NBA: egylabdás meccset nyert Portlandben a Nets, visszatért Kawhi Leonard

GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2022.11.18. 09:27
null
Nyert a Portland (Fotó: Getty Images)
Címkék
Az utolsó pillanatban vitte el a győzelmet Portlandből a Brooklyn, folytatta remeklését a Sacramento, Kawhi Leonarddel megerősödve hozta a kötelezőt a Clippers: ez történt hajnalban az NBA-ben.

Portland Trail Blazers–Brooklyn Nets 107–109

O'Neale támadópattanója döntött. Kiélezett küzdelmet vívtak a felek, a Brooklyn az előző két meccs gyengélkedése után ismét előkapta azt az agresszív, kemény védekezését, amellyel a korábbi sikereit elérte, és óriási kihívás elé állította a nyugati listavezetőt. Az első félidőt így is a Portland nyerte, de aztán a harmadik negyedben váratlanul előkerült Yuta Watanabe, aki egymaga 11 pontot dobott csak ekkor, vezetésével pedig megfordította a meccset a Nets és előnnyel fordulhatott rá az utolsó felvonásra. Ott egészen az utolsó pillanatokig körömrágós küzdelmet vívtak a csapatok, a Blazers szándékosan faultolta Ben Simmonst, aki viszont bedobott 3/4-et a vonalról, aztán Kevin Durant elrontott egyet, majd faultotla Jusuf Nurkicot, aki ezzel együtt is bedobta a kettest, majd rátette a büntetőt, így 107-107-nél egyenlített 6,5 másodperccel az órán - Durant itt már eldönthette volna a meccset, de a kihagyott büntető és a fault miatt egálról folytathatták a felek. Az időkérés után természetesen Durant kapta a labdát, de a középtávolija kimaradt, viszont odaért rá Royce O'Neale, aki 0,7 másodperccel az órán visszatette a támadópattanót a gyűrűbe - ez volt a győztes dobás, a Nets nagyon értékes sikert aratott a már 10 győzelmes Portland otthonában, ezzel készült fel Kyrie Irving hétvégi visszatérésére.

Gyengén dobott a Portland. Egyetlen problémát nem tudott leküzdeni a Blazers, mégpedig a pocsék dobóformát: persze ebben bőven benne volt a Nets védekezése csapatszinten és egyénileg is, de tény, hogy 40% alatt maradtak mezőnyből a hazaiak. Damian Lillard 8/24-et, Anfernee Simons 8/20-at dobott, Jerami Grant 2/13-mal zárt, igazából egyedül az újonc Shaedon Sharpe (21 perc, 20 pont, 7/9 mezőnyből, 4/5 tripla) célzott pontosan, a többiek rengeteget hibáztak. A Netsnél Durant most is hozta, ami tőle kell (35 pont, 13/22 mezőnyből), mellette a meccsnyerőt szállító O'Neale váratlan tripla-duplát gyártott (11 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz, sokszor hozta meg ő az utolsó döntést a labdabirtoklásoknál), a padról beszálló Watanabe 20 pontja és 5/7 triplája kellemes meglepetés, de ezúttal Ben Simmonst is emeljük ki: 15 pontos szezoncsúcsa mellett 13 lepattanót és 7 gólpasszt is beletett a közösbe, csak egyszer adta el a labdát, igaz, fél perccel a vége előtt kipontozódott. Ez a Nets összességében mindenképpen biztató volt, a Portland viszont kicsit talán laposnak tűnt – Lillardék most a Jazz ellen rangadóznak, a Brooklyn pedig a Memphist fogadja.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 25/9, Simons 24/12, Sharpe 20/12
A Nets legjobb dobói: Durant 35/3, Watanabe 20/3, Simmons 15, Harris 15/12

 

Sacramento Kings–San Antonio Spurs 130–112

Ezt vártuk. Az utóbbi meccsek látványos és eredményes játéka után most sem okozott csalódást a Kings: a hazaiak végig pontosan, hatékonyan, jó ritmusban dolgoztak, és végig kontrollálták a találkozót. A társaság 37 pontot dobott az első negyedben, és ha nem is tudta igazán leszakítani magáról a San Antoniót, de előtte tudott maradni, majd a záró etapban bevitte a döntő ütést: ott 41 pontot termelt a gárda, és lezárta a küzdelmet. A Kings egy pillanatig sem volt hátrányban az este folyamán, és amikor a negyedik negyedben a Spurs 82-82-nél kiegyenlített, egy 24-7-es rohammal válaszolt a kihívásra, nem okozott gondot a pontszerzés. A Keegan Murray és Richaun Holmes nélküli együttesben De'Aaron Fox (28 pont, 8 gólpassz) és Malik Monk (26 pont, 4/9 tripla) volt a fővezér, de Sabonis és Barnes is hozta a magáét, ezúttal Kevin Huerter gyenge napja is belefért - sorozatban ötödször, összességében tízből nyolcadszor nyertek, kirobbanó formában vannak.

Kapaszkodott a Spurs. A texasiak végig futottak az eredmény után, a Keldon Johnsont nélkülöző alakulat élére Devin Vassell állt oda (29 pont, 4/9 tripla), de a kezdőben mindenki elérte a tízpontos határt. Támadásban nem is volt nagy gond, az 55 százalékos mezőnymutató és a 40 százelék feletti triplázás is jelzi, hogy megvolt a lendület, de egyrészt a 12-vel kevesebb büntető, másrészt a 19 eladott labda sem jött jól, harmadrészt pedig védekezésben reménytelennek bizonyultak. Igyekeztek azért kapaszkodni, a záró etap elején is volt még esélyük, de aztán a Sacto sebességet váltott, erre pedig már nem volt válasz - kilencből nyolcadik vereségüket szenvedték el, a jó szezonrajt után azért érvényesítik a papírformát.

A Kings legjobb dobói: Fox 28/6, Monk 26/12, Sabonis 16/3, Barnes 16/3
A Spurs legjobb dobói: Vassell 29/12, Bates-Diop 16, Jones 15/3

 

Los Angeles Clippers–Detroit Pistons 96–91

Kawhi Leonard visszatért. Sorozatban 12 kihagyott mérkőzés után volt ott újra a Clippers keretében Kawhi Leonard, aki a szezon első három meccséből kétszer szerepelt, mindkétszer a kispadról szállt be, most viszont rögtön a kezdőben kapott helyet. A korábbi kétszeres döntő-MVP 25 percet játszott, ez idő alatt 2/8-as mezőnymutatóval és 0/3 triplával 6 pontot dobott, leszedett 5 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt, ami viszont érdekes, hogy az ő 25 perce alatt +26-ban volt a Los Angeles, messze övé lett a legjobb mutató a csapatban. De a +26 ellenére a Clippers nagyon nehezen tudta csak hozni a kötelezőt...

Nehezen hozott papírforma. Alacsony színvonalú mérkőzést vívtak a felek, mindkét gárda szörnyű támadójátékkal, pocsék dobóformával, rengeteg hibával igyekezett kibrusztolni valahogy a győzelmet, amit végül nagy nehezen a Clippers tudott megtenni. Pedig a találkozó nagyobb részében a Detroit vezetett, a vendégek egy 15-0-t futottak az első negyedben, amivel egészen a harmadik játékrész hajrájáig eljutottak, ott tudta megfordítani a küzdelmet és minimális előnyt szerezni a Los Angeles. A záró etapban aztán egy 13-4-es futással kezébe vette az irányítást Tyronn Lue alakulata, és ha küszködve is, de lemenedzselte a hátralévő perceket - 40 százelékos mezőnymutatóval, 18 eladott labdára jutó 17 gólpasszal, de valahogy kipipálta a kötelezőt a gárda. A Cade Cunninghamet és Isaiah Stewartot nélkülöző vendégek egyébként csak 37,5 százalékkal dobtak, illetve 19,4 százalékkal tripláztak, de így sem voltak messze a bravúrtól, ami mindent elmond a mérkőzésről...

A Clippers legjobb dobói: Jackson 23/9, Morris 16/9, George 16/9
A Pistons legjobb dobói: Bogdanovic 26/6, Ivey 18/3, Bey 11/6

NBA
ALAPSZAKASZ

Portland Trail Blazers–Brooklyn Nets 107–109
Sacramento Kings–San Antonio Spurs 130–112
Los Angeles Clippers–Detroit Pistons 96–91

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik