Deng 40 pontja győzelmet ért a Portland ellen

Vágólapra másolva!
2010.11.02. 08:50
null
Luol Deng élete eddigi legponterősebb játékát nyújtotta a Portland ellen (fotó: Action Images – archív)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a Chicago Bulls az eddig hibátlan Portland Trail Blazerst fogadta, és elsősorban a 40 pontig jutó Luol Deng remek teljesítményének köszönhetően 110–98-as győzelmet könyvelhetett el.

 

A Portland remekül kezdte az idényt, hiszen három győzelemmel rajtolt, ám Chicagóban tehetetlen volt a Luol Deng vezette Bulls ellen. Az erőcsatár karriercsúcsot jelentő 40 pontot hintett a Trail Blazersnek, a mérkőzést 110–98-ra nyerték meg a Bikák.

A Bulls 11 pontos előny összegyűjtögetésével indította a mérkőzést, majd nem is engedte közelebb a vendégeket hét pontnál. A hazaiaknál Joakim Noah (10 pont, 10 lepattanó) és Derrick Rose (16 pont, 13 assziszt) is dupla duplát jegyzett.

A Toronto kiválóan kezdett, az első negyed végén 33–16-ra vezetett a Sacramento otthonában, ám a Kings fokozatosan ledolgozta a hátrányát, majd a mérkőzés legvégén megfordította az összecsapást, és győzött 111–108-ra. A kaliforniaiak legeredményesebb játékosa a 23 pontos Tyreke Evans volt, míg a Torontóban Andrea Bargnani 28, Demar DeRozan 24 pontig jutott, Reggie Evans pedig 19 lepattanót szedett le, de ez is kevés volt.

A nap harmadik összecsapásán a Los Angeles Clippers szezonbeli negyedik meccsét is elveszítette, miután gyakorlatilag csak négy játékosa tudott értékelhető teljesítményt nyújtani. A győztes San Antonio Spursben a minap szerződést hosszabbító Tony Parker 19 pontot tett a közösbe, és lett együttese húzóembere.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 7. JÁTÉKNAP
Chicago Bulls–Portland Trail Blazers 110–98
Sacramento Kings–Toronto Raptors 111–108
Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 88–97

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik