NHL: csak hosszabbításban nyert a Boston és a Carolina is

Vágólapra másolva!
2021.06.04. 06:52
null
Jordan Staal öröme érthető (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának péntekre virradóra lejátszott mérkőzései egyaránt hosszabbításban dőltek el: a Boston Bruins Brad Marchand ráadásban esett találatával 2–1-re legyőzte a New York Islanderst, míg a Carolina Hurricanes Jordan Staal hosszabbításban szerzett góljával múlta felül a Tampa Bay Lightningot 3–2-re.

A Carolina Hurricanes és a Boston Bruins is hosszabbításban győzött vendégként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának második fordulójában, csütörtökön.

Előbbi a címvédő Tampa Bay Lightning ellen szépített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcában, amelynek első két felvonását otthon bukta el. A találkozót Jordan Staal döntötte el a ráadás hatodik percében. Sebastian Aho, a Hurricanes támadója egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a 3–2-es sikerből, míg a kapus Petr Mrazek 35 védéssel hálálta meg, hogy a playoffban első alkalommal lépett jégre kezdőként.

A Boston Bruinsban Brad Marchand döntötte el a 2–1-re végződött összecsapást: a 33 éves klasszisnak az idei rájátszásban ez már a második mérkőzést lezáró gólja volt a hosszabbításban. Ezzel ráadásul már 102 pontnál jár a klub színeiben a playoffban, amivel a Bruins történetében holtversenyben a negyedik Phil Espositóval. A listát Ray Bourque vezeti 161 ponttal.

NHL, RÁJÁTSZÁS
2. FORDULÓ, 3. MÉRKŐZÉSEK
New York Islanders–Boston Bruins 1–2 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–Carolina Hurricanes 2–3 – h. u.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó mindkét párharcban a mai győztes vezet 2–1-re.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik