NBA: Larry Bird rekordját döntötte meg Jayson Tatum

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 19:15
null
Tatum kedden 51 pontig jutott (Fotó: FamSided)
Mint már beszámoltunk, kedd hajnalban a Celtics 130–118-as győzelme során a Celtics sztárja, Jayson Tatum 51 pontig jutott, amivel a csapat legendájának, Larry Birdnek döntötte meg hosszú ideje fennálló rekordját.

 

Mivel Tatumnek karrierje során már ötödször sikerül legalább ötven pontot dobnia alapszakasz-mérkőzésen, utolérte a csapat Hall of Famerét, Larry Birdöt. Ha a rájátszásmeccseket is figyelembe vesszük, akkor Tatum már túl is szárnyalta a legendát, hiszen ő még kétszer képes volt legalább ilyen teljesítményre a playoffban is Birddel ellentétben. Ezeknek köszönhetően jelenleg már a fiatal sztár büszkélkedik a franchise történetének legtöbb 50 pontos meccsével.

A 24 éves játékos ebben az idényben egyszer már igazán közel került, hogy megdöntse ezt a rekordot, viszont akkor a Miami ellen „csak” 49 pontot tudott dobni. A meccset követően az NBA-ben 20 esztendőt lehúzó, Jamar Crawford üzent a Celtics kiscsatárjának, aki kedden hallgatott is a veterán szavaira.

„Ha bármikor ilyen közel érsz az ötven ponthoz, érd el! Az emberek csak arra emlékeznek bizonyos idő elteltével, hogy hányszor jutottál el addig, nem arra, hogy hányszor voltál a közelében.”

Tatum a szurkolókkal ellentétben higgadtan és röviden írta le, mit gondol az éjjeli teljesítményéről.

„Rég volt már, hogy ötvenig jutottam. Szükségem volt már erre.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik