NBA: a Toronto Floridában kezdi meg az új idényt

Vágólapra másolva!
2020.11.21. 09:23
A kanadai kormány elutasította a Toronto Raptors és az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) kérelmét, miszerint az együttes a decemberben induló új idényében saját otthonában játszhassa hazai mérkőzéseit.

 

Az AP amerikai hírügynökség a kormány döntését ismerő tisztviselőtől pénteken úgy értesült, hogy az Egyesült Államokban változatlanul túlságosan nagy a pozitív koronavírusos esetek száma ahhoz, hogy a liga egyetlen kanadai csapata külön engedélyt kapott volna az amerikai riválisok fogadásához. A tisztviselő – aki névtelenül nyilatkozott, hiszen nem volt felhatalmazása beszélni a kormány friss döntéséről – hozzátette, van esély rá, hogy a következő évben a kormány felülvizsgálja a mostani határozatát.

A CBC kanadai műsorszolgáltató értesülése szerint a Raptors ideiglenes amerikai otthona a floridai Tampa Bayben lesz.

Patty Hajdu egészségügyi miniszter szóvivője kedden közölte, hogy tisztségviselőik kapcsolatban vannak a Raptorsszal, és várhatóan még heteken át egyeztetnek velük a kérdésben. A kosárcsapat vezérigazgatója, Bobby Webster viszont úgy nyilatkozott, nem halogathatják addig a döntést, azt napokon belül meg kell hozniuk, mert csak ebben az esetben tudnak tervezni a szezont illetően.

Az Egyesült Államok és Kanada határai a világjárvány miatt lényegében le vannak zárva. Aki nem lényeges és halaszthatatlan okból lép Kanadába, annak 14 napos karanténba kell vonulnia.

Az NBA harminc csapata közül csak egy kanadai, az 1995-ben alapított és 2019-ben bajnoki címet szerzett Toronto Raptors.

A következő NBA-szezon december 22-én kezdődik, a csapatok körülbelül két hét múlva nyitják meg edzőtáborukat.

A kanadai kormány korábban elutasította a Toronto Blue Jays baseballcsapat hasonló kérelmét is, miután az egészségügyi szakemberek úgy vélték, nem biztonságos, ha a világviszonylatban is az egyik legfertőzöttebb országból, a szomszédos Egyesült Államokból sorra érkeznek a rivális csapatok.

A jégkorongozók más helyzetben vannak, az NHL-ben hét kanadai együttes érdekel, és a pandémia alatt várhatóan lesz egy külön kanadai csoport az új idényben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik