NFL: Tom Brady másodszor is bejelentette visszavonulását – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.01. 14:30
null
Tom Bradyt nem láthatjuk többé az NFL-ben (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Tampa Bay Buccaneers hétszeres Super Bowl-győztes irányítója, Tom Brady a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be visszavonulását.


„Jó reggelt, srácok. Egyből a lényegre térek: visszavonulok... de most végleg. Legutóbb elég nagy felhajtás lett belőle, szóval ma reggel úgy döntöttem, hogy csak felveszem ezt a videót, és elsőként veletek tudatom a döntésemet. Tavaly már úgyis megvolt az érzelmes búcsú a közösségi médiában.

Köszönöm mindenkinek, aki támogatott. A családomnak, a barátaimnak, a csapatagjaimnak, az ellenfeleimnek, és még tovább sorolhatnám. Köszönöm, hogy az álmomnak élhettem, semmin nem változtatnék” – búcsúzott könnyes szemekkel a hétszeres Super Bowl-győztes irányító.


Brady napra pontosan egy éve mondta ki először, hogy többé nem lép pályára az NFL-ben, de negyven nappal később meggondolta magát, s visszatért a Tampa Bay Buccaneershez

Az idény nem úgy alakult, ahogyan a 45 éves klasszis szerette volna. A floridai együttes 8–9-es mérleggel zárt az alapszakaszban, s csak azért jutott be a rájátszásba, mert a liga leggyengébb csoportjában, az NFC Southban szerepelt. Brady az utolsó idényében 4 694 passzolt yarddal és 25 touchdownnal végzett, ami megsüvegelendőnek számít ha azt nézzük, hogy mennyi sérültje volt a Buccaneers támadóinak – különösen az őt védő falnak.

Az idei rájátszásban a Dallas Cowboys a wild card-körben kiütötte a Tampa Bayt – a texasiak 31–14-re győzedelmeskedtek, ez volt Brady utolsó mérkőzése a ligában.

A 45 esztendős legenda a Patriotsban eltöltött két évtizedes pályafutása alatt hatszor, a Buccaneers játékosaként egyszer nyert Super Bowlt, összesen 23 szezont húzott le az NFL-ben.

Brady páratlan karrierje során háromszor lett az alapszakasz legértékesebb játékosa, ötször Super Bowl-MVP és kétszer az évad legjobb támadója. Ő tartja a legtöbb passzolt yard és a legtöbb passzolt hatpontos rekordját is (az alapszakaszban és a rájátszásban egyaránt), emellett ő büszkélkedhet minden idők legtöbb playoffgyőzelmével. A felsoroltakon kívül számos rekord kapcsolódik még a nevéhez – nehezen férhet hozzá kétség, hogy ő a sportág történetének legjobbja.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik