Kínos Sixers- és Bucks-betli, több meglepetés is született

Vágólapra másolva!
2018.11.24. 11:53
null
Jamal Crawford duplájával győzött a Suns a Milwaukee otthonában (Fotó: Twitter)
Mindkét keleti esélyes olyan csapattól kapott ki, amely az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) jelenlegi három leggyengébb együttese közé tartozik – a Cavs és a Suns is először győzött idegenben. A Rockets is kikapott Detroitban, a Pelicans New Yorkban, magára talált viszont a Golden State, jó védekezéssel nyert a Lakers, nem hibázott a Toronto és most a Boston is győzelmet tudott aratni.

 

Brooklyn Nets–Minnesota Timberwolves 102–112

Megtört a jég. Idei első idegenbeli győzelmét jegyezte a Minnesota, pedig a jó kezdés (14–7-es előny) után úgy tűnt, hogy szétesett a játék – az első negyed végén már hat ponttal a Brooklyn vezetett és a második játékrészben is a hazaiak jártak előrébb egy ideig. A nagyszünet előtt azonban egy 12–2-es rohammal fordított a Wolves, a harmadik negyedben pedig meg is lépett ellenfele elől és tíz pont feletti előnyt épített ki, amit már nem rontott el – a hajrában még egyszer visszajött három egységre a Brooklyn, de ennél többet nem engedélyeztek a vendégek.

Tom Thibodeau együtteséből a faultgondokkal küzdő Karl-Anthony Towns (21 pont, ebből 17 a harmadik negyedben, 9 lepattanó, 28 perc) mellett főleg Derrick Rose (25 pont, 11/17 mezőnyből) villogott, fontos kosarai voltak, ültek a dobásai, rendre megbontotta a védelmet és ő volt a gárda motorja. Andrew Wigginsnek nem ment, de Jeff Teague és Taj Gibson is hozzátette, amit lehetett, úgyhogy így is megvolt a kellő tűzerő. A Wolves ezzel fontos győzelmet húzott be és most back-to-back fogadja a Chicagót.

Túl sok eladott labda. A Nets vereségének legfőbb oka az eladott labdáknál keresendő, mert 12-vel többször veszítették el a játékszert, mint ellenfelük, és ezekből a helyzetekből 31–7-re kaptak ki – ez volt a különbség a csapatok között. Emellett a harmadik negyedben Townsszal sem tudtak mit kezdeni, illetve Rose sebessége is gondot okozott nekik, miközben támadásban nem igazán akadt vezérük - D'Angelo Russell betlijét (5 pont, 2/10 mezőnyből) nem bírhatták el Caris LeVert nélkül, úgyhogy a szoros végeredmény volt a legtöbb, amit elérhettek.

A Nets legjobb dobói: Harris 18/12, Dinwiddie 18/6, Carroll 13/6
A Timberwolves legjobb dobói: Rose 25/6, Towns 21/3, Gibson 16/3

Los Angeles Clippers–Memphis Grizzlies 112–107– hosszabbítás után

Elrontotta a Memphis. Az első félidőben kézben tartotta a dolgokat a vendégcsapat és bár a harmadik negyedben volt egy hullámvölgye a társaságnak, a záró etapban ismét fölénybe került és bő két perccel a vége előtt nyolc ponttal vezetett – úgy tűnt, hogy megvan a meccs a Bickerstaff-legénység számára. Itt azonban Mike Conley (19 pont, 11 gólpassz) kipontozódott és ez meghozta a fordulatot, mert a rendes játékidőben már nem tudott mezőnykosarat dobni a Grizzlies, a Clippers egy 11–3-as rohammal, két másodperccel a vége előtt kiegyenlített, majd ezzel a lendülettel meg is nyerte a találkozót a hosszabbításban. Bickerstaff egyébként azt mondta a meccs után, hogy több nevetséges játékvezetői ítélet született, Conley kipontozását is „viccnek” nevezte és szerinte a sporttársak most nem engedték őket a megszokott stílusukban védekezni, amit nem tud megérteni…

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Clutch Clippers. Az előző tíz meccsből a nyolcadik győzelmét húzta be Doc Rivers alakulata és ebben bizony több hosszabbítás, vagy kiélezett végjáték volt, egyszerűen jól jön ki ezekből a helyzetekből eddig a Los Angeles. Ezúttal is ez volt a helyzet, a rendes játékidő végén a felkeményedő védekezés mellett Lou Williamsnek volt két nagyon „clutch” kosara az utolsó percben, hogy két másodperccel az órán Danilo Gallinari 3/3 büntetővel kiegyenlítsen – 95 százalékkal büntetőzik a bedobó, most sem remegett meg a keze. A hosszabbításban is döntő játékokat mutatott be Williams, illetve Montrezl Harrell, majd a végén Avery Bradley labdaszerzése és büntetője zárta le a mérkőzést – jelenleg a Clippers, az OKC és a Grizzlies 12-6-tal, holtversenyben vezeti Nyugatot.

A Clippers legjobb dobói: Harrell 22, Gallinari 20/15, Williams 15/3
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 27/3, Jackson Jr. 20/3, Conley 19/9

Detroit Pistons–Houston Rockets 116–111 – hosszabbítás után

Visszavágott a Detroit. Néhány napja Houstonban szoros vereséget szenvedett a Pistons, most viszont hazai pályán sikerült javítaniuk azokon a dolgokon, amelyeken akkor elcsúsztak. Egyrészt Blake Griffin ugyan hozta magát, de Andre Drummond pályán tudott maradni és 20/20-as dupla-duplát gyártott, másrészt az akkor elvesző Reggie Jackson a negyedik negyedben és a hosszabbításban 19 pontot tett hozzá, harmadrészt pedig találtak valakit, aki lelassítja James Hardent: az újonc Bruce Brown folyamatosan nyomás alatt tartotta az MVP-t és a hosszabbításban egyáltalán nem engedett neki pontot. Ez pedig így összességében elég volt egy kiélezett győzelemhez, a rendes játékidő végén nem született döntés, a túlórában pedig 5/5-öt dobott mezőnyből és 7/9-et a vonalról a Pistons, amivel nem lehetett tartani a lépést – az utóbbi hét meccséből ötödször nyert a Detroit, most pedig a Phoenixet fogadja.

D'Antoni szerint nyerniük kellett volna. A Houston vezetőedzője úgy látta, hogy a rendes játékidő végén mindenük megvolt ahhoz, hogy behúzzák az összecsapást, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel. 94–93-ra vezettek az utolsó percben, náluk volt a labda, de Brown ellopta azt Hardentől, dobott belőle két büntetőt, majd Harden válaszára három másodperccel az órán Griffin bevágott egy triplát - D'Antoni szerint itt jól védekeztek, de kaptak egy extra kosarat. Annak viszont persze örült, hogy Eric Gordon egyetlen tizedmásodperccel a vége előtt feltette az egyenlítő duplát és hosszabbításra mentett, ott viszont egy 0–7-es periódus és Harden 0 pontja döntőnek bizonyult - összességében megint jól védekeztek, de nagyon gyengén (41 százalék mezőnyből, 27 százalék tripla) dobtak és sok fájó faultot követtek el, ez pedig most nem fért bele.

A Pistons legjobb dobói: Griffin 28/6, Drummond 23, Jackson 22
A Rockets legjobb dobói: Harden 33/9, Capela 29, Paul 20/6

Atlanta Hawks–Boston Celtics 96–114

Ez a kötelező most megvan. Muszáj volt hoznia ez a meccset a Celticsnek, és ezúttal nem is bízta a véletlenre az Al Horfordot nélkülöző gárda: már az első negyedben alaposan megszórta ellenfelét és 45–23-ra nyerte a nyitó játékrészt, az itt megszerzett előnyét pedig már csak menedzselnie kellett a folytatásban. Ugyan támadásban eléggé visszaesett innentől a társaság, de Brad Stevens már-már előszezon-rotációt alkalmazott és kilenc játékos kapott 20-25 perc közötti játékidőt, többet pedig senki, úgyhogy jutott idő pihenni, illetve gyakorolni is. Stevens szerint egyébként a jó védekezés volt az alap, de most végre elöl is megvolt a megfelelő ritmus és sebesség, ami fontos volt a sima győzelmükhöz, erre pedig már nagyon nagy szükségük volt – most back-to-back utaznak Dallasba, ez már jóval komolyabb feladat lesz.

Reménytelen Atlanta. Zsinórban tizedik alkalommal kapott ki a Hawks, méghozzá úgy, hogy húsz alkalommal adta el a labdát és mindössze 17 százalékkal dobta a triplákat – 1/17-nél járt az együttes, mielőtt sikerült elsüllyesztenie a másodikat, ez is elég beszédes, ahogy az is, hogy a kezdőben Prince és Bazemore bedobott kosár nélkül zárta az estét. A kispadról érkeztek biztató teljesítmények, de összességében értékelhetetlen volt, amit ma bemutattak, ezzel és a Cavs győzelmével pedig immár övék az NBA legrosszabb mérlege.

A Hawks legjobb dobói: Lin 19/6, Len 17/6, Collins 16
A Celtics legjobb dobói: Baynes 16/3, Tatum 14/6, Irving 13/9

New York Knicks–New Orleans Pelicans 114–109

Újabb nagy Knicks-siker. Dave Fizdale együttese a bostoni győzelem után újabb jó csapatot vert meg és egyértelműen javuló tendenciát mutat a vereségsorozata óta, ráadásul nemcsak a siker, de a játék is biztató – itt külön ki kell emelni Allonzo Triert, aki Golomán György csapattársa lenne, ha nem játszana úgy, ahogy. A draftolatlan újonc ma egy 25 pontos karriercsúccsal, 3/3 triplával, 8 lepattanóval és 4 gólpasszal ellensúlyozta Tim Hardaway Jr. pocsék (2/15 mezőnyből) napját és a hajrában voltak clutch játékai, amivel besegített a parádézó Emmanuel Mudiaynek: az irányító 27 egységgel zárt és az utolsó bő egy percben volt labdaszerzése, kosara, büntetői, most ő volt a vezér. A záró etapban kilencpontos hátrányból állt fel és Trier büntetőivel fordított az együttes, a végjátékban pedig megcsinálta azokat a játékokat, amiket a Pelicans nem, úgyhogy jó szájízzel utazhat el Memphisbe.

Hullámzás. Tavaly is jellemző volt a New Orleansra, hogy úgy viselkedett, mint egy streaky shooter és amikor elkapta a fonalat, akkor bárkit meg tudott verni, amikor viszont elvesztette a ritmust, akkor mindenkitől ki tudott kapni egymás után - most is ez a helyzet, egy jó széria után egy rossz következik és úgy fest, hogy megint az utóbbi van porondon. Ezen a találkozón most nagyon nem állt össze a támadójátékuk, gyakorlatilag egyedül Anthony Davis (33 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 12/19 mezőnyből) dobott jól, ő viszont megsérült és a negyedik negyedben már nem tudott pályára lépni, csak az utolsó három percben - ott pedig már hiába küldte vissza őt Alvin Gentry, ő sem tudott segíteni, a clutch szituációkat nagyon rosszul oldották meg a vendégek. Összességében 40 százalék alatt tüzeltek mezőnyből és 25 százalékkal tripláztak, ami nem volt elég az üdvösséghez és főleg a hajrában estek szét, úgyhogy jelenleg nem állnak playoffhelyen és most back-to-backet játszanak Washingtonban.

