NBA: a Kobe Bryant helikopterét vezető pilótának tilos lett volna felszállnia

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.02.10. 00:01
null
Kobe Bryant 2020 januárjában hunyt el helikopter-balesetben (Fotó: AFP)
A visszavonult sztárkosárlabdázó Kobe Bryantnek, annak lányának és további hét embernek a halálát okozó, 2020. januári helikopter-balesetben a pilótának jogilag tilos volt a felhők közé repülni, mégis így tett – közölte kedden az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság (NTSB) elnöke az MTI híre szerint.

 

Az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke, Robert Sumwalt azt mondta, hogy az adott helyzetre érvényes repülési szabályok (VFR) szerint tilos lett volna berepülnie a felhők közé, ennek ellenére így cselekedett – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Az NTSB szerint a szerencsétlenség lehetséges oka az volt, hogy a pilóta az időjárási viszonyok ellenére úgy döntött: folytatja a repülést, ami miatt zavar lépett fel nála a térbeli tájékozódásban, és elvesztette az irányítást.

A pilóta, Ara Zobayan azt közölte a forgalomirányítókkal, hogy helikopterének épp sikerült kikerülnie a sűrű felhők közül, amikor valójában éppen ereszkedőben volt közvetlenül azelőtt, hogy egy hegyoldalnak csapódott Calabasas közelében – közölte az NTSB még júniusban.

A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt 2020. január 26-án, a tragédiának nem volt túlélője.

A philadelphiai születésű legendás NBA-játékos 41 éves volt, négy gyermek édesapja. A profi kosárlabdázástól 2016-ban vonult vissza, 1996-tól húsz esztendőn keresztül a Los Angeles Lakers kosarasa volt, a csapattal ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) nyerte meg az észak-amerikai profiligát (NBA).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik