Amikor az 50 védett lövés is kevés

Vágólapra másolva!
2010.03.05. 07:56
null
Henrik Lundqivst 50 védése ellenére is vesztes csapat tagja volt (fotó: Action Images)
Hiába védett 50 lövést is Henrik Lundqvist, a New York Rangers vereséget szenvedett az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 132. játéknapján.

 

Henrik Lundqvist parádésan védett a Pittsburgh Penguins ellen, egyáltalán nem rajta múlt, hogy csapata vereséggel hagyta el a pályát. A New York Rangers kapusa 50 lövést hárított a mérkőzés folyamán, de így is kapott öt gólt.

A svédet szinte csak a megpattanó lövések csapták be, a meccs folyamán háromszor is így került a hálójába a korong. A döntő találat is hasonlóan született: Jevgenyij Malkin lövése Jordon Staalon és Brandon Dubinskyn is irányt változtatott.

A csereként beálló pittsburghi tartalék, Brent Johnson négy lövést fogott meg, ezzel 2009. március 5. óta ő az első olyan kapus, aki ilyen kevés védett lövéssel győztes csapat tagja lehetett az NHL-ben. Akkor, egy évvel ezelőtt Jonathan Quick (Kings) hárított négyet a Dallas ellen.

Jól mutatkozott be a Washington színeiben Scott Walker, aki két góllal vette ki a részét a Tampa Bay Lightning elleni 5–4-es sikerből.

Szétlövés döntött Bostonban a hazai Bruins javára, míg a Carolina veretlenségi sorozata hét-, a St. Louis Starsé pedig ötmeccsesre nőtt.

 

 NHL
ALAPSZAKASZ, 132. JÁTÉKNAP
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 4–5 – h. u.
Atlanta Thrashers–New York Islanders 6–3
Carolina Hurricanes–Ottawa Senators 4–1
Washington Capitals–Tampa Bay Lightning 5–4
Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 3–2 – szétlövéssel
Nashvile Predators–Los Angeles Kings 4–2
Dallas Stars–St. Louis Blues 1–6
Phoenix Coyotes–Colorado Avalanche 3–1
San Jose Sharks–Montreal Canadiens 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik