Alexi Lalas nem zárja ki, hogy novemberben kölcsönadják Beckhamet

Vágólapra másolva!
2007.05.30. 11:01
Alexi Lalas, a Los Angeles Galaxy elnöke nem zárja ki annak lehetsőégét, hogy az amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) novemberi zárását követően kölcsönadják David Beckhamet valamelyik európai csapatnak. A korábbi kiváló védő szerint ezzel segítenék az angol válogatottba szombaton visszahívott szélső felkészülését a jövő évi Európa-bajnokságra, igaz erre csak akkor lesz szükség, ha Steve McClaren együttese kiharcolja a részvételt.
David Beckham a brazilok és az észtek elleni találkozókra készül
Reuters
David Beckham a brazilok és az észtek elleni találkozókra készül
David Beckham a brazilok és az észtek elleni találkozókra készül
Reuters
David Beckham a brazilok és az észtek elleni találkozókra készül

„Mindig vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy milyen módon lehetne javítani játékosaink tudásán. Az is segíthet, ha valaki egy másik együttesben is tapasztalatot szerez kölcsönjátékosként. Így még értékesebb tagja lehet csapatunknak” – jelentette ki Lalas.

A Galaxy első számú vezetője hozzátette: a kölcsönadást elősegítheti egy anyagilag megfelelő ajánlat, de igazán az a jó, ha a sport és gazdasági érdekek találkoznak.

Az MLS idénye a november 18-án sorra kerülő nagydöntővel zárul, így elvileg Beckham néhány hónapig szabadon szerepelhetne más gárdánál. Ezzel játékban maradna, s jó esélye lenne arra, hogy a válogatottban is pályára lépjen. A nemzeti tizenegynek azonban bravúrra lesz szüksége az Eb-szereplés kiharcolására, s ha ez nem sikerül, akkor valószínűsíthető, hogy drasztikus fiatalításba kezd a szövetségi kapitány, s akkor a korábbi csapatkapitány már nem számíthat meghívóra.

Alexi Lalas ötletére nem reagált túl lelkesen Frank Yallop vezetőedző, aki az MLS-idény után inkább pihentetné Beckhamet.
„Hosszú lesz az előidény és a bajnokság, így inkább szünetet kellene tartania októbertől vagy novembertől. Pihenőt kell adnunk Davidnek, nem látok esélyt arra, hogy kölcsönadjuk” – szögezte le a tréner.

Kérdés, hogy a Galaxynál ki az erősebb: az elnök vagy a tréner. Valószínű, hogy Alexi Lalas szava nagyobb súllyal esne latba, ha jönne egy értékes ajánlat David Beckhamért…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik