Videó: botrány a chicagói ünnepségen, kipfujolták a Bulls-legendát

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 18:36
null
Thelma Krause kellemetlen pillanatokat élt át (Fotó: Getty Images)
A Chicago Bulls az 1990-es évek helyi NBA-legendái előtt tisztelgett volna, ám a korábbi általános igazgató, Jerry Krause neve heves érzelmeket váltott ki.

Nem így képzelték el a megemlékezést az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Chicago Bulls munkatársai – többek között – az ikonikus, 1990-es évekbeli csapatról. A hangosbemondóból elhangzott Artis Gilmore, Tex Winter, Chet Walker, Jerry Sloan, Bob Love, Phil Jackson, a teljes 1995–1996-os keret tagjai, Dick Klein és a 2017-ben elhunyt Jerry Krause neve. Az utóbbi kiverte a biztosítékot jó néhány szurkolónál.

A klub néhai általános igazgatója 1985 és 2003 között dolgozott a Bullsnak, s annak ellenére, hogy elvitathatatlan érdemei voltak a Michael Jordan fémjelezte dinasztia felépítésében, sokan csak annak összeomlására emlékeznek, és Krause kudarcának tulajdonítják a sikeredző, a Chicagóval hatszoros, később a Los Angeles Lakersszel még ötszörös NBA-bajnok Jackson 1998-as távozását.

Jerry Krause (balra) Phil Jacksonnal és Dennis Rodmannel utóbbi bemutatásakor 1995-ben (Fotó: Getty Images)
Jerry Krause (balra) Phil Jacksonnal és Dennis Rodmannel utóbbi bemutatásakor 1995-ben (Fotó: Getty Images)


A lelátóról hangos pfujolás hallatszott, Krause özvegye, Thelma a kitüntetettek között ülve pityergett, a helyszíni riporter, Stacey King élő adásban, a vendég Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr utólag szólt be az ízléstelen gesztusért (mindketten a Bulls játékosai voltak a Krause-éra alatt).

Kerr a pályán állt nemes bosszút a chicagói közönségen: 140–131-es győzelemre vezette az egyébként ezer sebből vérző együttesét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik