Az év klubcseréje: Carmelo Anthony a New Yorkban

Vágólapra másolva!
2011.02.22. 06:57
null
Carmelo Anthony (jobbra) és barátja, Amare Stoudemire mostantól klubtársak lesznek (Fotó: Action Images)
Egy roppant bonyolult ügylet keretében Carmelo Anthony, a Denver Nuggets kiscsatára a New York Knicksben folytatja pályafutását – jelentette a ligától származó információkra hivatkozva a Denver Post. A hír az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hivatalos honlapján is olvasható.

A 26 esztendős Carmelo Anthony átigazolása már az idény előtt is téma volt, ám csak most sikerült tető alá hozni. A denveri vezetőknek jobban tetszett a New Jersey Nets ajánlata, ám a játékos a Knickset választotta.

Leon Rose, a kosaras ügynöke már ki is fejezte háláját, amiért a Nuggets végül mindent megtett, hogy teljesüljön „Melo" óhaja, azaz hogy a New Yorkban folytathassa karrierjét. A keleti parti metropolisban remélik, hogy a Milwaukee Bucks elleni szerdai találkozón már be is vethetik az új szerzeményt.

Anthony 2003-ban mutatkozott be az NBA-ben; kezdettől a Denver egyik emblematikus figurájának számított, 564 alapszakaszi mérkőzésen 24.8-es pont-, valamint 6.3-es lepattanóátlagot mondhat magáénak. A vasárnapival együtt négy All Star-mérkőzésen szerepelt, a 2008-as pekingi olimpián pedig tagja volt az Egyesült Államok aranyérmes válogatottjának.

A Denver Post szerint Anthony mellett Chauncey Billups, Anthony Carter, Shelden Williams és Renaldo Balkman is a Knicksbe kerül, a Nuggets cserébe négy értékes – egyes elemzők szerint túlságosan is értékes – játékost, Danilo Gallinarit, Raymond Feltont, Wilson Chandlert és Tyimofej Mozgovot kap meg egy első és két második körös, egyaránt 2014-re szóló draftjog, továbbá hárommillió dollár társaságában.

Az Anthony-ügylet további játékoskeringőt indíthat be, amelynek keretében a Nuggets Feltont és Mozgovot azonnal továbbadja a New Jerseynek, utóbbi klub így megszabadulhatott Devin Harristől – ő a Dallas Mavericksben köthet ki. (Korábban úgy volt, hogy a Nets Harrist és Troy Murphyt Portlandbe küldi Andre Millerért és Joel Przybilláért, ám a legfrissebb hírek szerint Felton miatt a Nuggets „csomagját" fogadja el.)

A Knicks továbbá Anthony Randolphot és Eddy Curryt átengedi a Minnesota Timberwolvesnak, amely cserébe Corey Brewert adja.

Az NBA-ben az All Star-hétvége miatt nem rendeztek mérkőzést magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik