Baseball: Japán nyerte a világbajnokságot – videó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.03.22. 10:44
null
Japán szoros meccsen nyert az USA ellen a fináléban (Fotó: Getty Images)
Japán csapata diadalmaskodott a sportág világbajnokságának számító World Baseball Classicon (WBC), melynek keddi döntőjében kiélezett mérkőzésen 3–2-re legyőzte a címvédő amerikai válogatottat.

Az először 2006-ban megrendezett WBC a világ legjelentősebb profi ligáinak együttműködésével jött létre, és valamennyi résztvevő csapat legerősebb összeállításában szerepel rajta. Az idei tornán 20 válogatott vett részt, a csoportmérkőzéseknek a tajvani Tajcsung, valamint Tokió, Phoenix és Miami adott otthont. A kieséses szakaszban két mérkőzést a japán fővárosban, az összes többi találkozót pedig Miamiban rendezték.

A döntőbe az amerikaiak nagyon könnyedén, az elődöntőben Kubát 14–2-re verve jutottak be, míg Japán óriási csatában gyűrte le Mexikót 6–5-re.

Az aranymérkőzésen az amerikaiak kezdtek jobban, de 1–0-s vezetésük után a távol-keleti ország együttese még a második inningben fordított, majd a negyedikben 3–1-re elhúzott. A végjáték aztán rendkívül izgalmasan alakult, az utolsó előtti szakaszban ugyanis 3–2-re felzárkózott az Egyesült Államok, az utolsóban pedig az észak-amerikai profi liga, az MLB egyik legjobbja játékosa, Mike Trout kezében volt a lehetőség az egyenlítésre, de a japánok sztárja, Ohtani Sohej 100 mérföldes dobásaival nem tudott mit kezdeni, így csapata veszített. Trout és Ohtani jól ismerik egymást, ugyanis csapattársak a Los Angeles Angelsben.

Japán története során harmadszor nyerte meg a WBC-t, melyet most rendeztek meg ötödik alkalommal. A hatodik tornát 2026-ban tartják.

ÖSSZEFOGLALÓ

WORLD BASEBALL CLASSIC, MIAMI
DÖNTŐ
Japán–Egyesült Államok 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik