A Magic ezúttal is nagy falat volt a Cavsnek

Vágólapra másolva!
2010.02.22. 08:31
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 113. játéknapján a Cleveland Cavaliers sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el: a LeBron James vezette Lovagokat a Dwight Howard fémjelezte Orlando Magic verte meg 101–95-re. A Denver pontgazdag meccsen győzte le a Bostont, a Detroit hosszabbításban múlta felül a San Antoniót.

Úgy tűnik, nem tett jót az All Star-gála miatti szünet a Cleveland Cavaliersnek: a LeBron James vezette gárda a 113. játéknapon sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el, ezúttal nagy keleti riválisa, az Orlando Magic otthonában kapott ki 101–95-re. (Mielőtt nagyon temetnék a Cavst, jegyezzük meg, hogy a dallasi gála előtt sorozatban 13 mérkőzést nyert meg, ráadásul az elmúlt két évben nem kapott ki háromszor egymás után.)

Howardot nem bírták tartani (Fotó: Reuters)
Howardot nem bírták tartani (Fotó: Reuters)

A Magic vezére, Dwight Howard nagy csatát vívott Shaquille O'Neallel, ennek ellenére szállította az ő esetében immár megszokottnak számító dupla-duplát: 22 ponttal és 16 lepattanóval zárta a mérkőzést (sorozatban a huszadik meccsen ért el kétszámjegyű teljesítményt legalább két fontos statisztikai mutatóból...).

Ami a Clevelandet illeti, O'Neal 20 ponttal, James 33 ponttal, míg az új szerzemény, Antawn Jamison 19 ponttal zárt. A Magic azonban ismét túl nagy falat volt: emlékezzünk csak, az előző szezon keleti főcsoportdöntőjében éppen az Orlando búcsúztatta a Cavalierst.

Igaz, a Magic a döntőben aztán kikapott a Los Angeles Lakerstől – attól a Lakerstől, amely ezúttal nem lépett pályára. Mégis meg kell emlékezni a csapatról, ugyanis Kobe Bryant, a bajnok (és az egész liga) egyik legnagyobb sztárja várhatóan szerdán, a Memphis Grizzlies ellen visszatérhet a pályára.

De térjünk vissza a játéknap többi mérkőzéséhez, ugyanis a Denver Nuggets ismét jelezte, hogy várhatóan komolyan kell vele számolni a végelszámolásnál. A coloradóiak ezúttal a Boston Celticset verték meg 114–105-re, ezzel továbbra is hibátlan mérleggel állnak a keleti topcsapatok ellen (a Clevelandet kétszer, az Orlandót és a Bostont egyszer-egyszer verték meg).

„Egyszerűen jó kosárlabdát játszunk, ennyi az egész. Mindenki döntse el, hogy a legjobb csapatok közé sorol-e minket, vagy nem" – nyilatkozta a mérkőzés után Carmelo Anthony, aki 23 pontot dobott a mérkőzésen. A meccs legeredményesebbje egyébként a 26 egységig jutó Chauncey Billups lett, tőle egy ponttal maradt el a bostoni Ray Allen.

Billups korábbi csapata, a Detroit is nyert: a Pistons hazai pályán hosszabbításban 109–101-re győzte le a San Antonio Spurst. Még egy találkozó volt, amely csak a ráadásban dőlt el: a Carlos Boozer vezette Utah Jazz 25 pontos hátrányból állt fel, és végül 93–89-re győzött a Portland Trail Blazers otthonában.

Boozer karriercsúcsot jelentő 23 lepattanót gyűjtött a mérkőzésen, és 3:05 perccel a hosszabbítás vége előtt dobott kosarával juttatta ismét vezetéshez a Jazzt – a vendégek azt megelőzően utoljára 9–8-nál vezettek...

 NBA
ALAPSZAKASZ, 113. JÁTÉKNAP
Denver Nuggets–Boston Celtics 114–105
Phoenix Suns–Sacramento Kings 104–88 
Portland Trail Blazers–Utah Jazz 89–93 (h. u.)
Detroit Pistons–San Antonio Spurs 109–101 (h. u.) 
New Jersey Nets–Memphis Grizzlies 94–104 
Orlando Magic–Cleveland Cavaliers 101–95 
Golden State Warriors–Atlanta Hawks 108–104 
New Orleans Hornets–Houston Rockets 102–94 
Minnesota Timberwolves–Oklahoma City Thunder 107–109

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik