Itt van Amerika
MTI/H. D. 2021.04.30 09:29 Frissítve: 2021.04.30 10:21

Kosárlabda: az egyik legnevesebb egyetemi klubhoz került Juhász Dorka

A kosárlabdázó Juhász Dorka legjobb idényét produkálta az amerikai egyetemi bajnokságban, ennek is köszönhetően a nyártól már az egyik legnevesebb klubban, a UConn együttesében folytatja karrierjét – írja az MTI.

 

A pihenőidejét Magyarországon töltő kosaras – aki az elmúlt idényben ohiói csapatában meccsenként 14.6 pontot és 11.1 lepattanót átlagolt, valamint az alapszakaszban 12 dupla duplája volt – az M4 Sport Sporthíradó műsorában kifejtette: jó néhány dologban fejlődött az elmúlt szezonban, elsősorban a lepattanóknál lett agresszívabb.

„Úgy érzem viszont, hogy még képes vagyok fejlődni, és ennek érdekében váltok csapatot a nyáron. Nagyon örülök és várom már, hogy a UConn együttesében játszhassak” – utalt arra, hogy az elmúlt évtizedek egyik legerősebb egyetemi csapatához kerül. A UConn 1995 óta 21 alkalommal jutott a Final Fourba, és 11 bajnoki címet szerzett.

„A legnehezebb döntés az volt számomra, hogy maradjak az Ohiónál vagy klubot váltsak. Amikor a szezon után ezt eldöntöttem, akkor már nem volt nehéz kiválasztani a kérőim közül az egyik legnevesebbet, amelynek edzői stábtagjaival többször egyeztettem, és játékossal is tudtam beszélni a csapatból” – nyilatkozta. Hozzátette: megtiszteltetés volt számára a UConn megkeresése, ahonnan nagyon sok neves játékos került ki – többek között Sue Bird és Diana Taurasi –, és amelyet szerinte az amerikai egyetemi kosárlabda legprofibb szakmai stábja irányít.

A 21 éves Juhász kifejtette: életkora alapján idén már jelentkezhetett volna a WNBA draftjára, de úgy érezte, hogy még fejlődnie kell ahhoz, hogy eljusson a ligába és ott stabil játékos legyen.

„Nagyon bízom benne, hogy ebben a tehetséges, kiemelkedő csapatban, a profi szakmai stáb segítségével el tudom érni az álmaimat” – mondta.

Tavaly nyáron már szóba került, hogy a játékos csatlakozik a magyar válogatott keretéhez, amely terv azonban akkor még nem valósult meg. Az elmúlt napokban viszont egyeztetett Székely Norbert szövetségi kapitánnyal, és mielőtt visszautazna az Egyesült Államokba, még lesz lehetősége, hogy a májusi összetartás során néhány napra csatlakozzon a nemzeti együtteshez, ahol reményei szerint tovább fejlődhet és megmutathatja képességeit.

 

(MTI)

2021.05.14 10:13:15

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Újabb védekezés nélküli meccs, de ezúttal nyerni tudott a Bucks – köszönhetően Adetokunbo 40 pontjának.

2021.05.13 09:14:27

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Megint megverte a Washingtont az Atlanta, Clevelandben is megégett a Boston, javított a Dallas.

2021.05.12 10:01:33

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (KEZDO5.HU)

Hosszabbításban gyűrte le a New Yorkot a Lakers, Indianában szakadt meg a Sixers nagy sorozata, csúnya verést kapott a Dallas.

2021.05.11 09:45:25

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Westbrook megdöntötte Robertson csúcsát, a Warriors meglepte az éllovast, a Spurs szétdobta a Milwaukee-t.

2021.05.10 09:45:11

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Bostonban nyert kulcsmeccset a Miami • Még kapaszkodik a New Orleans • Ismét győzött a Dallas.