NBA: Adetokunbo megsérült, a Hawks Young nélkül egyenlített

Vágólapra másolva!
2021.06.30. 07:13
null
Jannisz Adetokunbo (34) és Clint Capela sérüléssel járó párharca (Fotó: Getty Images)
Legjobbja, Trae Young nélkül is végig vezetett az Atlanta Hawks, és 110–88-ra legyőzte vendégét, a Milwaukee Bucksot az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti döntőjének szerda hajnalban lejátszott negyedik mérkőzésén. A második félidőben súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a Bucks kétszeres MVP-je, Jannisz Adetokunbo. A párharc 2–2-ről folytatódik.

 

A meglepetés: Trae Young nélkül nyert teljesen simán az Atlanta. Amikor a meccs előtt nem sokkal kiderült, hogy a legutóbbi találkozón bokasérülést szenvedő irányító nem léphet pályára a Hawksnál, valószínűleg mindenki odaadta ezt az estét és a szériát is az amúgy is jobbnak tűnő Bucksnak – kivéve az Atlantát, mert a hazaiak kettőzött erővel léptek pályára. Young helyét Lou Williams foglalta el a kezdőben, és a társaság teljesen váratlanul nemhogy nem esett össze, hanem jóval kiegyensúlyozottabban játszott elöl-hátul, azonnal egy 15–5-tel kezdett, parádésan védekezett, elöl pedig mindenki többet vállalt az eddigieknél. Ebből aztán az sült ki, hogy a Hawks végig vezetett a meccs során: az első negyed hajrájában ugyan kétszer kiegyenlített a Milwaukee, de ez sem okozott gondot, egy újabb 12–3-mal megint meglépett a gárda, és többször nem is engedte veszélyes közelségbe ellenfelét – a nagyszünetben 13 pont volt közte, és a harmadik negyedben is ők jártak előrébb. A döntő ütést is ott vitték be, 64–54 után ugyanis Bogdan Bogdanovics három triplát is bebombázott, és vezérletével itt egy 13–0-s három és fél perc következett. Innen már nem lehetett visszajönni – óriási meglepetésre kiütéses Hawks-győzelmet láttunk, a záró etap nagy része már tét nélküli garbage time lett. A hazaiaknál az említett Bogdanovics ezen az egy meccsen többet tett, mint az egész szériában eddig összesen (20 pont, 6/14 tripla, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés), Williams is jól helytállt kezdőként (21 pont, 8 gólpassz, 7/9 mezőnyből), Kevin Huerter és Clint Capela is nagyot játszott, a padról Cam Reddish tett hozzá váratlan pluszt, a csapatvédekezés pedig minden várakozást messze felülmúlt. A harmadik negyedben történt valami, ami a kezükre játszott, de ettől függetlenül Young nélkül odáig is ők uralták a meccset, és összességében teljesen megérdemelten egyenlítették ki a párharcot – a folytatás pedig nagyrészt a sérülésektől függ. De hogy mi is történt?

A dráma: súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Jannisz Adetokunbo. 60–52-nél próbált meg levédekezni egy alley-oopot a Milwaukee görög szupersztárja, aki éppen akkor kezdett belendülni, ám ez a védekezés nem sikerült, Clint Capela bezsákolta a labdát, Jannisz pedig annyira rossz helyre került, hogy a Hawks centere ráesett a lábára – amely borzasztó csúnyán meghajlott, és Janniszt itt láttuk utoljára a meccs folyamán (bár az biztató, hogy a padra visszatért utána).

A SÉRÜLÉS


A csapat térdsérülést jelentett, és bár nem akarjuk a falra festeni az ördögöt, illetve reméljük a legjobbakat, de meglepetés lenne, ha a jelenet után legközelebb ott lehetne a pályán – az viszont nem meglepetés, hogy a sérülés és a meccs addigi alakulása után itt szétesett a Bucks, és akkor következett be a fent említett Bogdanovics-futás. A Bucks addig sem volt jó, támadásban egészen pocsékul játszott Mike Budenholzer csapata, gyengén dobott, egyénileg és csapatként is erőtlennek tűnt, nem támadta jól a matchupokat, de ez az eset mindent megváltoztathat a folytatásra nézve is – a meccs előtt a 4–1-es továbbjutásuk volt a realitás, most már bármi elképzelhető…

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Atlanta Hawks–Milwaukee Bucks 110–88
(25–22, 26–16, 36–24, 23–26)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
A Hawks legjobb dobói:
Williams 21/6, Bogdanovics 20/18, Capela 15, Huerter 15/3
A Bucks legjobb dobói: Holiday 19/6, Middleton 16, Adetokunbo 14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik