Tokió 2020: „Kihívás lesz összeállítani az amerikai kosárválogatottat”

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 10:35
null
Gregg Popovich nehéz dolgát azért néhány kapitány megirigyelné... (Fotó: AFP)
Az olimpiai címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gregg Popovich tudja, hogy nagy kihívás lesz összeállítania csapatát a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

 

Az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő San Antonio Spurst is edző szakember erről annak kapcsán beszélt, hogy kiderült: az NBA következő idénye legkésőbb július 22-én zárul, miközben másnap a megnyitóval elkezdődik az olimpia a japán fővárosban.

„Majd nem hagyjuk, hogy hétmeccses legyen a döntő” – jelentette ki viccesen Popovich, aki várhatóan jövő év elején nevezi meg azt a 40-50 játékost, akik közül kikerül a 12 fős utazó csapat.

„Folyamatosan ott van a fejemben az olimpia, nem tudok szabadulni tőle. Ha minden változatlan marad, akkor problémás lesz kijelölni a névsort” – tette hozzá a szakvezető.

A 2016-os riói játékok előtt hathetes volt a közvetlen olimpiai felkészülés, amennyiben Popovich is ilyet tervez, akkor június második felében – a rájátszás második köre után – kell kijelölnie az utazókat.

A probléma nem csak az amerikaiakat érinti, ugyanis az NBA európai sztárjai közül többekre – így például a kétszeres alapszakasz-MVP görög Jannisz Antetokunmpóra, a szerb Nikola Jokicsra, vagy a szlovén Luka Doncicra – még olimpiai kvalifikációs torna is vár június végén, amely egybeesik a rájátszás második felével.

Az amerikaiak sorozatban negyedik, összességében 16. olimpiai aranyérmüket szeretnék megnyerni a férfi kosárlabdázók között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik