Itt van Amerika
H. Á. 2021.01.18 00:14 Frissítve: 2021.01.18 01:14

NFL: elbírta Mahomes kiválását a Chiefs, legyőzte a Brownst

Vasárnap este a Kansas City Chiefs is bejutott a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoportdöntőjébe, miután a Cleveland Browns ellen 22–17-re győzött, ráadásul a harmadik negyed közepén elvesztette irányítóját, a tavalyi Super Bowl MVP-jét, Patrick Mahomest.

 

Mahomes (15) nem tudott maga erejéből felállni az ütés után (Fotó: Getty Images)

A vasárnap este egyetlen konferencia-elődöntőjenek első pontjait a Chiefs szerezte, miután az első negyedben Mahomes egy yardos futott TD-jével megszerezte a vezetést – igaz, Harrison Butker elhibázta az extra pontot –, ám Cody Parker a játékrész végén egy mezőnygóllal szépített (6–3).

FŐBÍRÓ A KÓRHÁZBÓL
A találkozó főbírója, Clay Martin két hete még azzal került a hírekbe, hogy friss koronavírus fertőzöttként kórházba szállították. Ehhez képest vasárnap este némileg lefogyva, de gyógyultan ott volt a pályán és levezette a mérkőzést. 

A második 15 percben aztán rákapcsolt a Chiefs, és Mahomes kiosztott egy TD-passzt Travis Kielcének, majd Butker az extra pont után még két további mezőnygólt is értékesített – egyet 50, egyet 28 yardról –, vagyis 16 pontos előnnyel, 19–3-as vezetéssel mehetett szünetre.

A folytatásban aztán Bukter megint rontott – 33 yardról hibázott egy mezőnygól-kísérletet –, a Browns pedig Baker Mayfield 4 yardos TD-passzával zárkózott, Jarvis Landry volt a címzett. A Chiefstől a harmadik negyedben még egy újabb FG-re futotta, Butker ezúttal betalált 33 yardról (10–22). A játékrész krónikájához tartozik, hogy Mahomes a negyed közepén Mack Wilson szerelése után megsérült, az első diagnózis szerint agyrázkódást szenvedett, így a folytatásban Chad Henne játszott helyette.

 


 

Az utolsó negyedben a Browns Kareem Hunt 3 yardos futott TD-je jutott lőtávolba, már csak öt pont volt a különbség,és a Cleveland előtt ott is volt a lehetőség a fordításra, miután a vezérét vesztett Chiefsnél Henne nyolc perccel a vége előtt eladta a labdát. A Browns azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a kansasiak jól védekezve puntolásra kényszerítették ellenfelüket, és az utolsó percekben már az órával is játszva végül megnyerték a mérkőzést és bejutottak a főcsoportdöntőbe.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐ
Kansas City Chiefs–Cleveland Browns 22–17

2022.05.13 21:15:06

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Jó látni, hogy az olykor általunk, a média által is túlmisztifikált hősök sok tekintetben épp olyanok, mint mi. Például képesek ugyanúgy egyik pillanatról a másikra gyerekké válni, ahogyan mi. Más-más taposómalomból jövünk, ugyanoda érkezünk.

2022.05.12 07:40:09

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Érthetetlen összeomlást produkált a Warriors, 55 pontos hátrányban is volt az este folyamán.

2022.05.11 08:16:19

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Phoenix harminccal nyomta le a második félidőre teljesen széteső Dallast.

2022.05.10 08:25:35

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Csak az utolsó másfél percben tudott fordítani a GSW • A Boston is csak a hajrában vette kezébe az irányítást.

2022.05.08 09:38:17

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Kiélezett találkozón, Jannisz Adetokunbo mestermunkájával őrizte meg az ellopott pályaelőnyét a címvédő.