LeBron James hiába remekelt - otthon kapott ki a Heat

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.12.07. 09:34
null
Ray Allen (Miami Heat) faultolja J.R. Smith-t (New York Knicks, középen), LeBron James várja a következményeket (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján két meccset rendeztek. A hazai pályán játszó Miamiban LeBron James hiába produkált tripla dupla közeli, 31 ponttal, 10 lepattanóval és kilenc assziszttal tarkított teljesítményt, a Heat 112–92-re kikapott a Raymond Felton vezérelte, keleti első New York elleni rangadón. A nap másik meccsén a Dallas szoros csatában győzött a Phoenix otthonában.



Miami Heat–New York Knicks 92–112

Carmelo Anthony át sem öltözött a nagy derbire, a tegnapi sérülése nem jött rendbe, így Amare Stoudemire-rel és Iman Shumperttel egyetemben civilben kellett, hogy szurkoljon társainak, akik viszont nagyon magabiztos játékkal fektették két vállra a címvédőt. Ezzel a New York idén már másodszor verte el a Miamit, a floridaiak ráadásul zsinórban második meccsüket vesztették el, s ez volt az első hazai bukásuk ebben a szezonban.

A 27 pontos Raymond Felton élete legjobbjaként hat triplát süllyesztett el a Heat gyűrűjében, a Knicks csapatszinten nyolcszor talált be kintről csak a harmadik negyedben, ebben az etapban 37 pontot szórt a vendég gárda, ilyen dobóformával semmit sem tudott kezdeni a Miami, a Knicks végül 18 értékesített távolinál állt meg, s nagyon simán nyerte a nap rangadóját. LeBron James (31 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) közel volt a tripla duplához, de a többiektől támadásban hiányzott az extra, hogy egy ennyire jól muzsikáló New Yorkot meg lehessen verni.

A Heat legjobb dobói: L. James 31, Wade 13, Bosh 12
A Knicks legjobb dobói: Felton 27, Novak 18, JR Smith 13

Phoenix Suns–Dallas Mavericks 94–97

PLUSZ–MÍNUSZ
A nap hőse: Raymond Felton, aki összesen hat triplát értékesítve jutott el 27 pontig, amivel győzelemre vezette a New Yorkot a címvédő otthonában.
A nap lúzere: Marcin Gortat, akinek a borzasztó játékával elment a meccs a Sunsnak, 8-ból 1-es mezőnymutató egy centertől nagyon rossznak számít, mindössze 3 pontra és 6 lepattanóra volt képes a Dallas ellen.

Változatos, érdekes meccset nyert meg a Nowitzkit még mindig nélkülözni kényszerülő Dallas Phoenixben, a 15 pontos Markieff Morris 17 lepattanós karriercsúcsa nem volt elég, a 23-at szóró OJ Mayo bevitte a célba a Mavs-t, pedig a végjátékban kétszer is nagy esélyük lett volna az arizonaiaknak az egyenlítésre, ám végül örülhettek a texasiak a sok hiba ellenére is. A vendégek cseresora 56 pontot termelt, amivel végül is döntő érdemeket szereztek a Mavericks cseréi a diadalban, a Carlisle-legénység újra közelít az 50 százalék felé, míg a Suns már borzasztóan távol van ettől, egyhuzamban ötödször bukott a Phoenix.

A Suns legjobb dobói: Dragic, Mark. Morris 15–15, Scola 13
A Mavericks legjobb dobói: Mayo 23, D. Collison, B. Wright 16–16

NBA
ALAPSZAKASZ, 36. JÁTÉKNAP
Miami Heat–New York Knicks 92–112
Phoenix Suns–Dallas Mavericks 94–97
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik