Steph Curry és Luka Doncic is varázsolt, a Sixersé a rangadó

GOBODICS TAMÁS, MIHÁLY NORBERT (KEZDO5.HU)GOBODICS TAMÁS, MIHÁLY NORBERT (KEZDO5.HU)
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 10:11
null
A dudaszó pillanatában újra elsült Luka Doncic keze (Fotó: Getty Images)
Tizenkét meccses játéknapot rendeztek az NBA-ben, mutatjuk, hogy mi történt az egyes találkozókon.

 

Minnesota Timberwolves–Milwaukee Bucks 105–130

Nem volt esélye a Wolvesnak. A Minnesota back-to-backet játszott, ráadásul a Brooklyntól elszenvedett vereséget követően a városban történt atrocitások miatt a Milwaukee elleni mérkőzésük időpontja is módosult, miután néhány órával előrébb hozták a kezdést. Karl-Anthony Towns ezúttal sem lépett pályára, a Timberwolves játékosai pedig egy az egyben átmentették a Nets ellen mutatott gyenge formájukat. Mezőnyből mindössze 37 százalékkal, míg a triplavonalon kívülről 36.6 százalékkal céloztak, ezáltal pedig szinte semmilyen ellenállást nem tanúsítottak, így a vendégek könnyűszerrel léptek át rajtuk. A 2020-as draft első választottja, Anthony Edwards eljutott ugyan 24 pontig, de mindezt 8/21-es mezőnymutatóval tette, mellette D'Angelo Russell 4/14-gyel szórt 15 pontot, így talán mindössze Juancho Hernangomez (18 pont) játéka érdemel dicséretet.

Middleton vezérletével nyert a Bucks. Giannis Antetokounmpo ezúttal sem léphetett pályára, ellenben Jrue Holiday és Khris Middleton párosa hozta magát, előbbi 15 ponttal, 4 lepattanóval és 4 gólpasszal, utóbbi pedig 27 ponttal, 8 lepattanóval és 7 assziszttal zárt. A Milwaukee a feldobás pillanatától kezdve a kezében tartotta az irányítást, a harmadik negyedben 45 pontot szórtak, a záró játékrész elején pedig már harminc pont volt a két csapat közötti differencia. A vendégek részéről Brook Lopez (18 pont, 8 lepattanó) is remekelt, sőt további három játékosuk jutott el minimum 13 dobott pontig. A győzelemnek köszönhetően a wisconsiniek továbbra is stabilan őrzik a keleti konferencia harmadik helyét.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 24/15, Hernangomez 18/9, Russell 15/3
A Bucks legjobb dobói: Middleton 27/9, Lopez 18/6, Holiday 15/3

Charlotte Hornets–Cleveland Cavaliers 90–103

Végig csak futott az eredmény után a Hornets. A tartalékos hazaiak back-to-backet játszottak, ennek, no meg a hiányzóiknak köszönhetően viszonylag könnyedén el is veszítették ezt a mérkőzést. Lényegében nem tudtak komolyabb ellenállást kifejteni, így a Cleveland kontrollálta a történteket. A visszatérő Terry Rozier (22 pont, 7 lepattanó, 8 gólpassz, 4 labdaszerzés) próbálkozott ugyan, de LaMelo Ball, Gordon Hayward, PJ Washington és Malik Monk nélkül hiába volt ott mellette Miles Bridges (20 pont, 7 lepattanó) és Devonte' Graham (15 pont, 7 gólpassz), fikarcnyi esélyük sem volt. „Mostanában rendesen akadozik a támadójátékunk, kihívássá vált, hogy mérkőzésenként megpróbáljunk eljutni száz pontig. Ezúttal ez nem sikerült” – mondta a lefújást követően James Borrego mester.

Taurean Prince szezoncsúcsának is köszönhetően győzött a Cleveland. Collin Sexton továbbra sem állt a Cavaliers rendelkezésére, mindezek ellenére két győzelem és két vereség után újra a jobbik arcát mutatta az ohiói gárda. Taurean Prince (25 pont, 4 lepattanó, 6/8 tripla) a kispadról érkezve nyújtotta idénybeli legjobb teljesítményét, de Kevin Love (17 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) és Darius Garland (17 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz) is remekelt, ráadásul Jarrett Allen (15 pont, 8 lepattanó) is jól tért vissza. A center a március 26-i agyrázkódását követően az első meccsét játszhatta, nem is rosszul. A győzelem után a hírek szerint a Cavs öltözőjében a játékosok arról beszéltek, hogy nem fogják feladni a play-in elérésének lehetőségét, és mindent megtesznek majd azért, hogy esélyük legyen bejutni a rájátszásba.

A Hornets legjobb dobói: Rozier 22/12, Bridges 20/12, Graham 15/15
A Cavaliers legjobb dobói: Prince 25/18, Garland 17/9, Love 17/6

Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 123–117

A Philly nyerte a játéknap rangadóját. A papírformának megfelelően a Sixers nyerte a keleti konferencia csúcsderbijét, miután a Brooklyn meglehetősen tartalékosan állt ki. Már az első negyedben próbálta dűlőre vinni a dolgokat a hazai csapat, elsősorban az MVP-jelölt Joel Embiid (39 pont, 13 lepattanó) újabb káprázatos teljesítményének köszönhetően, de mellette Tobias Harris (26 pont, 5 lepattanó) és Ben Simmons (17 pont, 4 lepattanó, 9 gólpassz), valamint a padról érkező Shake Milton (15 pont, 4 gólpassz) is remek napot fogott ki, ráadásul mindannyian elfogadható százalékkal dobtak. A negyedik negyedre le is ültette legjobbjait Doc Rivers vezetőedző, ám mivel a Nets elkezdett visszakapaszkodni, így a biztonság kedvéért még Embiid és Simmons is visszatért, végérvényesen eldöntve ezzel az összecsapás végkimenetelét.

Hiába Irving jó játéka. James Harden, Kevin Durant, Blake Griffin és LaMarcus Aldridge hiányában Kyrie Irving (37 pont, 9 gólpassz) próbálta magára aggatni a vezér szerepkört, amely ezúttal csupán annyira volt elegendő, hogy a vendégek szorossá tegyék a mérkőzést. Az utóbbi meccset személyes problémák miatt kihagyó hátvéd mellett Landry Shamet (17 pont), Jeff Green (15 pont, 4 lepattanó) és DeAndre Jordan (12 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz) triója volt elemében, s bár a negyedik negyed elején már úgy tűnt, hogy rég eldőlt a győztes kiléte, 1 perc 15 másodperccel a vége előtt 118–115-re zárkózott fel a Brooklyn – ennek eredményeképpen kellett újra pályára lépnie az Embiid-Simmons párosnak. Steve Nash vezetőedző a találkozó után elmondta, hogy jó lenne a keleti konferencia első helyén zárni, ám most az a legfontosabb, hogy a csapat minden sérültje felépüljön és a rájátszásnak tökéletes formában vághassanak neki.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 39/9, Harris 26/6, Simmons 17
A Nets legjobb dobói: Irving 37/3, Shamet 17/3, Green 15/3

Toronto Raptors–San Antonio Spurs 117–112

Csapatként volt jobb a Toronto. A Raptors back-to-backet játszott, ráadásul az előző este az Atlantától ki is kaptak, s mivel Kyle Lowry, Fred VanVleet és Gary Trent Jr. sem léphetett pályára, így egyértelműen a vendégek számítottak esélyesnek. Ennek megfelelően a San Antonio kezdett jobban, ám a hazaiak „kényszerű” kezdő ötöse remekül muzsikált együtt, OG Anunoby (22 pont), Pascal Siakam (20 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz), Malachi Flynn (16 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz) és Khem Birch (14 pont, 6 lepattanó) is odatette magát, sőt a padról is rendre érkeztek pontok, példának okán a tíznapos szerződéssel rendelkező Freddie Gillespie is brillírozott, 9 ponttal és 8 lepattanóval jutott közel a dupla duplához. A hazaiak a második félidő elején léptek el, s habár a végén még visszazárkózott a Spurs, az eddig mindössze meccsenként 5.1 pontot átlagoló Flynn záró játékrészbeli pontjainak is köszönhetően nyertek a dínók.

Ezúttal ennyire tellett a Spurstől. Egy gyengébb periódust követően előző két meccsét már megnyerte a San Antonio, amely a Raptors kulcsjátékosainak hiányában esélyesként érkezett Tampába. Ennek megfelelően nagy elánnal vetették bele magukat a játékba, Derrick White (25 pont, 5 gólpassz) és a kispadról beszálló Patty Mills (23 pont) végig jól teljesített, míg DeMar DeRozan (19 pont, 4 lepattanó, 11 gólpassz) az utolsó negyedben volt igazán elemében, ezzel visszahozva a meccsbe az övéit. Mindezek ellenére a csapatként egységesebb képet mutató Toronto ellenében ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. Vereségével ismét 50 százalék alá került a Spurs, amely ráadásul következő tizennégy mérkőzéséből tízet idegenben játszik.

A Raptors legjobb dobói: Onunoby 22/12, Siakam 20, Flynn 16/9
A Spurs legjobb dobói: White 25/18, Mills 23/15, DeRozan 19

Detroit Pistons–Los Angeles Clippers 98–100

Reggie Jackson dobása döntött. A Clippersnél Leonard, George, Morris, Ibaka és Beverley sem lépett pályára a back-to-back második felén, úgyhogy finoman szólva tartalékosak voltak a vendégek, de így is sikerült kellően jól védekezni ahhoz, hogy legyen esélyük a győzelemre. A harmadik negyedben úgy tűnt, hogy elfáradt a gárda, majd 11 pontos hátrányba került, de nem engedte el a meccset, még jobban felszívta magát és próbált felzárkózni, hogy aztán az utolsó percben a maga javára fordítsa a dolgokat. 96–89 után előbb Reggie Jackson talált be, majd Ivica Zubac tett vissza egy támadópattanót, aztán Terance Mann zsákolt, majd 19 másodpercnél Jackson triplájával már kiegyenlítették a mérkőzést. A Detroit játékát ismét levédekezték, Amir Coffey labdát szerzett, az időkérés után pedig megint jött Jackson, aki két másodperccel az órán elsüllyesztette a győzelmet jelentő középtávolit – „kivégezte” volt csapatát és hozta a Los Angeles sorozatban hetedik sikerét. Az irányító amúgy is beszórt 29 pontot, mellette 18-cal és 13 lepattanóval dupla duplázott Zubac, de így is 40 százalék alatti mezőnymutatóval, 24 százalékos triplázással és 10 (!) gólpasszal zártak, nem a támadójátékukkal nyertek, hanem a védekezéssel és a clutch megmozdulásaikkal.

Mintha nem akart volna nyerni a Detroit. Jerami Grant (28 pont) és Saddiq Bey (17 pont, 4/7 tripla) vezetésével már-már a hazaiak kezében volt a mérkőzés a negyedik negyedben, a hajrához közeledve is őrizgették az előnyüket, de az utolsó percben egy engedett támadópattanó, egy csúnyán elnézett védekezés, majd két szörnyű eladott labda mégis kicsavarta a kezükből a győzelmet. Megvolt az esélyük a bravúrra, de nem tudtak vele élni, hiába dolgoztak nagyot a meccs folyamán, teljességgel lefagytak a végén, amiért ugyan Grant vállalta a felelősséget, de ez már nem segít rajtuk – igaz, nem is feltétlenül kell nekik halmozni a győzelmet a draftpozíció miatt.

A Pistons legjobb dobói: Grant 28/3, Bey 17/12, Stewart 12
A Clippers legjobb dobói: Jackson 29/9, Zubac 18, Kennard 17/3

Chicago Bulls–Orlando Magic 106–115

Nem, nem és nem. Ezt a meccset is kötelező lett volna nyernie a Chicagónak, de Billy Donovan alakulata érthetetlen gödörbe került és sorozatban negyedszer is vereséget szenvedett. Most már van két All-Starja, mindkettő annak megfelelően is játszott, hiszen Zach LaVine 30 ponttal, 7 gólpasszal és 6/12 triplával zárt, Nik Vucsevics pedig 29 ponttal, 11 lepattanóval és 5/8 triplával szórta meg korábbi csapatát, ráadásul a Bostontól megszerzett Daniel Theis is remekül szállt be a padról, mégis gyakorlatilag egyértelmű vereséget szenvedtek egy negatív szériával, gyenge kerettel érkező ellenféllel szemben. LaVine szerint a frusztráció érezhető, tudják, hogy ennél jobbak és hogy az ilyen meccseket nem szabad elveszíteniük, de ennek a frusztrációnak most már a pályán is ki kell jönnie, méghozzá jobb játék formájában – a harmatos keleti mezőny miatt így is playin-helyen állnak, de a játékuk és a formájuk nagyon messze van a jótól...

A harmadik negyedben döntött a Magic. Az első félidő szorosan alakult, de ott is a teher nélkül, könnyedén játszó Orlando járt előrébb, aztán a harmadik negyedben a Bulls helyett a vendégek tudtak feljebb kapcsolni és lejátszották a pályáról ellenfelüket. Az orlandóiaknál James Ennis (22 pont, 5/6 tripla, 12 pont a harmadik negyedben) és az éppen Chicagóból, Vucsevicsért megkapott Carter Jr. (19 pont, 12 lepattanó) jelentette az alapot és ebben az időszakban a remek védekezésük mellett gyorsan és pontosan támadtak – ültek a dobásaik, járt a labda és nagyon kevés hibával tudtak kosárlabdázni. Ennek az lett a vége, hogy 39–19-re nyerték meg a negyedet és úgy tűnt, hogy eldöntötték a küzdelmet, majd ugyan LaVine 21 pontos negyedik játékrészével még visszajött a Bulls, de amikor kellett, akkor megrázta magát a venedégcsapat és behúzta a győzelmet. Sorozatban hat vereség után sokat jelentett ez nekik, főleg Vucsevics és a Chicago ellen – hatan is kétszámjegyű ponttermést hoztak náluk, 49 százalékkal dobtak, 44 százalékkal tripláztak és 29 gólpasszukra alig 7 eladott labda jutott, nagyon ficánkoltak ezen a mérkőzésen.

A Bulls legjobb dobói: LaVine 30/18, Vucsevics 29/15, Theis 16/3
A Magic legjobb dobói: Ennis 22/15, Carter Jr. 19, Carter-Williams 15/3, Harris 15/9

New Orleans Pelicans–New York Knicks 106–116

A végén a Knicks akarata érvényesült. A New York védekezése viszonylag egyértelmű volt a második félidőben, duplázni, vagy inkább triplázni kell Zion Williamsont, ő ne jusson dobóhelyzethez a festékben, a kiosztásokra pedig a lehető legjobban kell kirohanni, hogy a távoli dobásokat is elvegyék, amennyire lehet – de ez mégis másodlagos szempont volt, a lényeget Williamson megállításában látták. Ezt meg is tették, az addig villogó fiatal erőcsatár csak négy pontot szerzett az utolsó 19 percben, a Pels kinti dobói nem céloztak elég jól ahhoz, hogy ezt ellensúlyozzák, úgyhogy a záró etapban például csak 17 pontot kapott a New York, ami jó volt arra, hogy nyerjen a gárda. Alec Burks sorozatban 11 egységgel nyitotta a negyedik negyedet, Julius Randle magára vállalta a nehéz dobásokat (32 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 5/8 tripla), Reggie Bullock is elsüllyesztett 4/7 triplát, ezekkel a dolgokkal pedig sikerült meglépniük 10-11 ponttal, amit már nem is rontottak el. Az utolsó tíz percben igazából már a kezükben volt a meccs és bár a végén a biztos előny megőrzéséhez kellett még egy Burks-tripla és egy Gibson-zsákolás, de így is megszerezték sorozatban negyedik győzelmüket, ami a szezon során először fordult velük elő.

A triplák döntöttek. Legalábbis így értékelte a vereséget Stan Van Gundy, a New Orleans vezetőedzője, aki szerint egyrészt nem értek oda a Knicks jó dobóira, ezért kaptak 17 hármast 51.5 százalékkal, másrészt ők viszont besültek távolról (6/28), pedig ez most kulcsfaktorrá vált Williamson levédekezése miatt. Az erőcsatár így is eljutott 25 pontig, 8 lepattanóig és 7 gólpasszig, Brandon Ingram 28 ponttal és 7 gólpasszal zárt, a Ball helyén kezdő Naji Marshall is jól mozgott (14 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz), de egyszerűen képtelenek voltak megbüntetni az ellenfél védekezését, ami főleg a záró játékrészben csúcsosodott ki. Az ott kapott 17-4-es roham után már csak tisztes távolból figyelték a New Yorkot és komoly esélyük nem volt a sikerre, úgyhogy három győzelem után ismét bosszantó vereséget szenvedtek.

A Pelicans legjobb dobói: Ingram 28/6, Williamson 25, Marshall 14/9
A Knicks legjobb dobói: Randle 32/15, Burks 21/12, Bullock 16/12

Houston Rockets–Indiana Pacers 124–132

Működött az indianai gépezet. Egy nappal korábban a Clippers túldobta a Pacerst és most Houstonban is nagyon hasonló volt a játék képe, csak ezúttal az Indyben volt több tűzerő. A vendégeknél Caris LeVert (27 pont, 4/9 tripla), Malcolm Brogdon (23 pont, 14 lepattanó, 9 gólpassz) és Domantas Sabonis (22 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz) triója ismét nagyon élt, ez a hármas egyre jobban mozog együtt és ezen az estén is könnyedén szedte szét a Rockets védekezését, ráadásul a kispadról is még hárman érték el a tízpontos határt – nem számított sem Turner, sem McDermott hiánya, így is nagyon egyben volt a rendszer. Az első félidőben dobott 75 ponttal igazából el is döntötték a derbit, vezettek már 22-vel is, de azért a folytatásban visszaestek és mivel védekezni nem nagyon akartak, így szorosabb lett a vége - hat-hét pontra is feljött a Rockets, ám amikor nagyon kellett, akkor mindig jött egy LeVert-kosár, vagy egy Brogdon-tripla. A győzelmük után továbbra is kilencedikek Keleten és hátrafelé nem nagyon kell most figyelniük, inkább a Charlotte-ot támadhatják a nyolcadik helyért.

Vigaszdíjak. Nyerni nem sikerült, de többen is kitehetik az ablakba a mai statisztikájukat a Houstonnál, a liga utolsó helye körül mozgó együttesnél ez így talán rendben is lehet jelenleg. John Wall (31 pont, 9 gólpassz), Christian Wood (25 pont, 13 lepattanó, 3 blokk) és Kelly Olynyk (25 pont, 10 lepattanó, 3 labdaszerzés) valóban elégedett is lehet a számaival, támadásban nem is volt elveszett a gárda, de az első félidei védekezésük után már nem tudtak mit kezdeni azon felül, hogy szorosabbá tették a hajrát. 14–41-gyel jelenleg csak a Minnesotát előzik meg alig fél meccsel, következőleg a Denver ellen pedig megint elég esélytelenek lesznek.

A Rockets legjobb dobói: Wall 31, Wood 25/6, Olynyk 25/9
A Pacers legjobb dobói: LeVert 27/12, Brogdon 23/9, Sabonis 22

Oklahoma City Thunder–Golden State Warriors 109–147

Steph Curry félelmetes. Legutóbb 53 ponttal és 10 triplával vezette győzelemre csapatát a GSW kétszeres MVP-je, most pedig legalább ilyen szinten játszott, csak mivel a Warriors kiütötte ellenfelét, így jóval kevesebbet kellett játszania. Curry végül alig 29 percet töltött a parketten, amely során 42 ponttal terhelte meg a Thunder gyűrűjét, 14/20 jó dobásába 11/16 tripla fért bele, leszedett 6 lepattanót, kiosztott 8 gólpasszt és egyetlen labdát sem adott el – az utóbbi hét meccsén így is közel 40 pontot átlagolt, ezt most valamivel még feljebb rángatta. A döntő ütést is ő vitte be a harmadik negyedben, amikor a Warriors 50–29-re nyert az addig is simán kézben tartott meccsen, az irányító pedig egymaga 25 pontot szórt 8/8-as mezőnymutatóval, valamint 6/6 triplával – mellette a TD-t gyártó Draymond Green (12 pont, 10 lepattanó, 16 gólpassz) is dicséretet érdemel, a GSW pedig zsinórban harmadik sikerével feljött a nyugati kilencedik helyre. Az OKC-ről nehéz mit írni: sorozatban nyolcadszor kaptak ki, ennek jó része ehhez hasonló esélytelen szélmalomharc volt, most Lu Dort sem játszott az előző esti 42 pontos karriercsúcsa után, nekik túl sok céljuk már nem lehet idén.

A Thunder legjobb dobói: Bazley 22, Brown 18, Mykhailiuk 14/6
A Warriors legjobb dobói: Curry 42/33, Poole 17/9, Wiggins 16/3

Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 113–114

Luka Doncic embertelen triplájával lopta el a győzelmet a Dallas. Már a kezében érezhette ezt a sikert a Memphis, a végig szorosan alakuló találkozó hajrájában ugyanis 113–110-re vezettek a hazaiak. Három másodpercnél Luka Doncic bedobta az első és kihagyta a második büntetőjét, de nem lett meg a lepattanó, így Grayson Allen lezárhatta volna a meccset a vonalról: azonban a karrierszinten 90 százalék felett büntetőző játékos most mindkét kísérletét kihagyta. A Mavs időt kért és maradt másfél másodpercre egy dobásra - a labdát nem meglepő módon Doncic kapta, de jól védekeztek rajta, így nem tudott egyből beleállni a triplába. A szlovén zseni azonban talált megoldást, elbújt a védője mellett és a dudaszó pillanatában, előre vetődve elengedte a hármast, amely bevágódott a gyűrűbe – szerencsés, de mindenképpen elképesztő dobás, amellyel az utolsó pillanatban elrabolta ezt a győzelmet a vendégcsapat.

A GYŐZTES TRIPLA


Nem elégedetlenek a hazaiak. A Grizzlies alapvetően jól tette a dolgát ezen a mérkőzésen, az említett Allen 23 ponttal és 6/11 triplával zárt, Jonas Valanciunas 19 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával jelentkezett, Ja Morant sem játszott rosszul és a védekezésük is egyben volt a találkozó nagyobb részében. Morant úgy fogalmazott utólag, hogy nem lóghat az orruk, mert az utolsó 1,8 másodpercet leszámítva jó munkát végeztek - ott is belekényszerítették Doncicot egy nehéz dobásba, amit a klasszis megoldott, ezt el kell fogadniuk, de menni kell tovább, mert van bennük potenciál és van esélyük a playoffra.

A Grizzlies legjobb dobói: Allen 23/18, Valanciuns 19, Morant 17/3
A Mavericks legjobb dobói: Doncic 29/9, Porzingis 21/6, Powell 12

Denver Nuggets–Miami Heat 123–106

Jó volt a Denver. A második negyedtől uralta ezt a meccset a Nuggets, a Jamal Murray-t egész szezonra elvesztő hazaiak fejben erősnek bizonyultak és érvényesítették a papírformát – az említett játékrészt 34–18-ra nyerték meg, a záró etapra pedig meglett a közte húsz is, elöl-hátul az ő akaratuk érvényesült. Nikola Jokics (17 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz) újabb tripla-duplája mellett Michael Porter Jr. (25 pont, 10 lepattanó, 3 blokk) is remekelt, de 15-17 pontokat dobált a Green-Gordon-Dozier trió is – 54 százalékos mezőnymutató, 47 százalékos triplázás és 32 gólpassz került a nevük mellé, könnyedén szerezték a kosaraiakat. Porter szerint Murray nélkül is elég tehetségesek a bajnoki címhez, most így kell megoldaniuk a feladatot, úgyhogy ezzel a mentalitással haladnak előre – negyedikek Nyugaton, bár reálisan nézve ennél előrébb nem nagyon kerülhetnek már.

Megint csak egy negyed jutott a Heatnek. Előző este a Suns ellen is remekül kezdett és megnyerte az első játékrészt a Miami, majd ugyanúgy elbukott, ahogy most is – öt ponttal behúzták a nyitó tizenkét percet a vendégek, ezt követően viszont alulra kerültek és a következő két negyedben eldőlt a sorsuk. Jimmy Butler egy bokasérüléssel együtt vállalta a játékot és elég visszafogottan mozgott, Oladipo és Dragic nem is lépett pályára, úgyhogy voltak gondjaik, de elsősorban a védekezésük és az agresszivitásuk nem volt „miamis” – Erik Spoelstra és Bam Adebayo is ezt emelte ki, utóbbi szerint még nem nagyon tudtak 48 percig önmaguk lenni idén, ezt kell elérniük. Ezzel a két vereséggel már csak hetedikek Keleten, most Minnesotában zárják le a túrájukat, majd otthon fogadják a Brooklynt a back-to-back második felén.

A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 25/9, Jokics 17/3, Green 17/12
A Heat legjobb dobói: Adebayo 21, Nunn 16/6, Butler 13, Ariza 13/9

Sacramento Kings–Washington Wizards 111–123

Jól zárta a túrát a Washington. A fővárosiak kissé talán váratlanul éledtek fel és 4–2-vel tudták le az idegenbeli túrájukat, ezzel jelenleg csak egy meccsre vannak a playint érő 10. helytől, úgyhogy igazából még nincs elveszve a szezonjuk, ha így tudják folytatni. Ezen a mérkőzésen ismét remekül működött az alapjáték, Russell Westbrook vitte a labdát és bontotta a védekezést (25 pont, 15 lepattanó, 11 gólpassz), Bradley Beal eldobálta, amit neki el kellett (31 pont, 10/22 mezőnyből), Davis Bertans bevert 4/7 triplát, a „maradékból” pedig Hachimura, Avdija, Len, vagy éppen Smith dolgozott és rakta hozzá a maga 8-12 pontját. A hibák most is megvoltak, a 26 (!) eladott labda és az abból kapott 38 pont jelentősen nehezeítette a Washington dolgát, de most ez is belefért, az első negyedben bevert 42 pont után végig vezetni tudott a társaság, volt már 19 egységnyi előnyben is, úgyhogy összességében magabiztos sikert könyvelhetett el. Most hazatérhetnek és jön négy meccsük otthon, amelyek igazából mind hozhatónak tűnnek, ha tartják ezt a formát – ebben az időszakban kiharcolhatják a playin-részvételt, ha jól teszik a dolgukat.

Nincs megállás. Zsinórban nyolcadszor kapott ki a Sacramento és ezekben a napokban végleg elmegy a gárda szezonja, hiszen már öt meccsre van a playintől, ezt igazából innen csak egy Phoenix, vagy egy Jazz tudná visszahozni, ennek a Kingsnek reális esélye erre nincs. De’Aaron Fox most is hozta a maga jó számait (33 pont, 6 gólpassz, 6 labdaszerzés), de a védekezésük igazából annyiból állt, hogy az óvatlan Wizards által elszórt labdákat összeszedték és abból indultak, ezen felül túl sokat nem tettek hozzá ehhez a mérkőzéshez. A végén négy technikait is kapott a gárda, ebből kettőt a játék késleltetéséért, Luke Walton vezetőedző sem nagyon tudott erre mit mondani – szerinte szörnyű gyengén játszanak már egy ideje és előbb ezt kell rendezni, mielőtt másra mutogatnak, például a játékvezetőkre. Itt jegyezhetjük meg, hogy a négyből az egyik technikai Waltoné volt…

A Kings legjobb dobói: Fox 33/3, Hield 19/12, Barnes 18/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 31/6, Westbrook 25, Bertans 16/12

NBA, ALAPSZAKASZ
Minnesota Timberwolves–Milwaukee Bucks 105–130
Charlotte Hornets–Cleveland Cavaliers 90–103
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 123–117
Toronto Raptors–San Antonio Spurs 117–112
Chicago Bulls–Orlando Magic 106–115
Detroit Pistons–Los Angeles Clippers 98–100
New Orleans Pelicans–New York Knicks 106–116
Houston Rockets–Indiana Pacers 124–132
Oklahoma City Thunder–Golden State Warriors 109–147
Memphis Grizzlies–Dallas Mavericks 113–114
Denver Nuggets–Miami Heat 123–106
Sacramento Kings–Washington Wizards 111–123

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik