NHL: Vancouverben verte a főcsoportelső Canuckst a Penguins

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 07:39
Erik Karlsson hosszabbításban szerzett góljával győzött Vancouverben a Penguins (Fotó: Getty Images)
Legutóbbi hat meccséből csak egyet tudott megnyerni az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoportját vezető Vancouver Canucks, amely a magyar idő szerint szerdai játéknapon korai kétgólos előnye ellenére hosszabbítás után 4–3-as vereséget szenvedett az idényben gyengélkedő Pittsburgh Penguinstől.

A Canucks egy akciógóllal és egy emberelőnyös találattal, úgy tűnt, sima meccset játszik és javít, de a második harmad elején a vendégek a svéd Rickard Rakell duplájával egyenlítettek.

Igaz, ez nem tartott sokáig, ugyanis szűk fél perccel később T. J. Miller egy emberhátrányos góllal ismét megszerezte a vezetést a Canucksnak. A Pittsburghben viszont maradt tartalék, a záró játékrész derekán egyenlített, majd a ráadásban szűk két perc alatt Erik Karlsson révén a győztes gólt is megszerezte. 3–4

A Canuckshoz hasonlóan a Nyugati harmadik Stars sem remekel az elmúlt időszakban, a dallasiak ezúttal nagyon simán, 5–1-re bukták el az őket üldöző, negyedik helyezett Colorado Avalanche elleni idegenbeli meccsüket. A 2021–2022-es idényben bajnok denveriek sikeréből Nathan MacKinnon egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, ezzel a legutóbbi 29 (!) hazai meccsén pontot szerzett (összesen 22 gól és 38 assziszt a mérlege).

A Keleti konferenciában a Buffalo Sabres elleni 3–2-es hazai sikerrel a Florida Panthers megelőzte a Boston Bruinst és a főcsoport élére állt.

A Detroit Red Wings a Washington Capitals elleni 8–3-as, a Nashville Predators pedig az Ottawa Senators elleni 4–1-es sikerrel egymás után a hatodik mérkőzését nyerte meg.

NHL
ALAPSZAKASZ
Detroit Red Wings–Washington Capitals 8–3
Florida Panthers–Buffalo Sabres 3–2
Montreal Canadiens–Arizona Coyotes 4–2
Philadelphia Flyers–Tampa Bay Lightning 6–2
Toronto Maple Leafs–Vegas Golden Knights 2–6
Minnesota Wild–Carolina Hurricanes 2–3
Nashville Predators–Ottawa Senators 4–1
Winnipeg Jets–St. Louis Blues 4–2
Calgary Flames–Los Angeles Kings 4–2
Colorado Avalanche–Dallas Stars 5–1
Vancouver Canucks–Pittsburgh Penguins 3–4 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–New Jersey Devils 2–7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik