A Torontóé a keleti rangadó, George, James és Curry is szenzációs volt

Vágólapra másolva!
2018.12.06. 09:20
null
Paul George emeklésével győzött az OKC (Fotó: twitter.com/okcthunder)
Záporoztak a fantasztikus egyéni teljesítmények az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali játéknapján, Paul George 25 pontos negyedik negyedével fordított és nyert az OKC, LeBron James 20-at szórt a záró etapban a Spurs ellen, Stephen Curry pedig 42 ponttal és kilenc triplával hívta fel magára a figyelmet. Ami a nagy rangadókat illeti: a Raptors nyerte a Philly elleni csatát Jimmy Butler 38 pontja ellenére, a Bucks simán leverte a Detroitot, a Grizzlies viszont 90 pont alatt tartotta a Clipperst.

 

Cleveland Cavaliers–Golden State Warriors 105–129

Curry élvezte. Óriásit játszott ezen az estén a GSW kétszeres MVP-je, kedvére dobált, ahonnan éppen gondolta és senki nem tudta őt lelassítani – ennek 42 pont és 9/14 bedobott tripla lett az eredménye, elsüllyesztett még 11/12 büntetőt, leszedett 9 lepattanót, kiosztott 7 gólpasszt és volt, hogy egyetlen perc alatt rámolt be kilenc egységet. Az ő parádéja mellé különösebb extrák nem is kellettek, Kevin Durant (25 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz, 2 blokk) még remek számokat hozott, de ez elég is volt ahhoz, hogy a gyengébb első félidő után a másodikat kereken 30-cal nyerjék meg és tükörsimán hozzák a kötelező győzelmet. Steve Kerr azt mondta a meccs után, hogy a Cavs–Warriors rivalizálásnak sajnos vége, pedig ő nagyon élvezte és nagyon komoly minőséget képviselt, Curryvel kapcsolatban pedig annyit tett hozzá, hogy ritkán látni ilyen szenzációs teljesítményt, de amit Curry csinál, az egyébként is nagyon ritka, úgyhogy ő nem lepődött meg...

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Egy félidőn keresztül reménykedhetett a Cleveland. A hazaiak magukhoz képest óriási extrát nyújtottak támadásban a nagyszünetig, nagyszerűen dobtak, főleg kintről, nyerték a lepattanózást, jöttek a büntetők és 64–58-ra vezettek is két negyedet követően, úgy tűnt, hogy lehet keresnivalójuk. A fordulás után azonban kitette az indexet a Warriors, előzött, aztán a záró etapban magabiztossá is tette a különbséget Curry újabb minirohamával, innentől nem volt már kérdés - hiába Tristan Thompson (14 pont, 19 lepattanó), vagy Collin Sexton (21 pont, 3/3 tripla) jó teljesítménye, a teljes meccs során nem tudták tartani a lépést a bajnokkal, így elmaradt a bravúr.

A Cavaliers legjobb dobói:Sexton 21/9, Clarkson 17/6, Osman 16/9
A Warriors legjobb dobói:Curry 42/27, Durant 25/12, Thompson 16/6

Orlando Magic–Denver Nuggets 118–124 – hosszabbítás után

A végére elfogyott a Magic. Ahogy közeledtünk a találkozó végéhez, úgy lehetett egyre jobban érezni az Orlandón a back-to-back nyomait és hogy előző este még Miamiban játszott mérkőzést, hiszen amellett, hogy védekezésben végig gondjaik voltak és nagyon sokat faultoltak, a fenti pick-and-rollokkal nehezen tudtak mit kezdeni, a hajrára már támadásban is csökkent a lendület. Az első három negyedben még 57 százalékkal tüzeltek mezőnyből, de a negyedik játékrészben és a hosszabbításban összesen már csak 10/34-et dobtak és különösen a ráadásra pukkadtak ki: a rendes játékidő végén még Terrence Ross hármasával egyenlítettek, de a túlórában már csak 1/9-et szenvedtek össze mezőnyből, közte 0/6 triplával. Ez pedig így nem férhetett bele, hiába vágtak be 20 triplát, hiába jutottak náluk hatan is tíz pont fölé, most ez sem volt elég, így óriási küzdelemben maradtak alul a nyugati éllovassal szemben – Steve Clifford és Aaron Gordon a védekezést emelte ki problémaként, a kipontozódó Evan Fournier viszont azért megemlítette, hogy a 37–8-as büntetőarány nem biztos, hogy fedi a valós eseményeket...

Újabb nagy győzelem. Mike Malone, a Nuggets vezetőedzője a siker ellenére úgy fogalmazott, hogy idei egyik legrosszabb teljesítményüket nyújtották, mert olyan hibákat követtek el védekezésben, amik egyszerűen vállalhatatlanok – ilyen volt például a rendes játékidő vége, amikor tripla kellett a Magicnek az egyenlítéshez és eljutottak egy teljesen üres kinti dobáshoz. Támadásban a sérült Gary Harris nélkül is megvolt a ritmusuk, de a rengeteg kiharcolt büntetőjükből 14-et elrontottak, úgyhogy nem tudták lezárni a meccset és hosszabbításra kényszerültek – itt azonban az utolsó két percben elrohantak a meccsel, Jamal Murray bevágott egy büntetőt, majd egy nagyon fontos hármast, a következő támadásból Nikola Jokics is betalált, innentől pedig már csak büntetőzni kellett. Volt azért még egy kis izgalom, mert 20 másodperccel az órán, hárompontos különbségnél Vucsevics faultolta Murrayt, de a visszajátszás megmutatta, hogy a vendégek hátvédje előbb kilépett a labdával a pályáról, úgyhogy az Orlandónak kellett volna adni a játékszert - a játékvezetők azonban ezt elsőre nem látták, utána pedig már nem lehetett visszanézni és módosítani az ítéleten, úgyhogy Murray bedobta a büntetőket, a mérkőzés pedig eldőlt.

A Magic legjobb dobói:Fournier 26/18, Vucsevics 24/6, Gordon 19/9
A Nuggets legjobb dobói:Murray 31/6, Millsap 18/6, Hernangomez 14/6

Atlanta Hawks–Washington Wizards 117–131

John Wall nélkül is megy. Személyes okok miatt kihagyta ezt a mérkőzést a Wizards irányítója, de a vendégek támadójátéka nélküle (és Jeff Green, valamint Dwight Howard nélkül)is tökéletesen működött ezen a találkozón és bár a harmadik negyedben volt egy hullámvölgyük, összességében jól játszva arattak győzelmet. Bradley Beal felvállalta a vezérszerepet (36 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz), a kezdőbe kerülő Tomas Satoransky (14 pont, 7 gólpassz, 5/7 mezőnyből) nagyon érezte, hogy mikor mi a jó döntés, rajtuk kívül még négyen jutottak tíz pont fölé, csapatszinten 35 gólpasszt osztottak szét és a nagyszünetben már 23 ponttal vezettek, úgy tűnt, hogy lemossák a pályáról ellenfelüket. A harmadik negyedben azonban nagyon elaludtak, a Hawks rengeteg könnyű kosarat szerzett gyorsindításokból és 45-31-re megnyerte a játékrészt, így izgalmasabbá vált a vége, de a záró etapra rendezte a sorokat a Washington és ismét kézbe vette a meccset, amelyet így aztán meg is tudott nyerni – eddig összesen kétszer győzött idegenben, most viszont egymás után húzott be két találkozót vendégként, így már csak fél meccsre van a keleti nyolcadik helytől.

Az Atlanta is tudott rohanni. 31 pontot dobott leindításból a hazai csapat és a borzalmas első félidő után kihasználta a Wizards könnyelműségeit, így fel tudott kapaszkodni, sőt, már csak két labdányira volt, mielőtt avendégek észhez tértek és összeszedték magukat. Taurean Prince nem játszott, Jeremy Lin pedig négy perc után kivált derékfájdalmakkal, de John Collins (26 pont, 14 lepattanó, 12/17 mezőnyből) és Kent Bazemore (22 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) is kitett magáért, csapatszinten 13 labdát szereztek, viszont ez csak arra volt elég, hogy elkerüljék a kiütést, a győzelemre komolyabb esélyük ezúttal sem adódott – sorozatban negyedszer kaptak ki és megvan az idei 20. vereségük.

A Hawks legjobb dobói:Collins 26/6, Bazemore 22/6, Young 14/3
A Wizards legjobb dobói:Beal 36/6, Porter 20/6, Oubre Jr. 19/6

Brooklyn Nets–Oklahoma City Thunder 112–114

Ez már tényleg hihetetlen. Egészen elképesztő, hogy mennyire képtelen megnyerni bármilyen mérkőzést a Brooklyn és nem azért, mert gyengén játszik, hanem mert mintha be lenne oltva győzelem ellen - minden szoros végjátékot elveszít a társaság, most pedig egy olyan meccset is el tudott bukni, ahol 18 pontos előnyből kezdhette meg a negyedik negyedet. A hazaiak Allen Crabbe (22 pont, 7/13 tripla) vezetésével összességében remekül dobtak kintről, megfelelően védekeztek, abszolút kézben tartották az összecsapást, aztán a záró etapban történt valami és nevetséges hibákat követtek el sorozatosan elöl-hátul – a vége aztán Jared Dudley szerint is kész kabaré volt, mert az ihletett napot kifogó Paul George egy üres hármast dobhatott el három másodperccel az órán. Szerinte ezek érthetetlen dolgok, legutóbb egy zsákolást engedtek az utolsó védekezésnél, most egy ilyen triplát, úgy fogalmazott, hogy kész őrület már, hogy minden ilyen meccset elvesztenek – sorozatban nyolcadszor kaptak ki és ennek fele egylabdás, egyetlen játékon múló végjáték volt...

Westbrook előzött, de George ellopta a show-t. Karrierje 108. tripla-dupláját jegyezte a gyengén dobó (21 pont, 9/23 mezőnyből), de 15 lepattanót és 17 gólpasszt hozó Russell Westbrook, ezzel pedig most már meg is előzte Jason Kiddet az örökranglistán és egyedüliként áll a harmadik helyen – ez a meccs mégsem róla szólt, sokkal inkább az elképesztő formában dobó Paul George-ról. Az első három negyed során sem játszott rosszul az OKC kiscsatára, a záró etapban azonban félelmetes produkciót nyújtott, egymaga 25 pontot szórt ekkor (a Nets összesen 19-et) és gyakorlatilag minden támadásból betalált – dobott négy triplát, amikor kirontottak rá, akkor pedig folyamatosan eljutott a gyűrűig és be is fejezte ott az akciókat. Végül 47 ponttal és 15 lepattanóval zárt, egyetlen egységgel maradt el a karriercsúcsától, ráadásul az utolsó másodpercekben a győztes triplát is elsüllyesztette, ezzel megkoronázta parádés teljesítményét - az utóbbi 19 meccsből ez volt a 16. Thunder-győzelem és az együttes fellépett a nyugati második helyre.

A Nets legjobb dobói:Crabbe 22/21, Harris 19/9, Russell 17/9, Dinwiddie 17/3
A Thunder legjobb dobói:George 47/18, Westbrook 21/6, Adams 15

Toronto Raptors–Philadelphia 76ers 113–102

Betliztek a fiatalok. Joel Embiid talán idei legrosszabb mérkőzését játszotta ezen az estén, 5/17-es mezőnymutatót szenvedett össze és megállt 10 pontnál, ráadásul a negyedik negyedben már védekezésben is elveszett, Jonas Valanciunas nagyon megszórta magát mellette - Ben Simmons pedig alig 6 dobást vállalt és 8 pontot tett hozzá, 11 gólpasszára jutott 7 eladott labda, ha rajtuk múlik, akkor hatalmas verést kap a Sixers. Hogy nem így történt, az a veteránok érdeme, JJ Redick keze most sem remegett meg (25 pont, 9/16 mezőnyből), Jimmy Butler pedig egyenesen parádés teljesítményt nyújtott (38 pont, 15/27 mezőnyből, 10 lepattanó), de hiába volt ő csapata vezére és talán az egész meccs legjobb játékosa, ez sem volt nekik elég – a záró etapban kissé elfogytak, 81–81 után egy 9–0-t futott a Raptors és innentől már nem volt komolyabb esélyük a vendégeknek. Az ilyen rangadókon nem férhet bele a 21 eladott labda, főleg hogy abból 27 pontot dobott a Toronto, illetve a kulcsemberek betlije sem elfogadható, ha ennyire vékony a keret – a kispadok csatáját 41–18-ra vesztette el a Sixers, emellé az Embiid-Simmons páros gyengélkedése nem érhetett győzelmet. Idén másodszor is tíz pont feletti vereséget szenvedtek Torontóban és visszacsúsztak a harmadik helyre Keleten.

Leonard volt a vezér, de Valanciunas döntött. Fantasztikus meccset játszott a hazaiaknál Kawhi Leonard, aki 5/6 triplát küldött a gyűrűbe és 36 pontig jutott, egyetlen ponttal maradt el a szezoncsúcsától, közben pedig leszedett 9 lepattanót és ellopott 5 labdát is – az ő óriási teljesítménye azonban önmagában csak arra volt elég, hogy egálban legyenek, illetve egy-két ponttal vezessenek. Akkor tudtak megnyugtatóbb előnyt kialakítani, amikor Jonas Valanciunas is megérkezett, a cserecenter a negyedik negyedben egymaga 18 pontot rámolt be (35–25-re nyerték a játékrészt) és ez volt a döntő faktor, hiszen a tripláik egyébként nagyon nem ültek (27.6 százalék), Kyle Lowry nem volt veszélyes a gyűrűre (7 pont, 2/8 mezőnyből) és Serge Ibaka nyolcpontos második negyedét leszámítva senki sem tudott komolyabban besegíteni Leonardnak. A vége azonban jól alakult számukra, úgyhogy fontos hazai rangadót nyertek meg és megszilárdították ligaelső pozíciójukat – most mennek Brooklynba, aztán jön egy újabb komoly széria, mert fogadják a Milwaukee-t, aztán négymeccses nyugati túrára indulnak, ahol a Clippers-Warriors-Blazers-Nuggets négyessel találkoznak majd.

A Raptors legjobb dobói:Leonard 36/15, Valanciunas 26, Ibaka 18
A 76ers legjobb dobói:Butler 38/12, Redick 25/15, Embiid 10

Memphis Grizzlies–Los Angeles Clippers 96–86

Rivers: Ez a Grizzlies volt. Amikor megkérdezték a találkozó végén a Clippers trénerét, hogy mi történt a csapatával, hiszen negatív szezoncsúcsot jelentő 86 pontot dobott, eladott 19 labdát és alig 34 százalékkal célzott, azt válaszolta, hogy a Grizzlies volt az ellenfél – szerinte most először érezte úgy idén, hogy „szétrúgták a seggüket”, olyan jól védekezett a Memphis. Egyszer, a harmadik negyedben tudtak kicsit kiszabadulni, de a záró etapra megint összezárt a retesz és csak 17 pontot dobott a Los Angeles, egy 8–0-s periódus pedig elég volt ahhoz, hogy többet már ne tudjon veszélyeztetni a vendégcsapat – annyira elveszett a gárda ritmusa, hogy már a jó helyzeteket, vagy éppen a büntetőket is kihagyták, képtelenek voltak a saját játékukat játszani. Emiatt most vereséget szenvedtek és visszacsúsztak a harmadik-negyedik helyre Nyugaton, de van mit tanulni ebből az összecsapásból – azért amikor egy ilyen mély és ponterős csapatnál egyedül az a fegyver működik, hogy küldjük be Boban Marjanovicsot birkózni, akkor valami nem jó...

Nem kell ide támadójáték. Elöl a Memphis is nagyon erőlködött, összesen hárman jutottak tíz pont fölé, 25 százalékkal tripláztak és igazából Mike Conley (22 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 2-2 labdaszerzés és blokk) volt az egyetlen, aki folyamatosan helyzeteket tudott kreálni, de ezúttal nem is volt szükségük többre, annyira felőrölték ellenfelüket, hogy ez is elég volt a sikerhez. Talán Marc Gasol játéka jellemezte őket legjobban, hiszen a center borzalmasan körbelőtte a gyűrűt és 1/13-at hajított mezőnyből, de védekezésben olyan faktor volt, hogy így is megkerülhetetlenné, nélkülözhetetlenné vált – igazi, klasszikus Grizzlies-meccset láthattunk, az együttes pedig a szezon negyedét követően továbbra is kapaszkodik a nyugati élmezőnybe.

A Grizzlies legjobb dobói:Conley 22/6, Green 19, Jackson 13/3
A Clippers legjobb dobói:Marjanovics 19, Gallinari 17/9, Gilgeous-Alexander 12/3, Williams 12/3

Milwaukee Bucks–Detroit Pistons 115–92

Nem szokványos módon nyert a Bucks. Khris Middleton nem tudott pályára lépni a hazai csapatnál, Giannis Antetokounmpo pedig messze a megszokott formája alatt teljesített, végül 15 pontot és 8 lepattanót tett be a közösbe - ennek ellenére gyakorlatilag végig vezetett és sima győzelmet aratott a Milwaukee. A gárda már a meccs elejétől magához ragadta a kezdeményezést, hamar 8-9 pontos előnyt alakított ki, aztán a harmadik negyedet egy 19–4-es futással kezdte és innentől nem adott esélyt ellenfelének, a második félidőt már izgalmak nélkül, magabiztosan hozta le. Egyénileg Eric Bledsoe vállalta most magára a vezérszerepet, rendszeresen megbontotta a védelmet és eljutott a gyűrűig, dobott 27 pontot 26 játékperc alatt, a csapatvédekezésük remekül zárt és könyörtelenül átrohantak a Detroiton – 29-9-re nyertek a leindításból szerzett pontokat tekintve, ez mindent elárul. A sima győzelemmel visszavették a második helyüket Keleten, most pedig készülhetnek a Warriors elleni kiemelt rangadóra.

Nem tudott javítani a Pistons. Egy szép győzelmi széria után legutóbb nagyon gyenge játékkal kapott ki a Detroit és ezen az összecsapáson semmit sem tudtak változtatni ahhoz képest a vendégek, ugyanolyan enerváltan és sokszor figyelmetlenül kosárlabdáztak – Dwane Casey vezetőedző szerint nem érezték át igazán a helyzetet és csak bizonyos időszakokban kapartak, védekeztek megfelelően. Blake Griffinre nem lehet különösebb panasz (31 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz), rajta kívül viszont egyedül Reggie Jackson jutott tíz pont fölé, Andre Drummondot teljesen elnyomta a Milwaukee, így pedig tulajdonképpen esélyük sem volt a győzelemre – a 20 eladott labda és a 36.8 százalékos mezőnymutató is elég beszédes adat, mindenképpen fel kell javulniuk a folytatásban, különben hamar el tudnak süllyedni a tabellán.

A Bucks legjobb dobói:Bledsoe 27/6, Antetokounmpo 15, Brogdon 14/6
A Pistons legjobb dobói:Griffin 31/12, Jackson 15/6, Drummond 10

Minnesota Timberwolves–Charlotte Hornets 121–104

A végére megint beszigorított a Wolves. Az első félidő még inkább a Charlotte szájíze szerint alakult (Covington faultgondok miatt sokat ült a Minnynél), bár csak két ponttal vezettek a vendégek, aztán a fordulás után már ismét előhúzta azt a védekezést a Minnesota, amit mostanában mindig kiemelünk velük kapcsolatban – a második félidőben már csak 40 pontot és 31.3 százalékos mezőnymutatót engedélyeztek ellenfelüknek. A harmadik negyedben ennek még nem volt nagyobb eredménye, a záró etapban azonban már támadásban is hozzá tudtak tenni, volt egy 22–2-es időszakuk, amivel döntő csapást mértek a Hornetsre – egyénileg pedig olyan extrák születtek náluk, mint Karl-Anthony Towns (35 pont, 4/5 tripla, 12 lepattanó, 6 blokk), vagy Andrew Wiggins (26 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) teljesítménye, illetve Jeff Teague 18 gólpassza. A végeredményt tekintve magabiztos győzelemről beszélhetnek Minnesotában és már 50 százalékos mérleg felett, a playoff-vonal határán állnak a tabellán.

Továbbra sem jó a Charlotte. Mióta Kemba Walker nem 100 százalékosan vállalja a meccseket és nem jönnek tőle a 30-40-50-60 pontos esték, azóta komoly gödörben van a Hornets, az utóbbi hétmeccsből az ötödiket vesztette el a társaság, zsinórban harmadszor kapott ki, a védekezése átjáróház, támadásban pedig nincs igazán vezér – Nic Batum és Jeremy Lamb is igyekezett most, de egyikük sem tudtamegoldani a feladatot. Az első félidőben még járt a labda, ültek a kinti dobások, jöttek a pontok, de a fordulás után a felkeményedő Wolves-védekezésbe beletört a bicskájuk és teljesen elvesztették a ritmust – Jamer Borrego vezetőedző szerint közel tökéletes meccset kell most játszaniuk, hogy nyerni tudjanak, ezt pedig nem tudják megcsinálni, úgyhogy a következő játéknapon már akár ki is csúszhatnak a playoff-helyekről.

A Timberwolves legjobb dobói:Towns 35/12, Wiggins 26/9, Covington 17/3
A Hornets legjobb dobói:Batum 18/9, Lamb 18/6, Walker 15/3

New Orleans Pelicans–Dallas Mavericks 132–106

Jól sakkozott a New Orleans. A fáradtabb, back-to-backet játszó Dallas ellen azt találta ki Alvin Gentry, hogy a kezdőből kivette a jókezű E'Twaun Moore-t, és a védekezőbb felfogású Solomon Hillt tette be, így a meccs elején kordában tudták tartani a vendégrohamokat, amikor pedig bejött a második sor, Moore (17 pont, 6 gólpassz) szépen kézbe vette a dolgokat és lerendezte a meccset. A második negyedben a ritmust fenntartó Pelicans már 16 ponttal vezetett, a harmadikban pedig volt már 25 is közte. A Dallas egyébként próbálta kettőzni Anthony Davist, aki azonban remekül találta meg az egyensúlyt a dobások és a passzok között (10/20 mezőnyből, 9 gólpassz, 2 eladott labda, 5 blokk), rengeteg üres helyzetet kreált csapattársainak, akik kíméletlenül be is vágták a triplákat (17/29). Ráadásul a festékből is 60 pontot dobtak, míg a 18 eladott dallasi labdából 29 gyorsindításos pontot raktak a táblára, gyakorlatilag nem volt gyenge pontjuk. Azt is elbírták, hogy Davis a harmadik negyedben egy kisebb bokasérülést szedett össze – a meccs után azt mondta, hogy kutya baja, nem fog meccset kihagyni.

Elfáradt a Mavericks. Dennis Smith Jr. eleve nem is léphetett pályára csuklósérülés miatt, de valószínűleg vele sem tudták volna végig tartani a New Orleans sebességét – már a második negyedben megroppantak a vendégek, utána pedig hiába értek el hárman is 10 pont feletti mennyiséget a padról, képtelenek voltak rendesen felpörögni. Luka Doncic egyébként a dobásokon kívül nem volt rossz (22 perc alatt 6 gólpassz), de a szervezésben nem nagyon nőtt fel mellé senki, a sokadik csere Jalen Brunson 7 gólpassza szép, de komolyabb hatása nem volt a mérkőzésre. Harrison Barnes gyenge volt, DeAndre Jordanhez nem jutott el a labda, a padról az egyébként megbízhatóan dobó Maxi Kleber „hintett” egy 2/12-t, összességében esélytelenül kaptak ki. Egyelőre otthon hiába parádéznak, idegenben elfogy a tudomány, a 2–9-es mérlegen kell javítaniuk, hogy el tudjanak mozdulni az 50 százalékos mérleg környékéről.

A Pelicans legjobb dobói: Davis, Randle 27/6-27/6, Moore 17/9, Holiday 17/3.
A Mavericks legjobb dobói: Barnes 16/9, Matthews 15/6, Barea 14/6.

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 121-113

Rudy Gay megőrülése nem volt elég. Az első negyedben eléggé akadozott a vendégek támadójátéka, a másodikban viszont parádés védekezéssel 19 pontot engedélyeztek a Lakersnek, majd a harmadikban jött Rudy Gay, aki 31 pontjából 16-ot tartogatott erre a játékrészre, a vendégek pedig át is vették a vezetést. Mellette DeMar DeRozanben (32 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) és LaMarcus Aldridge-ban (21 pont, 9 pattanó) is bőven volt kakaó, ám a negyedik negyedben még egy extra kellett volna. Ez nem érkezett, a három triplát vágó Bertranson és a védekezésben hasznos Pöltlön kívül rettenetes dobásokat mutattak be a kiegészítők, különösen Bryn Forbes (0/5 tripla) és Patty Mills (2/7 tripla) mellélövései fájtak a csapatnak. A záró játékrészben a túloldalon jöttek a döntő játékok, a Spurs pedig már nem tudott megújulni – 11-14-gyel állnak, viszont szombat hajnalban hazai pályán rögtön vissza is vághatnak ellenfelüknek.

LeBron James MVP-formában. Idén már nem először szól arról a történet, hogy James húzza ki a Lakerst a slamasztikából, ma 40 percet töltött a pályán, de maradt energiája arra, hogy 42 pontjából 20-at a negyedik negyedben szerezzen, sorozatban dobta a demoralizáló kosarakat, teljesen dominálta a San Antoniót. Némileg kényszerpálya is volt a sok perce, mivel Brandon Ingram már az első negyedben kivált bokasérülés miatt, amikor Aldridge beütött rajta egy flagrantet, megborult a Rajon Rondo hiányzása miatt amúgy is csikorgó gépezet, és nagyon vigyázni kellett, hogy a Spurs ne rohanjon el a meccsel. Jamesnek nagy segítségére volt a 22 pontja mellett 9 pattanót és 5 gólpasszt jegyző Kuzma, illetve a 14 pontja mellé 9 gólpasszt és 2 szerzett labdát szállító Lonzo Ball is, de az i-re a pontot végül Josh Hart tette fel, aki egész meccsen nem talált be, de a végjátékban két hármast küldött a helyére. A Los Angeles így zsinórban negyedszer nyert, és a vesztett meccseket tekintve a nyugati 4-6. helyen áll a Warriors és a Grizzlies társaságában.

A Lakers legjobb dobói: James 42/9, Kuzma 22/9, Ball 14/9.
A Spurs legjobb dobói: DeRozan 32, Gay 31/6, Aldridge 21.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik