Itt van Amerika
ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU) 2013.04.20 10:08 Frissítve: 2015.03.31 01:37

NBA: újabb, 221 centiméteres magyar kosaras a drafton

Az 1993-as születésű, kecskeméti nevelésű Dobos László, aki jelenleg a spanyol ACB-s Zaragoza második csapatában pallérozódik, hivatalosan is bejelentette, hogy jelentkezik az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) draftjára.

Dobos László eddig Görögországban, illetve Spanyolországban légióskodott (Fotó: fcmbasketball.com)

A 221 centis Dobos László még négy évre rendelkezik szerződéssel a Zaragozánál. Bő egy esztendeje igazolt Spanyolországba, miután a görög Ikarosznál már belekóstolhatott a légióséletbe, bár az első csapatnál ott sem kapott szerepet honfitársunk, ahogy a CAI-nál is még csak a padon ült több ACB Liga-mérkőzésen.

A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

A magyar center az El Olivar nevezetű fiókcsapatban 7.3 pontot, valamint 7.8 lepattanót átlagol eddig ebben a szezonban 23 mérkőzésen.

Az NBA éves játékosbörzéjének szabályai szerint június közepéig még leiratkozhat a draftlistáról, amennyiben úgy gondolja, hogy egy későbbi szezonban (még jövőre és két év múlva is jelentkezhet) nagyobb esélye van arra, hogy kiválasszák. A mock-okokon (tehát a draftprognózislistákon) egyelőre még nem szerepelt a szakértők által a 60 elkelendőnek várt ifjonc között.

Dobos a hatodik magyar játékos, aki eddig jelentkezett az NBA draftjára, korábban Bencze Zoltán, Szendrei József, Dohar István, Hanga Ádám, majd tavaly Somogyi Gergely iratkozott fel hivatalosan is az aktuális börze listájára. Eddig csak Hangát vitték el (2011, 59. választás – San Antonio Spurs), bár tavaly Somogyi Gergely így is megkapta az esélyt a Lakerstől, igaz, az alapszakaszkeretbe már nem tudott bekerülni a Los Angeles-i sztárcsapatnál.

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.