NHL: a Vegas majdnem elszórakozta a nagy előnyét

Vágólapra másolva!
2018.05.05. 07:30
null
A ligaújonc már csak egy sikerre a főcsoport döntőjétől
A Vegas Golden Knights és a Tampa Bay Lightning is egy győzelemre van attól, hogy bejusson főcsoportja döntőjébe az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában. Előbbi nyugaton a San Jose Sharksot múlta felül 5–3-ra, míg utóbbi keleten hosszabbítás után nyert 4–3-ra a Boston Bruins otthonában. 

A ligaújonc Vegas visszavágott a San Josenak az előző meccsen elszenvedett négygólos vereségért. Sokáig úgy állt a találkozó, hogy fordított eredmény is születhet, a Golden Knights ugyanis 4–0-ra elhúzott, a harmadik harmad második felét azonban alaposan elrontotta, és egy gólra visszaengedte az ellenfelét. Üres kapus találattal alakult ki a végeredmény, így már csak egy siker kell a Nyugati főcsoport döntőjéhez.

A nevadai együttes kapusa, a Pittsburgh Penguins gárdájával háromszoros bajnok Marc-Andre Fleury 27 védéssel vette ki a részét a diadalból. A kanadai hálóőr 69. meccsét nyerte meg a rájátszásban, ezzel feljött az örökrangsor tizedik helyére.

Keleten hosszabbításba torkollott a Boston és a Tamba Bay negyedik meccse, Dan Girardi gólja döntött a vendégcsapat javára, amely így 3–1-re meglépett a párharcban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK
KELETI FŐCSOPORT, 4. MÉRKŐZÉS

Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 3–4 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Tamba Bay javára.

NYUGATI FŐCSOPORT, 5. MÉRKŐZÉS
Vegas Golden Knights–San Jose Sharks 5–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Vegas javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik