ok, amiért az elmúlt két évben három-négy a Premier League-ből érkező ajánlatot is visszautasítottam" - zárta mondandóját Lippi, aki szerint azt, hogy mi jár egy játékos fejében, illetve, hogy mi nyomja a szívét, azt egy tolmácson keresztül nem lehet megismerni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik