A Magic a Sunst, a Raptors a Denvert lepte meg

Vágólapra másolva!
2021.03.25. 10:12
null
Donovan Mitchell volt a Utah legeredményesebb játékosa a Brooklyn ellen (Fotó: Getty Images)
Egylabdás meccsen gyűrte le a Bostont a Bucks, nem lett rangadó a Jazz–Netsből, ismét kikapott az Atlanta, győzött a Clippers, a Dallas és a Hornets – ez történt az NBA alapszakaszának legutóbbi játéknapján.

 

Indiana Pacers–Detroit Pistons 116–111

Megszakadt a Pacers rossz sorozata. Sorozatban 6 elvesztett hazai meccs után tudott ismét a saját pályáján nyerni a Pacers, de ezúttal is megizzadtak, a Pistons végig ott lihegett a nyakukban, és csak Caris LeVert 5.7 másodperccel a vége előtt elsüllyesztett triplájával tudták végleg lezárni a mérkőzést. LeVert (28 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) a visszatérése óta a legjobb meccsét játszotta, de a 4. negyedben mégsem ő, hanem a 18 pontjából 13-at ekkor szerző Edmond Sumner szállította a legbiztosabban a pontokat. Mellettük Malcolm Brogdon (16 pont), Justin Holiday (14 pont) és Domantas Sabonis (14 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) is kétszámjegyű termést ért el, csapatszinten 44,1 százalékkal a helyére küldtek 15 triplát, így az is belefért, hogy Myles Turner 32 perc alatt 4 dobásból 0 ponttal zárjon, bár ő is hozzátett azért 3 blokkot. Folytatás Dallasban, holnapután a Mavericks otthonában lépnek pályára Sabonisék.

Delon Wright egy hibával búcsúzott. A mérkőzést követően cserélt egymással a Pistons és a Kings, aminek keretében Delon Wright és Cory Joseph váltott csapatot. Wright búcsúja nem sikerült a legszebbre Detroitban, hiába töltötte meg a statisztikai lapot (6 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 5 labdaszerzés, 2 blokk), mivel 28 másodperccel a vége előtt 2 pontos hátrányban lépéshibát fújtak ellene. Támadásban szokás szerint Jerami Grant (29 pont, 6 lepattanó) volt a húzóember, Saddiq Bey (16 pont) és a dupla duplázó Mason Plumlee (12 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) is hozta magát a kezdőből, míg a kispadról Wayne Ellington (16 pont), Josh Jackson (12 pont, 5 gólpassz) és Isaiah Stewart (11 pont, 7 lepattanó) is jól szállt be. A Pistons végig meccsben tartotta magát, 53 százalékkal dobtak mezőnyből, és jól járatták a labdát, 29 gólpasszt osztottak szét, de a végén egy hiba, majd LeVert nagy dobása megpecsételte a sorsukat. Legközelebb a Nets ellen próbálhatnak meg javítani.

A Pacers legjobb dobói: LeVert 28/12, Sumner 18/12, Brogdon 16/6
A Pistons legjobb dobói: Grant 29/6, Bey 16/12, Ellington 16/12

Milwaukee Bucks–Boston Celtics 121–119

Majdnem elszórakozta a Bucks. Kisebb sérülése után ismét pályára lépett Giannis Antetokounmpo (13 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz), és egyénileg ugyan idei egyik leggyengébb meccsét hozta, mindössze 4/11 dobását süllyesztette el, de a Bucks ennek ellenére csapatként dominált a harmadik negyed közepéig. Ekkor 90–65 állt az eredményjelzőn, utána viszont teljesen leolvadt a hazai csapat, és másfél perccel a vége előtt 2 pontra zárkózott a Celtics, de megúszta a Bucks a végén. Antetokounmpo gyengélkedése miatt ezúttal a 11/20 dobását elsüllyesztő Khris Middleton (27 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz) állt a Bucks élére, aki mellett Brook Lopez és Donte DiVincenzo is hozzátett 17-17 pontot, míg a kispadról Bobby Portis hozott extrát, 17 perc alatt 21 pontot szórt. Csapatszinten 45.9 százalékkal a helyére küldtek 17 triplát, amiből DiVincenzo 5/6, Portis 4/6 jó kísérlettel vette ki a részét, ugyanakkor nem járt a Bucksnál a labda, megálltak 19 kiosztott gólpassznál. Sorozatban nyolcadik győzelmüket gyűjtötték be, holnapután ismét a Celtics lesz az ellenfelük.

Egy lépés hiányzott csak a Celticsnek. A harmadik negyed közepéig katasztrofálisan alakult a Celtics számára ez a mérkőzés, az utolsó 18 percet viszont 54–31-re húzták be. A legvégét nem sikerült megoldani, az utolsó másfél percben Marcus Smart kihagyott egy triplát, Kemba Walker és Smart ziccerét is blokkolták, míg a dudaszó előtt Daniel Theis engedett el egy triplát, ami leszédült. A Buckshoz hasonlóan a vendégeknél is mindenki elérte a 10 pontos határt a kezdőből, illetve akadt egy ponterős játékos a cseresorból, náluk Jaylen Brown (24 pont, 10 lepattanó), illetve Kemba Walker (23 pont, 6 gólpassz) vitték a prímet, míg a kispadról a 15 pontig jutó Jeff Teague hozott lendületet. Jayson Tatum (18 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) sokoldalúan játszott, de csak 7/19 dobása ért célba, közte 1/6 triplája, és egyszer sem jött ki rá a figura a véghajrában, míg a nála is rosszabb hatékonysággal záró Smart (3/13 mezőnyből) kétszer is próbálkozhatott. A 19 bedobott tripla végül kárba ment, és ezzel a vereségével az elmúlt hat meccséből az ötödik alkalommal maradt alul a Celtics.

A Bucks legjobb dobói: Middleton 27/6, Portis 21/12, DiVincenzo 17/15, Lopez 17/3
A Celtics legjobb dobói: Brown 24/12, Walker 23/15, Tatum 18/3

Toronto Raptors–Denver Nuggets 135–111

Kitombolta magát a Raptors. Kilenc elveszített találkozó után tudott ismét nyerni a Raptors, a Nuggets ellen kijött belőlük az elmúlt hetekben felgyülemlett feszültség, esélyt sem adtak ellenfelüknek. Már az első félidőben is többször 20 pont fölött volt a különbség, és a fordulás után sem változtattak, a negyedik negyed közepén 35 ponttal is vezettek, mielőtt lazábbra eresztették volna a gyeplőt. Nick Nurse továbbra is kitart az alacsony szerkezete mellett, amire építve 24/48 triplát bombáztak be, csak a kezdők 18/32 kinti dobásukat süllyesztették el. Végül Pascal Siakam (27 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) lett a legeredményesebb, de az előző meccset kihagyó OG Anunoby (23 pont, 6 lepattanó) is jól tért vissza, Norman Powell úgy ért el 22 pontot, hogy 8/12 dobása célba ért, és Fred VanVleet (19 pont) is hozzátette a magáét. Kyle Lowry (8 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz) amellett, hogy jól mozgatta a Raptorst, 33 perc alatt +42-es plusz/mínusz mutatót ért el, ami a csapat történetében a legmagasabb szám. Ezúttal minden összejött a hazaiaknak, legközelebb a Suns ellen próbálhatnak meg építeni erre a győzelmükre.

Ez nem a Nuggets estéje volt. Nikola Jokics (20 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), Jamal Murray (20 pont, 7 gólpassz), Michael Porter Jr. (19 pont, 8 lepattanó) és Paul Millsap (11 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) is hozta a tőle elvárható minimumot támadásban, viszont egyikük sem tudott igazán jó teljesítménnyel előrukkolni, nem is beszélve a többiekről, illetve a csapat védekezéséről. Ez a 4 játékos 28/54 dobását a helyére küldte, a többiek ugyanakkor 13/44-es mezőnymutatót szenvedtek össze, az elmúlt hetekben a pontokat stabilan szállító Will Barton például 0/8-as mezőnymutatóval, illetve 0 szerzett ponttal zárta a találkozót. Nagy volt a kontraszt a két csapat hatékonysága között, amíg a Raptors 50.6 százalékkal dobott mezőnyből, illetve 50 százalékkal triplából, addig a Nuggets 41.8 százalékos mezőny-, valamint 32.6 százalékos triplamutatót tudott felmutatni, ráadásul 10 triplával kevesebbet is dobtak be ellenfelüknél, és ezt a hatalmas különbséget nem lehetett ellensúlyozni. Legközelebb New Orleansban próbálhatnak meg javítani.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 27/9, Anunoby 23/15, Powell 22/9
A Nuggets legjobb dobói: Murray 20/9, Jokics 20, Porter Jr. 19/15

Orlando Magic–Phoenix Suns 112–111

Óriási meglepetés. A meccs toronymagas favoritja természetesen a ligaelit helyen álló és ahhoz illő formában lévő Suns volt és a vendégek jól is kezdtek, mert az első negyedet még ők nyerték nyolc ponttal, ezt követően azonban egyáltalán nem tudtak a Magic fölé nőni. A pihentebb hazaiaknál Nik Vucsevics (27 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz) és Evan Fournier (21 pont, 4/9 tripla) mellé ezúttal Chuma Okeke (17 pont, 6/6 mezőnyből, 4/4 tripla) nőtt fel, a nagyszünetben egál volt az állás és bár a harmadik negyedet megint a Phoenix nyerte, de az Orlando tartani tudta a lépést. A záró etap szorosan alakult, többször is változott a vezető kiléte, majd nem egészen 40 másodperccel a vége előtt Jae Crowder triplájával lett ismét egál az állás – itt Vucsevics elrontott egy büntetőt, Devin Booker viszont bedobta mindkettőt, úgyhogy 19 másodpercnél a Suns vezetett egy ponttal. Fournier azonban válaszolni tudott, hat másodperccel az órán kosárral fejezte be a betörését, ezzel 112–111-re módosította az állást – a Phoenixnek volt még egy időkérése és egy utolsó dobása, de azt Booker kihagyta, így Orlandóban született meg a játéknap egyik meglepetése.

Nem volt elég éles a Phoenix. Booker szerint a vendégek ezúttal csak a meccs elején voltak igazán koncentráltak, utána hiába vezettek többször is tíz pont körül, sosem tudták igazán elbillenteni a mérkőzést a javukra, nem voltak elég élesek ezen az estén. A negyedik negyedben sem tudtak ritmust váltani, különösen védekezésben, de a 44 százalékos mezőnymutatójukkal és a 33 százalékos triplázásukkal sem lehetnek feltétlenül elégedettek – kikaptak a festékben, elvesztették a lepattanózást és bár ezzel együtt volt esélyük nyerni, de az utolsó játéknál szerencséjük sem volt. Monty Williams vezetőedző szerint a vereség baj, annak viszont örül, hogy a játékosai dühösek miatta, az jó jel.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 27/9, Fournier 21/12, Okeke 17/12
A Suns legjobb dobói: Booker 25/3, Paul 23/3, Ayton 21

Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 94–103

Sexton nélkül nyert a Cavs. Legjobb dobója, Collin Sexton hiányában is értékes idegenbeli győzelmet tudott aratni a Cleveland, ami nagy szó a támadásban amúgy is elég harmatos csapattól, igaz, nem az elsöprő dobóformájukkal, hanem a védekezésükkel vitték el a sikert. Különösen a második félidejük sikerült jól, ott összesen 39 pontot engedélyeztek a Chicagónak, miközben a túloldalon Darius Garland a kezébe vette a dolgokat és egymaga 14 pontot szórt – kézben tartotta csapata játékát, jó döntéseket hozott, szervezett, irányította a többieket. A fiatal hátvéd végül 22 ponttal, 9 gólpasszal és 4/6 triplával zárt, mellette Jarrett Allen (19 pont, 9 lepattanó, 3 blokk) és Larry Nance Jr. (14 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz) is jól mozgott és a záró etapban már végig vezetni tudtak – sőt, az utolsó nagyjából hét percben már tíz pont körüli előnyük volt, egyáltalán nem forgott veszélyben a győzelmük.

Pocsék volt a Chicago. Az előző meccsen is borzasztóan játszott a Bulls, de most semmivel sem tudott jobban teljesíteni ahhoz képest, Billy Donovan vezetőedző szerint is mindenféle ritmus nélkül kosárlabdázott a csapata. A hazaiaknál a kisebb sérülést is beszedő Zach LaVine jutott húsz pont fölé, de rajta kívül egyedül Lauri Markkanen első félideje volt értékelhető támadásban, a fordulás után viszont már ő is eltűnt – végül nagyon gyenge dobóformával, rengeteg hibát elkövetve, fájdalmas vereséggel zárták a mérkőzést. A nagyszünetig egyébként még 55 százalékkal dobtak 55 pontot, addig nem voltak különösebb gondjaik, utána viszont jött a szétesés és a baj – volt egy 6/20-as időszakuk mezőnyből és teljességgel elvesztették a fonalat. Egyelőre playin-helyen állnak, de javulniuk kellene a céljaik eléréséhez...

A Bulls legjobb dobói: LaVine 22/12, Markkanen 17/3, Satoransky 11/3, White 11/3
A Cavaliers legjobb dobói: Garland 22/12, Allen 19, Nance Jr. 14/6

Houston Rockets–Charlotte Hornets 97–122

Simán hozott kötelező. A legutóbbi szép győzelem után most is jó formát mutatott a Charlotte, a vendégcsapat a szorosabb első félidő után a harmadik negyedben állva hagyta ellenfelét és végül gond nélkül, teljesen simán hozta a kötelezőt Houstonban. A Hornetsnél jól működött a Rozier, Graham hátvédpár, előbbi 25 ponttal és 4/8 triplával, utóbbi pedig 21 ponttal és 6/9 triplával zárt, de a posztjukra a kispadról érkező Malik Monk is bevert 19 pontot, itt abszolút érvényesülni tudtak. Összességében 50 százalék feletti mezőnymutatóval és 18 bedobott hármassal vonulhattak le a parkettről, nem okozott nekik nehézséget a Rockets védekezésének feltörése, a túloldalon pedig az egy jó harmadik negyed elég is volt ahhoz, hogy 100 pont alatt tartsák ellenfelüket. Érdekesség, hogy a Charlotte 2004 decembere óta először (!) nyert Houstonban, ezzel a győzelemmel pedig jelenleg a keleti negyedik helyen áll – az idegenbeli túra véget ért, most otthon játszanak egy ki-ki meccset a Miamival, majd fogadják a Phoenixet.

Most nem. Legutóbb megtörte 20 meccses vereségszériáját a Rockets, ezen a mérkőzésen viszont csak egy jó első félidőre futotta a hazaiak erejéből. A nagyszünetben még csak három pont volt a hátrány, támadásban John Wall (20 pont, 7 gólpassz) vezetésével rendben voltak annak ellenére, hogy Porter Jr., Oladipo és Gordon sem játszott, de a harmadik negyedben elvesztették a meccset: ott 35–15-re kaptak ki, végül 40 százalék alatt maradtak mezőnyből és a záró etapban már nem volt esélyük a bravúrra. Ehhez azért hozzátartozik, hogy a harmadik negyed elején gyorsan szétnyílt az olló, Wall pedig itt valamiért kiszállt a meccsből, sok időt töltött biciklin ebben a játékrészben, ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem volt bennük elég erő a folytatásban. Következőleg Minnesotában „kiesési rangadót” játszanak, de az már a cserehatáridő lejárta után fog megtörténni...

A Rockets legjobb dobói: Wall 20/9, McLemore 14/12, Wood 11
A Hornets legjobb dobói: Rozier 25/12, Graham 21/18, Monk 19/6

Minnesota Timberwolves–Dallas Mavericks 108–128

A második félidőben elrohant a Dallas. Luka Doncic meglehetősen visszafogott meccset játszott a Mavsnél (15 pont 16 dobásból, 4 gólpassz), meg sem közelítette a megszokott szintjét, de így is húszpontos győzelmet arattak a vendégek, ami azért mutatja, hogy van bennük fantázia. Ezúttal Kristaps Porzingis volt a vezér, már az első félidőben is agresszíven, eredményesen játszott és a másodikban sem vett vissza, végül 29 ponttal, 9 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2 blokkal zárta a meccset alig 29 perc alatt – mellette Tim Hardaway Jr. (21 pont, 4 gólpassz, 5/9 tripla), Jalen Brunson (16 pont, 11 lepattanó, 5 gólpassz) és Dwight Powell (16 pont, 8 lepattanó 19 perc alatt) is dicséretet érdemel, rájuk építve pedig a második félidőben már egyértelművé tették a helyzetet. A nagyszünetben még csak egy ponttal vezettek a texasiak, aztán a fordulás után 72 pontot tettek fel a táblára. a harmadik negyedet 14-gyel nyerték meg, így hamar meg tudtak lógni és nem adtak esélyt ellenfelüknek – olyannyira, hogy például Porzingis már nem is tért vissza a negyedik játékrészben, nem volt rá szükségük. A magabiztosan hozott kötelezővel megelőzték a Spurst és feljöttek a nyugati hetedik helyre, jelenleg másfél meccsre vannak a Portlandtől.

Csak egy jó kezdésre futotta a Minnesotától. Remekül nyitotta a mérkőzést a Wolves, tíz pont feletti előnyben is voltak a hazaiak az első negyed során, de előbb a támadójátékban akadtak problémáik, majd később a védekezésük is elfogyott – ez utóbbi a nagyszünetig még kitartott, de azt követően már nem tudtak mit kezdeni a ritmusba jövő Mavsszel. Anthony Edwards és Karl-Anthony Towns próbálta húzni övéit, de ők is elég sokat hibáztak, ráadásul a 14 engedett támadópattanó sem esett jól a csapatnak, ezt később ki is emelték – ezúttal egy jó kezdés és egy félidő rendben lévő védekezés volt bennük, a többin még dolgozni kell.

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 29/9, Towns 22/12, Hernangomez 17/6
A Mavericks legjobb dobói: Porzingis 29/9, Hardaway Jr. 21/15, Powell 16/3, Brunson 16

Oklahoma City Thunder–Memphis Grizzlies 107–116

Taylor Jenkins felrázta a csapatát. A vendégek vezetőedzője a meccs után elárulta, hogy nem bánt kesztyűs kézzel játékosaival a nagyszünetben, mert nem csinálták meg azt a védekezést, amit megbeszéltek – a fejmosás pedig hatott, az addigi gyengébb teljesítmény és figyelmetlenség után felpörögtek és a harmadik negyed második felében átrohantak ellenfelükön. A fordulás után nem sokkal még 12 pontos hátrányban voltak, aztán sikerült átvenniük az irányítást és egy 33–12-es futást bemutatva a kezükbe vették az ügyet – ott már működött a védekezés, abból tudtak indulni, meglett a játékuk ritmusa. A záró etapban aztán megint kaptak 34 pontot, de ott már szinte végig kétszámjegyű fórban játszhattak, Dillon Brooks (25 pont, 8/13 mezőnyből) és Grayson Allen (20 pont, 4/9 tripla) dobásai is ültek, Jonas Valanciunas 27 perc alatt is 6 támadópattanót húzott le és bár Ja Morant támadásban nem ütötte meg az elvárt szintet, de hátul ő is nagyon kapart. A második félidővel összességében elégedettek lehetnek és az alapján megérdemelten arattak győzelmet, sorozatban harmadik sikerükkel pedig megelőzték a Warriorst és felléptek a nyugati kilencedik helyre.

Gilgeous-Alexander kidőlt. A meccs előtt nem sokkal derült ki, hogy egy talpsérülés miatt nem játszhat a hazaiaknál Shai Gilgeous-Alexander, az együttes vezére és ami ennél is nagyobb baj, hogy úgy néz ki, hogy hosszabb időre vesztették el a játékost. Ezen a meccsen bő egy félideig tudták ellensúlyozni a hiányát, addig kihasználták a Grizzlies fegyelmezetlenségét, ám ahogy fejben összekapták magukat a vendégek, úgy tűnt el az erő és a lendület a hazaiak játékából – onnantól már nem tudtak könnyen pontokat szerezni, nem nagyon tudtak kreálni és a túloldalon is sokkal több volt a hibájuk. Az eredmény így nem meglepő és ha SGA tényleg huzamosabb időre sérült meg, akkor a szezonból hátralévő időszakban még inkább a fiatalok fejlesztése lesz a cél a győzelmek helyett.

A Thunder legjobb dobói: Brown 19, Dort 14/3, Pokusevski 13/3, Horford 13/3
A Grizzlies legjobb dobói: Brooks 25/3, Allen 20/12, Valanciunas 16

San Antonio Spurs–Los Angeles Clippers 101–134

Megmozdult valami a Clippersnél? A régóta kiegyensúlyozatlan Los Angeles most már sorozatban harmadik győzelmét aratta, mintha rátalált volna valamire – ezen az estén nem sok esélyt adott a Spursnek Tyronn Lue csapata, nagyon magabiztosan tudott nyerni idegenben. Kawhi Leonardék már az első negyedben 41 pontot szereztek és később sem remegtek meg, folyamatosan előrébb jártak, majd az utolsó játékrészben tették ilyen arányúvá a győzelmüket, ott további 15 ponttal növelték a különbséget – csapatszinten 56 százalékkal dobtak mezőnyből és 51.5 százalékkal dobtak be 17 triplát, összesen 8 labdát adtak el, míg az ellenfél labdavesztéseiből 28 pontot szereztek. Egyénileg nem voltak különösebben extra teljesítmények, a San Antonióba pfújolás közepette visszatérő Leonard 25 ponttal lett a legjobb dobó, de a kiegészítők is remekül játszottak és mindenki hozzátette a magáét – visszaelőzték a Lakerst, egy meccsre vannak a Sunstól, kérdés, hogy tényleg stabilizáltál-e a jó formájukat.

Lefelé mozog a Spurs. Egy jobb időszak után zsinórban harmadszor kapott ki a San Antonio és bár önmagában mindegyik meccs beleférhet, de így egymás után azért kicsit sok – visszacsúsztak a nyugati nyolcadik helyre, egyáltalán nincsenek jó formában. A Gay, Walker páros ugyan nem játszott, de ez még önmagában nem magyarázza a 33 pontos hazai vereséget, ezúttal védekezésben nem volt meg a tartás, a LAC pedig jóval fizikálisabbnak bizonyult náluk – nem voltak elég kemények DeRozanék, ráadásul az összesen bedobott hét tripla sem segítette az ügyüket. Következőleg visszavághatnak a Clippersnek és még sorozatban hét hazai meccset játszhatnak, úgyhogy van lehetőség javítani, meglátjuk, hogy sikerül-e.

A Spurs legjobb dobói: DeRozan 19, Mills 17/9, Samanic 14
A Clippers legjobb dobói: Leonard 25/6, Morris 20/15, George 17

Utah Jazz–Brooklyn Nets 118–88

Elengedte a Brooklyn. Az amúgy is tartalékos, Durant, Irving és Shamet nélkül kiálló, egy győzelem másnapján, back-to-back pályára lépő Brooklyn úgy döntött, hogy nem megy rá a bravúrra a ligaelső otthonában és James Hardent is kiülteti – a csapat MVP-jelöltje egy nyaksérüléssel bajlódik, Steve Nash-ék pedig úgy érezték, hogy ezúttal felesleges erőltetni. Így akkor már Blake Griffint sem küldték pályára, abszolút B-csapattal álltak fel, amelynek természetesen az lett az eredménye, hogy rangadó helyett „edzőmeccset” láthattunk a Jazz részéről – a hazaiak egy negyed alatt lerendezték a találkozó érdemi részét, aztán lehetett pihentetni, 27 perc fölé senki nem ment náluk, bár így is bevertek 23 triplát. A Brooklynnál olyanok kerültek főszerepbe, mint Alize Johnson és Reggie Perry, ezzel mindent el is mondtunk a derbiről - Nash-ék ezt most elengedték, következőleg Detroitban jobb esélyeik lehetnek, míg a Utah zsinórban harmadik győzelmével megerősítette pozícióját a tabella élén.

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 27/15, Conley 18/9, Bogdanovic 18/12
A Nets legjobb dobói: Johnson 23, Luwawu-Cabarrot 14/6, Perry 12/6

Sacramento Kings–Atlanta Hawks 110–108

A Kings jobbik arca. Sok mindent láttunk már ebben a szezonban a Sacramentótól, az utóbbi meccseken a jobbik formáját hozza a gárda, ezen a találkozón pedig kifejezetten jól játszott és megérdemelten győzte le az Atlantát. A hazaiaknál De'Aaron Fox volt a vezér, ő azt csinált a pick-and-rollokból, amit akart, rendszeresen megnyílt előtte az út a gyűrűig, amit szépen ki is használt és végül 37 pontot szórt 13/20 dobásból, valamint 3/4 triplából. Mellette a többiek is tették a dolgukat, védekezésben megvolt a szükséges agresszivitás, úgyhogy az első félidőben szinte végig vezettek, a Hawks csak a legvégén tudott egyenlíteni. A harmadik negyedben aztán ismét meglépett a jobban játszó Sacto, tíz pont feletti előnyt épített fel, hogy a záró etapban ismét felkapaszkodjon az Atlanta, de a végén jött az újonc Tyrese Haliburton és bő fél perccel az órán kiharcolt, majd be is dobott két büntetőt, amellyel beállította a végeredményt. Luke Walton vezetőedző természetesen elégedett volt a látottakkal, a Kings pedig ötből négy győzelemmel még életben tartotta legalább a playin-reményeit – igaz, ezek beteljesítéséhez ez a szint kell most már folyamatosan.

Back-to-back vereség. Sorozatban nyolc győzelem után már zsinórban másodszor kapott ki a Hawks és bár az előző még a „hagyján” kategóriába tartozott, de most már Nate McMillan vezetőedző is felemelte a hangját. Szerinte védekezésben egész meccsen nem tettek semmit Fox ellen, nem nehezítették meg a dolgát, hanem végignézték, ahogy megveri őket, míg a pálya túloldalán nem gondolkodtak, nem variáltak – megálltak a periméteren, labdázgattak, aztán történt valami, de egyáltalán nem helyeztek nyomást a Kings védekezésére. Ezzel együtt is volt esélyük a végén, de a clutch játékok során nem tudták megfordítani az összecsapást, így el kellett fogadniuk az újabb vereséget, hiába hozott jó számokat Trae Young (29 pont, 9 gólpassz), Clint Capela (25 pont, 17 lepattanó, ebből 9 támadó) és Bogdan Bogdanovics (20 pont, 4/6 tripla).

A Kings legjobb dobói: Fox 37/9, Haliburton 17/6, Holmes 16
A Hawks legjobb dobói: Young 29/3, Capela 25, Bogdanovics 20/12

NBA, ALAPSZAKASZ
Indiana Pacers
–Detroit Pistons 116–111
Milwaukee Bucks–Boston Celtics 121–119
Toronto Raptors–Denver Nuggets 135–111
Chicago Bulls–Cleveland Cavaliers 94–103
Houston Rockets–Charlotte Hornets 97–122
Minnesota Timberwolves–Dallas Mavericks 108–128
Oklahoma City Thunder–Memphis Grizzlies 107–116
Orlando Magic–Phoenix Suns 112–111
San Antonio Spurs–Los Angeles Clippers 101–134
Sacramento Kings–Atlanta Hawks 110–108
Utah Jazz–Brooklyn Nets 118–88

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik