NFL: visszavonul a Patriots háromszoros Super Bowl-győztese

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 19:45
null
Hightower szögre akasztja a cipőjét (Fotó: Twitter/NFL)
Bejelentette visszavonulását a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots klasszis linebackere, Dont'a Hightower.


Dont'a Hightower a The Players Tribune-nak adott egy hosszabb lélegzetvételű nyilatkozatot, amiben köszönetet mondott a Patriotsnak és bejelentette, nem folytatja NFL-pályafutását.

„Ma hivatalosan visszavonulok az NFL-től. Tudom, az ilyen bejelentések mindig keserédesek, de egyszerűen nem tudok szebb történetet kitalálni se, mint amit New Englandben éltem át” – kezdte búcsúját Hightower. „Számomra ez egy boldog nap és el szeretném mondani, mennyire értékelem, hogy felkaroltátok ezt a déli srácot Tennessee-ből. Mindig támogattatok engem a pályán és azon kívül is. Köszönöm.”

Hightower tíz évet töltött a Patsnél, ami alatt kétszer beválasztották a Pro Bowl-csapatba és háromszor Super Bowl-győzelemig is eljutott, melyek során ráadásul nem is akármilyen teljesítményt nyújtott. A XLIX. Super Bowl utolsó percében ő állította meg a Seattle Seahawks mára legendává vált futóját, Marshaw Lynchet az egyyardos vonalon, majd évekkel később az Atlanta Falcons elleni ikonikus nagydöntőben is egy utolsó negyedes strip sackkel szerezte meg a csapatának a labdát, amit sokan a meccs fordulópontjaként tartanak számon.


A linebacker karrierjét 117 lejátszott meccsel, 569 tackle-lel, 67 irányítósiettetéssel és 27 sackkel zárta. Elmondása szerint úgy érzi, teljesen nyugodtan akasztja szögre a cipőjét, hisz mindent megadott a New Englandnek, amire képes volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik