NHL: továbbment a Pittsburgh, Jake Guentzel négyet lőtt

Vágólapra másolva!
2018.04.23. 08:03
null
Guentzel négyszer fogadhatta a társak gratulációit (Fotó: nhl.com)
Hétfőre virradóra a Pittsburgh Penguins lezárta a nagy riválisa, a Philadelphia Flyers elleni playoff-csatát az észak-amerikai jégkorongbajnokság rájátszásának első körében: a Penguins 8–5-re győzött, Jake Guentzel négy gólt vágott. A nap másik meccsén a Nashville Predators 5–0-ra verte a Colorado Avelanche-t és került a következő körbe.

Mozgalmasan kezdődött a Pittsburgh vendégjátéka Philadeliphiában, hiszen Sean Couturier már a 3. percben vezetéshez jutatta a Flyerst, de a Pingvinek Sidney Crosby és Carl Hagelin góljaival már a 8. percre fordítottak, az első harmad végén Andrew MacDonald egalizált.

A folytatás is hasonlóan gól gazdagra sikerült, a második harmad végén Jake Guentzel első góljával mentette csapatának 4–4-re az állítást.

A záró játékrészben a 23 éves szélső alaposan rákapcsolt: további három gólt ütött, az utolsó két találata között 10 másodperc telt el. Három perccel a vége előtt ugyan Couturier harmadik góljával szépíteni tudott a 8–5-ös pittsburghi továbbjutást Bryan Rust állította be.

Ezzel a Pittsburg 4–2-re nyerte a szériát és bejutott a következő körbe, ahol a jelenleg 3–2-re álló Washington–Columbus párharc továbbjutójával küzd majd meg a konferencia-döntőért.

A nap másik meccse sima vendégsikert hozott: Predators 5–0-ra lenyomta az Avelanche-t. A Nashville kapujában Pekka Rinne 22 védéssel idei első rájátszásbeli shotoutját érte el. Győzelmével a Nashville 4–2-es összesítéssel került a következő körbe, ellenfele a Winnipeg Jets lesz.

NHL, 2018 – STANLEY-KUPA-RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
PITTSBURGH PENGUINS–PHILADELPHIA FLYERS, A VÉGEREDMÉNY: 4–2
Pittsburgh–Philadelphia7–0
Pittsburgh–Philadelphia1–5
Philadelphia–Pittsburgh
1–5
Philadelphia–Pittsburgh0–5
Pittsburgh–Philadelphia2–4
Philadelphia–Pittsburgh
5–8
NYUGATI FŐCSOPORT
NASHVILLE PREDATORS–COLORADO AVALANCHE, A VÉGEREDMÉNY: 4–2
Nashville–Colorado
5–2
Nashville–Colorado
5–4
Colorado–Nashville 5–3
Colorado–Nashville
2–3
Nashville–Colorado1–2
Colorado–Nashville
0–5

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik