O’Neal is hozzátett a Cavs első győzelméhez

Vágólapra másolva!
2010.04.18. 08:48
null
Shaquille O'Neal győztes mérkőzésen<br /> tért vissza (fotó: Reuters)
Az &eacute;szak-amerikai kos&aacute;rlabda-bajnoks&aacute;g (NBA) r&aacute;j&aacute;tsz&aacute;s&aacute;nak első napj&aacute;n a Keleti Főcsoportban mindh&aacute;rom hazai p&aacute;ly&aacute;n j&aacute;tsz&oacute; egy&uuml;ttes &eacute;rv&eacute;nyes&iacute;teni tudta p&aacute;lyaelőny&eacute;t, &eacute;s vezet&eacute;st szerzett a p&aacute;rharcban. Legink&aacute;bb a Boston k&uuml;zd&ouml;tt meg a siker&eacute;rt, a Celtic az utols&oacute; negyedben tizenegy pontot vert a Miami Heatre, &iacute;gy 85&ndash;76-ra győzte le riv&aacute;lis&aacute;t.

Az alapszakaszban remeklő Cleveland Cavaliers a rájátszást is jól kezdte, és 96–83-ra legyőzte a magát nehezen megadó Chicago Bullst. A Bikák a harmadik negyedben voltak 22 pontos hátrányban, az utolsó 12 percben mégis feljöttek hétre, ám ekkor a végül 24 pontig jutó LeBron James és a 19 egységet jegyző Mo Williams is elsüllyesztett egy triplát, a Bullsnak pedig nem maradt több esélye.

A mérkőzés legeredményesebb kosarasának a chicagói Derrick Rose bizonyult 28 ponttal, ráadásul e mellé még 10 asszisztot is kiosztott. A Clevelandben február 25. óta először játszott Shaquille O’Neal, az óriáscenter 24 perc alatt 12 pontig és öt lepattanóig jutott.

Bostonban három negyed után még vezetett a Miami, ám a Celtic a folytatásban csupán 10 pontot engedélyezett a Heatnek, így hozta az első mérkőzést. Dwyane Wade 26 pontot szerzett, ám rajta és Quentin Richardsonon kívül (15) senki nem jutott tíz pont fölé a csapatból, így a Boston érvényesítette a hazai pálya előnyét.

Akárcsak az Atlanta és a Denver. A Hawks Joe Johnson 22 és Mike Bibby 19 pontjával győzte le a Milwaukee-t, az atlantaiak már a félidőre húszpontos előnyt gyűjtöttek, és ugyan a folytatásban kiengedtek, nem volt kérdéses a sikerük.

A nap legjobb teljesítményét alighanem a denveri Carmelo Anthony nyújtotta azzal, hogy 42 pontot szerzett a Utah Jazz ellen, csapata 126–113-ra nyerte meg a pontzuhatagot hozó mérkőzést. A Salt Lake City-i együttesben a keddi edzésen megsérülő Andrej Kirilenko után Mehmet Okur is kidőlt, miután az első félidőben Achilles-sérülés miatt le kellett cserélni. A vendégeknek C. J. Milest is kellett nélkülözni néhány percig, mert a játékosnak hányingere volt egy ütközést követően.

 NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
Cleveland Cavaliers (1.)–Chicago Bulls (8.) 96–83     
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Cleveland javára  
Atlanta Hawks (3.)–Milwaukee Bucks (6.) 102–92     
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Atlanta javára  
Boston Celtics (4.)–Miami Heat (5.) 85–76     
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Boston javára  
NYUGATI FŐCSOPORT
Denver Nuggets (4.)–Utah Jazz (5.) 126–113
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:  1–0 a Denver javára
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik