NBA: a Lakers nyerte az első idényközi tornát, James az MVP – videók

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.10. 10:32
null
LeBron Jamesék ünneplése az idényközi torna trófeájával (Fotó: twitter.com/Lakers)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA)  első idényközi döntőjét a Los Angeles Lakers nyerte Las Vegasban az Indiana Pacers ellen, LeBron James lett az MVP.

 

 

A Los Angeles Lakers első számú pontfelelőse az Indiana elleni, első idényközi torna döntőjében Anthony Davis volt, aki 41 pontja mellé 20 lepattanót jegyzett (mindkettő szezoncsúcs lenne, ha a döntő beleszámítana az alapszakasz eredményeibe). Ugyanakkor a padról beszállva Austin Reaves is eljutott 28 pontig, ahogy LeBron James is 20 fölött zárt (24-gyel), miközben a Pacersben senki sem jutott 20 pont fölé.

EGY ZSÁKOLÁS DAVISTŐL

 


 

A meccs nagy részében a Lakers vezetett, de a negyedik negyed hajrájáig tapadt rá az Indiana, akkor azonban megrázta magát a Los Angeles-i gárda, 100–96 után produkált egy 15–3-as rohamot, amivel végleg eldöntötte a meccset.

MESTERI LAKERS-KONTRA UTÁN EGY REAVES-DUPLA

 


 

Az idényközi torna legértékesebb játékosa a végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó LeBron James lett, aki a döntő után megerősítette azt a szándékát, hogy a pályafutása befejezése után szeretne egy NBA-csapatot alapítani Las Vegasban.

„Csodálatosak itt a rajongók és már van jégkorong-, baseball-, WNBA-, és NFL-csapatuk, valamint rendeztek itt Formula–1-et is. Ez a hely szereti a látnivalókat és az NBA egy újabb nagyszerű kiegészítője lenne a városnak” – fogalmazott LeBron James, aki az első idényközi torna elődöntőjében és döntőjében összesen 54 pontig jutott.

A Lakers úgynevezett normál szerződéssel rendelkező játékosai az idényközi torna megnyeréséért fejenként 500 ezer dollárt kapnak, a Pacers kosarasai pedig 200 ezret az ezüstéremért, a kétirányú szerződéssel rendelkezők pedig ezen összegek felét kapják meg.

ÍGY ÜNNEPELTEK JAMESÉK A TRÓFEÁVAL

 

 

Jövő héten már folytatódik az NBA alapszakasza, a Pacers hétfőn már Detroitban lép pályára, a Lakers kedden Dallasban játszik.

NBA, IDÉNYKÖZI TORNA, LAS VEGAS
DÖNTŐ

December 10., vasárnap
Los Angeles Lakers–Indiana Pacers 123–109

KORÁBBAN
ELŐDÖNTŐ

Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 119–128
Los Angeles Lakers–New Orleans Pelicans133–89

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik