Itt van Amerika
nemzetisport.hu 2015.12.06 09:45 Frissítve: 2015.12.06 10:39

NHL: hamburger, patkányok, polip – bedobott dolgok a jégen

Egészen elképesztő, hogy néha miket dobnak be a jégre a szurkolók az NHL-meccseken. A gamingzion.com összegyűjtötte a legmeglepőbb tárgyakat, élőlényeket.A Detroit Red Wings és a polipok

1952-öt írtunk, amikor egy testvérpár, Pete és Jerry Cusimano rádöbbent, hogy a tengeri herkentyűket árusító üzletükben található polipnak nyolc lába van. Pontosan annyi, ahány győzelemre szüksége volt akkor a Red Wingsnek az NHL playoffjában, hogy megnyerje a Stanley-kupát.

Ezért hőseinknek az a nagyszerű ötletük támadt, hogy a rájátszás elején körbevisznek egyet a jégen, hogy szerencsét hozzon. Nos, hogy ezen múlt-e vagy sem, nem tudni persze, az azonban biztos, hogy a Detroit 4–0-ra intézte el a Toronto Maple Leafst, majd a Montreal Canadienst is.

Azóta szokássá vált a polipok bedobása a jégre, sőt, a Detroit Red Wings hivatalos kabalaállata lett!

Az Ottawa Senators és a hamburgerek

Andrew Hammond, az Ottawa Senators kapusa egészen parádés teljesítménnyel rukkolt ki a 2014–2015-ös szezonban. Összesen 23 mérkőzésen lépett pályára, s 20–1–2-es mérleget mutatott fel. Az egyik neves gyorsétteremlánc reklámfigurája után megkapta a Hamburglar becenevet, a kapus pedig a sisakjára festette a kabalát.

Nem kellett sokáig várni, hogy lecsapjanak erre a szurkolók. Amikor Hammond parádézik, a nézőtérről hamburgereket dobálnak a jégre. Egyszer a csapattárs Curtis Lazar meg is evett egyet.A Florida Panthers és a műanyag patkányok

Amikor a Florida Panthers hokisa, Scott Mellanby megölt egy patkányt az ütőjével az öltözőben az 1995–1996-os szezon nyitó meccse előtt, aligha gondolhatta, hogy cselekedetének vége egy „fontos” szabály megalkotása lesz az NHL-ben.

Aznap két gólt is szerzett ugyanazzal az ütővel, s a legenda szerint ebből megszületett a „rat trick” nevű tradíció. A rat magyarul patkányt jelent, a „hat trick” pedig a sportnyelvben mesterhármast, ennek a mintájára jött létre az elnevezés.

Innentől kezdve egyre többen dobtak be műpatkányokat a jégre a következő meccseken, minden alkalommal, amikor a Florida gólt szerzett. Egy idő után az összes játékosnak fedezéket kellett találnia a patkányeső ellen, de ennél is elképesztőbb volt, hogy a takarítás miatt egyre hosszabb ideig kényszerültek szünetet tartani. Az 1996–1997-es idényre az NHL szabályalkotó testülete az egész ligára érvényesen megtiltotta, hogy patkányokat hajigáljanak be a nézőtérről meccs közben. Némi enyhítésként nagyon speciális alkalmakkor és csak a mérkőzések után be lehet azért őket dobálni...

A Toronto Maple Leafs és a gofrik

Általában a csapat támogatása, biztatása a célja a jégre dobálásnak. Ellenben a Toronto Maple Leafsnél amikor a gárda 2010-ben 4–1-re kikapott a Philadelphia Flyerstől, egy szurkoló nagyon megelégelte a csapat rossz teljesítményét, és bedobott egy gofrit. Később a Twitteren megmagyarázta, hogy ezzel akarta üzenni szeretett csapatának, ébredjenek már fel végre, és reggelizzenek egy jót, hátha akkor jobb hokira lesznek képesek.

Attól kezdve az ellenfelek szurkolói néha rájátszanak erre, s gofrikat dobnak be, hogy bosszantsák a torontóiakat.

A Los Angeles Kings és az élő csirke

Na, ez már több a soknál. Még 1988-ban történt, hogy a Los Angeles Kings egyik meccsén valaki egy élő csirkét dobott a jégre. A szárnyas egy kék szalvétát viselt a hátán, a drukker így akarta kifigurázni a Kings egyenruháját. Szegény szárnyas érhetően félt, ezért nem mozdult. A pályán lévők egy darabig kerülgették, piszkálgatták, végül elvitték a jégről. Szerencsére ebből nem lett hagyomány…

 

 

2021.01.15 08:49:08

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Másodszor is megverte a Miamit a Philly, a Hornets ellen javított a Raptors, a GSW-t múlta felül a Denver.

2021.01.14 09:45:27

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (KEZDO5.HU)

Kristaps Porzingis visszatérésével a Mavs szériája maradt életben Charlotte-ban.

2021.01.13 08:26:47

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Embiid 45 pontot dobott a Heat elleni „roncsderbin” • A Pacers remek védekezéssel húzta ki a GSW méregfogát.

2021.01.12 08:42:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Dallas–New Orleans mérkőzést elhalasztották, mert a hazai csapatban újabb játékosok fertőződtek meg a koronavírussal.

2021.01.11 09:25:21

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Steph Currynek rossz napja volt, de így is megnyert egy nagy csatát a Golden State.