A Knicks legjobb dobói: Mudiay 27/3, Trier 25/9, Kanter 17
A Pelicans legjobb dobói: Davis 33/3, Holiday 22, Mirotic 19/9

Philadelphia 76ers–Cleveland Cavaliers 112–121

Ez óriási blama. Hibátlan hazai mérleggel, győzelmi sorozatból, jó formában érkezett meg erre a meccsre a Sixers a liga legrosszabb mutatóval rendelkező, idegenben nyeretlen csapata ellen, úgyhogy ennél nagyobb kötelező nem létezhet és talán pont ez volt az oka a hatalmas meglepetésnek: a Philly nagyjából semmit sem védekezett ezen a meccsen, a „valahogy úgyis megnyerjük” hozzáállás pedig a végén visszaütött. Hiába dobott kiválóan és csinált nagyon szép dolgokat az Embiid, Simmons, Butler, Redick sor, mivel hátul egyáltalán nem erőltették meg magukat, így végig tartotta velük a lépést a Cleveland, majd a záró etapban már nem tudott váltani a gárda - Brett Brown szerint mindenféle akarat nélkül kosárlabdáztak, ez pedig így nem férhet bele. Nagyjából ezt közölte a teltházas csarnok közönsége is azzal, hogy hangos pfujolással zavarta le a csapatot a parkettről...

Az ilyeneket kihasználja a Cavs. A vendégcsapat keményen, nagy lelkesedéssel kosárlabdázott és ezzel a mentalitással kis híján a Lakerst is megverte már legutóbb, de ez nem volt elég figyelmeztető jel a Philly számára, úgyhogy az ohióiak köszönték szépen az esélyt és most éltek vele. A remek kezdés után ugyan a nagyszünetig kiegyenlített a Sixers, de a fordulás után sem lassított a Cleveland és a záró etapban szépen lassan elhúzott – egypontos előnyről kezdték Thompsonék, de 15-tel is vezettek már a hajrában.

Összességében fegyelmezetten játszottak, mindent megtettek és ehhez most jó egyéni teljesítmények is párosultak, Hood (25 pont, 5/7 tripla), Osman (20 pont, 8 lepattanó), Thompson (18 pont, 13 lepattanó), Sexton (23 pont, 10/18 mezőnyből) és a padról beszálló Clarkson (19 pont, 8/15 mezőnyből) is remekül dobott. Csapatszinten 50 százalék felett céloztak mezőnyből és kereken 50 százalékkal távolról, amihez mindössze hét eladott labda párosult, úgyhogy a meglepetések játéknapjának egyik legnagyobb meglepetését szállították - először nyertek idegenben és elmozdultak az utolsó helyről.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 24/6, Redick 23/12, Simmons 22, Butler 22/9
A Cavaliers legjobb dobói: Hood 25/15, Osman 20/6, Clarkson 19/6

Toronto Raptors–Washington Wizards 125–107

Így kell hozni a kötelezőt. Több nagy, vagy legalábbis esélyes csapat botlott ezen a játéknapon, de a Toronto nem és talán ez az, ami miatt ligaelső az együttes: 10–0-ra áll az 50 százalék alatti csapatokkal szemben és ezúttal is ellentmondást nem tűrően hozta a győzelmet. A hazaiak Kawhi Leonard remek játéka (27 pont, 10 lepattanó) mellett idei legjobb kinti dobóteljesítményüket hozták, 17 hármast bombáztak be 43.6 százalékkal, ez pedig annyira kinyitotta nekik a pályát, hogy már az első negyedben meglógtak, onnantól pedig szépen beosztották az előnyt és nyugodtan megnyerték a mérkőzést. Ezt jelzi az is, hogy senki sem játszott 30 percnél többet és a padról négyen is elérték a tízpontos határt, illetve összesen kilenc játékos dobott legalább egy triplát és 32 gólpasszal zártak, rendszerszinten jöttek most a távoli kosarak. Ezzel a sikerrel és a többi eredménnyel növelték az előnyüket a tabella élén és következőleg a Miamit fogadják.

Csak villanásai voltak a Washingtonnak. A gyenge kezdés után a második negyedben magára talált a vendégcsapat, sőt, a harmadik játékrészben egy 9–0-s rohammal átmenetileg még a vezetést is átvette, de a Raptors azonnal válaszolt, visszavette az előnyt és meg is lépett, többször pedig nem tudtak veszélyes közelségbe kerülni a fővárosiak. Ennek oka nem feltétlenül Dwight Howard hiánya volt, sokkal inkább a botrányos kinti dobószázalék, idén most emelték rá a legtöbb hármast (46-ot), de 20 százalék alatt értékesítették őket, így pedig nem nagyon nyerhettek, főleg hogy védekezésben is eléggé elvesztek – Bradley Beal szerint sok üres és könnyű helyzetet elrontottak, emiatt kaptak ki, de egyúttal dicsérte a Torontót és Leonardék játékát is. A Washington jelenleg 6–12-vel szerénykedik és most back-to-backet játszik, egyelőre nem nagyon látszik a javulás.

A Raptors legjobb dobói: Leonard 27/3, Lowry 15/6, Anunoby 15/9
A Wizards legjobb dobói: Beal 20/3, Porter 17/3, Morris 16/6

Indiana Pacers–San Antonio Spurs 100–111

Jó meccset játszott a Spurs. Az utóbbi hat összecsapásából ötször kikapott a San Antonio, elég gyenge formában érkezett meg Indianába, de ezúttal végig stabilan tudott védekezni, nagyobb megingások és hibák nélkül lehozta a meccset, amihez támadásban társult LaMarcus Aldridge (33 pont, 14 lepattanó) egyéni extrája - ezzel fontos idegenbeli győzelmet arattak és elmondásuk szerint saját maguknak is bizonyítottak. A vendégek rögtön egy 8–1-gyel nyitották a meccset és egyáltalán nem voltak hátrányban az este folyamán, a harmadik negyedben már húsz ponttal is vezettek, összességében Pau Gasol nélkül is magabiztosan tudtak nyerni – mindenki hozzátette a magáét, úgyhogy most még Gregg Popovich is elégedett volt az összecsapást követően. A back-to-back második fele azonban elég keménynek ígérkezik, hiszen Milwaukee-ba látogatnak.

Leharcolt a Pacers. Victor Oladipo ezúttal sem léphetett pályára és Myles Turner sem tudta vállalni a játékot, sőt, Domantas Sabonis sem 100 százalékosan volt ott a parketten, annyira pedig azért nem mély és nem minőségi a keret, hogy ezeket elbírják a hazaiak. A festékből ugyan így is szezoncsúcsot jelentő 68 pontot dobtak, de a 3/24 tripla és az 5/9 büntető is egészen vállalhatatlan adat, ezekkel nem lehet mérkőzést nyerni, főleg úgy nem, hogy védekezésben is voltak gondjaik. Bogdanovic, Sabonis vagy Joseph ugyan nem játszott rosszul egyénileg, de ilyen kinti dobóteljesítménnyel nem sok reményük lehetett, úgyhogy zsinórban másodszor kaptak ki.

A Pacers legjobb dobói: Bogdanovic 21, Sabonis 19, Joseph 18/6
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 33, DeRozan 16, Mills 15/6

Chicago Bulls–Miami Heat 96–103

A megszokott második negyed. Jól kezdett a Bulls, fej-fej mellett haladtak a Heattel, ám a második játékrész megint „kemény” volt, ahogyan Fred Hoiberg vezetőedző fogalmazott, a szezonban eddig végig problémákkal küzdöttek ebben az időszakban. Most 2/19-et dobtak kilenc eladott labda mellett, az itt összeszedett hátrány pedig túl nagynak bizonyult, hiába igyekeztek ledolgozni a második félidőben és jöttek fel négy pontra. A fordítást az is nehezítette, hogy a kezdőben hárman is hiába érték el a 20 pontos határt, a kispadról egyedül Robin Lopezben volt pont, a Harrison-Blakeney duó például 0/13-at „szórt”.

Josh Richardson tanulja a vezérséget. A fiatal húzóember egész meccsen jól dolgozott, és Erik Spoelstra úgy döntött, hogy a negyedik negyedben rá és nem Dwyane Wade-re bízza a gárdát, Richardson pedig 12 pontot szerzett ebben az időszakban, neki sikerült megállítani a chicagói rohamot. Mellette Whiteside egyszerre volt lehengerlő (18 pont, 8/13 mezőnyből, 10 lepattanó, 4 blokk) és lehangoló (2/7 büntető, közte két „homály”), a kezdőötös többi tagja pedig ma messze volt a hatékonytól, ennek is köszönhető, hogy a Bulls vissza tudott zárkózni. Richardson mellett a legtöbbet a kispadról jövő Winslow és Adebayo (mindkettő dupla-dupla) tette hozzá.

A Bulls legjobb dobói: Holiday 27/15, LaVine 24/3, Parker 23
A Heat legjobb dobói: Richardson 27/15, Whiteside 18, Adebayo 14

Oklahoma City Thunder–Charlotte Hornets 109–104

Walker ezúttal nem volt vezér. A Hornets irányítója mostanában elképesztő meccseket játszott, ma viszont tele volt a keze Westbrookkal és Schröderrel, 25 pontját 2/10 mezőnnyel szerezte, 8 gólpasszára pedig 6 eladott labda jutott, ez pedig nem fért bele. Hiába dobtak rajta kívül öten legalább 10 pontot és dupla-duplázott majdnem Batum (9 pont, 9 pattanó), ez csak arra volt elég, hogy 13 pontos hátrányból visszajöjjenek. A végjátékban nem érkezett a Walker-féle mágia, előbb Marvin Williamsszel akart triplát dobatni egypontos hátrányban, ami nem bizonyult jó döntésnek, majd az utolsó triplát ő rontotta el. A Hornets ezzel a vereséggel visszaesett 50 százalékra, bár még így is a playoff-vonal felett van.

Működött a Westbrook-Schröder tengely. Némileg kényszerűségből kezdett együtt először a két hátvéd, mivel Diallo és Ferguson is kidőlt az előző meccsen, de időnként úgy tűnt, mintha évek óta együtt játszanának. Westbrook majdnem tripla duplázott (30 pont, 12 pattanó, 8 gólpassz), Schröder szépen dolgozott a keze alá (23 pont, közte négy tripla), a kezdőötösben mindenki elérte a 10 pontot, bár Paul George-nak ma nem ment a dobás (8/21 mezőnyből, 7 pattanó, 6 gólpassz). A sima győzelemhez azonban kellett volna egy acélosabb kispad, itt nagyon kijött, hogy a pad vezére, Schröder a kezdőben játszott, a 11 pontos Burtonon kívül összesen két pont és hat lepattanó érkezett, emiatt alakult szorosan a végjáték. Az újabb sikerrel az OKC hármas holtversenyben vezeti Nyugatot.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 30/3, Schröder 23/9, George 19/9
A Hornets legjobb dobói: Walker 25/6, Lamb 18, Kaminsky 12

Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 114–116

Érthetetlen meccs. Azok után, hogy 43 ponttal darálták le a Portlandet, az eddig idegenben nyeretlen Suns a kötelezők kötelezője kellett volna, hogy legyen a Bucksnak. A támadójátékkal nem is volt gond, Antetokounmpo MVP-szinten dobott mezőnyből (14/16 mezőnyből, 10 pattanó), Brogdon hasonlóan parádézott (8/10, 3/3 tripla), Middleton és Bledsoe is eljutott 10 pont fölé, úgy dobtak 114 pontot, hogy Brook Lopez 0/12-t (!) hozott össze a triplavonalon túlról. A padról is szállingóztak a pontok, összességében kiharcoltak 30 büntetőt, adtak 30 gólpasszt – csak éppen olyan érzése volt a nézőnek, hogy úgy vannak vele: a Suns majd egyszer csak összecsuklik magától. Nos, ez nem történt meg, a könnyelmű védekezéseket pedig csúnyán megbüntette az ellenfél a szoros végjátékban.

Jamal Crawford hivatalosan is visszatért. A meccs nagy részében meglepően okosan kontrollálta az eseményeket a Suns, Devin Booker jól találta meg az egyensúlyt (13/26 mezőnyből, 7 gólpassz), Ayton és Warren nagyon pontosan célzott, Trevor Ariza dupla-duplázott, a padról pedig hárman, Holmes, Jackson és Crawford is eljutott 10 pont fölé. A negyedik negyedben azonban elvesztették a fonalat, a Bucks egy 14–0-s futással 114–108-ra elhúzott, úgy tűnt, hogy a Sunst ezúttal is megtörték. Ekkor azonban előlépett Ariza, aki bevert egy triplát, majd egy jó védekezést követően Warren 2+1-ével visszajöttek egálra. Egy újabb jó védekezés után Bookerre volt felrajzolva a figura, de végül a veterán Jamal Crawford kezébe került a labda, az ő duplájával győzött végül a Suns. Tegyük hozzá, így is akadt izgulnivalójuk, mert Middleton még bebombázott egy triplát, de szerencséjükre éppen már időn túl.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 35, Brogdon 22/9, Middleton 15/6
A Suns legjobb dobói: Booker 29/3, Warren 19/6, Ayton 17

Denver Nuggets–Orlando Magic 112–87

Vissza a helyes útra. A Nuggets szépen lassan újra megtalálja a játékát, támadásban Nikola Jokics pontok nélkül is dominált (23 perc alatt 6 pont, 10 pattanó, 11 gólpassz), ez már a harmadik olyan meccse volt idén, hogy a kevés pont miatt nem tripla-duplázott, a kezdőből hárman jutottak 10 pont fölé úgy, hogy a negyedik negyedben már szinte mindenki pihenőt kapott, míg a padról Lyles és a dupla duplázó Plumlee remekelt. Félidőben mindössze 41 ponton tartották az Orlandót és a szigorú védekezés nem lankadt fordulás után sem, amikor pedig így összeáll a Denver játéka, akkor ligaelit gárdáról beszélünk. Gary Harris boka-Achilles gondjai okoztak csak némi riadalmat, de szerencsére nem szedett össze semmi komolyat.

Ezt most gyorsan el kell felejteni. Egymás után másodszor kapott ki az Orlando, a Raptors elleni egylabdás meccsel ellentétben azonban ma zéró esélyük volt a győzelemre. A Nuggets támadásban és védekezésben is elvette a ritmusukat, a kezdőből csak Vucsevics (16 pont, 8 lepattanó) és Gordon (14 pont, 9 pattanó, 5 gólpassz) említhető, de ők sem voltak igazán jók - Jokics, majd a Lyles-Plumlee duó lejátszotta őket. A padról Terrence Ross dicsérhető, de összességében teljesen diszfunkcionális csapat benyomását keltették, pedig jelenleg playoffhelyen tartózkodnak.
A Nuggets legjobb dobói: Lyles 22/3, Murray 16/3, Plumlee 15
A Magic legjobb dobói: Ross 18/12, Vucsevics 16, Gordon 14/3

Golden State Warriors–Portland Trail Blazers 125–97

Quinn Cook most jó Curry-pótlék volt. Zsinórban négy vereség után közvetlen riválisa ellen állt össze a címvédő játéka, pedig Curry (aki napközben autóbalesetet is szenvedett, szerencsére megúszta sérülés nélkül) és Green továbbra is maródi. A kezdőötösbe bekerült a center Jones és az irányító Cook, amiből az egyik jó döntésnek bizonyult: Cook öt triplát küldött a helyére. Durantnek így több helye maradt alkotni (32 pont, 8 pattanó, 7 gólpassz, 2 szerzett labda, 3 blokk), Thompson folyamatosan szállította a pontokat, ráadásul a kispadról jobbnál jobb teljesítmények érkeztek, így a GSW végig fenn tudta tartani a magasabb ritmust. Már a második negyedben meg is roppant a Portland, félidőben 15 volt közte, fordulás után pedig fokozatosan nyílt tovább az olló, így a vége egy önbizalom-növelő győzelem lett, ami nagyon ráfért már a társaságra - most jön egy back-to-back a Kings ellen.

Elfáradt a Portland. Egy végtelennek tűnő túra utolsó állomásán lépett fel a Blazers, akiken már a Milwaukee ellen is látszott, hogy kimerültek. Az első negyedben igyekeztek, de a másodikban kijött a fáradtság, az itt összeszedett hátrányból esélyük sem volt kikecmeregni. Lillard, McCollum és Nurkic elöl megdobta a magáét, de a többiek nem nagyon csipkedték magukat, a csapatvédekezés pedig nem működött, oda már végképp nem jutott energia. Vasárnap este már a Clipperst fogadják, két napjuk van összekapni magukat.

A Warriors legjobb dobói: Durant 32/6, Thompson 31/12, Cook 19/15
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 23/9, Nurkic 22, McCollum 19/9

Los Angeles Lakers–Utah Jazz 90–83

A védekezés már rendben volt. A Jazznél nagyon fogadkoztak, hogy összekapják magukat hátul, és ez meg is valósult, egyrészt nem nagyon engedték a gyorsindításokat, másrészt felállt védelem ellen minden pontért meg kellett izzania a Lakersnek. Donovan Mitchell azonban 12 percnyi játék után kiszállt egy bordasérüléssel, legjobb dobója nélkül pedig elöl szárnyaszegett volt a társaság annak ellenére, hogy a padról beszálló Alec Burks mindent megtett, hogy pótolja. Gobert, Ingles és Favors is jó dobásokkal jutott el legalább 10 pontig, de Rubio, illetve Crowder borzalmas dobóformája (ketten 5/24) ezúttal nem fért bele. A végjátékban nagyon kellett volna egy vezér, aki megtolja a szekeret, de ilyen nem akadt, így a Jazz 14. helyen áll Nyugaton…

LeBron James megoldotta. Támadásban és védekezésben is folyamatosan jól teljesített a Lakers első embere (22 pont, 10 pattanó, 7 gólpassz, 2 szerzett labda, blokk), mellette Ingram és McGee volt az, akire támadásban lehetett számítani, bár Ingram gólpassz nélküli 6 eladott labdája nem fest túl szépen. A meccset nyilvánvalóan hátul nyerték meg, ott olyan extrák érkeztek, mint Lonzo Ball 10 lepattanója, McGee két blokkja és három szerzett labdája. A negyedik negyed szorosan alakult, de James ebben az időszakban kilenc ponttal nyugtatta övéit, az erőfeszítéseknek köszönhetően pedig zsinórban harmadszor nyertek és egy meccsre állnak a nyugati listavezetőktől.

A Lakers legjobb dobói: Ingram 24/6, James 22/6, McGee 12
A Jazz legjobb dobói: Burks 17/3, Ingles 16/6, Gobert 13

NBA, ALAPSZAKASZ
Brooklyn Nets–Minnesota Timberwolves 102–112
Los Angeles Clippers–Memphis Grizzlies 112–107 – hosszabbítás után
Detroit Pistons–Houston Rockets 116–111 – hosszabbítás után
Atlanta Hawks–Boston Celtics 96–114
New York Knicks–New Orleans Pelicans 114–109
Philadelphia 76ers–Cleveland Cavaliers 112–121
Toronto Raptors–Washington Wizards 125–107
Chicago Bulls–Miami Heat 96–103
Indiana Pacers–San Antonio Spurs 100–111
Oklahoma City Thunder–Charlotte Hornets 109–104
Milwaukee Bucks–Phoenix Suns 114–116
Denver Nuggets–Orlando Magic 112–87
Golden State Warriors–Portland Trail Blazers 125–97
Los Angeles Lakers–Utah Jazz 90–83

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik