A ráadásban gyűrte le a Lakerst a Miami

Vágólapra másolva!
2010.03.05. 08:19
null
Dwyane Wade (balra) csapata jött ki győztesen a Lakers elleni csatából (fotó: Action Images)
Hosszabbítás után győzött a Miami Heat a Los Angeles Lakers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 124. játéknapján. A Memphis Chicagóban, a Utah Phoenixben nyert.

 

Nagy csatát vívott egymással a Miami Heat és a Los Angeles Lakers, és az összecsapás nem is dőlt el a rendes játékidőben. A hosszabbításban végül a floridai együttes kerekedett felül, és hárompontos győzelmet aratott.

A meccs hőse Dwyane Wade lett, aki 27 pontja mellett 14 asszisztot is jegyzett, de Quentin Richardson is karriercsúcsot jelentő 25 ponttal zárt. A mérkőzés egyébként 19 alkalommal állt döntetlenre, és 31-szer cserélődött a vezető csapat kiléte. Ez kettővel több, mint amennyi az idei rekord volt eddig az NBA-ben.

A Lakersnél természetesen ezúttal is Kobe Bryant bizonyult a legponterősebb játékosnak, a klasszis 39 egységgel zárta az izgalmas összecsapást.

Félidőben még 17 pontos vesztésre állt Chicagóban a Memphis, mégis győzött. Zach Randolph a 31 pontja mellé még 18 lepattanót is begyűjtött, a Bulls pedig egyhuzamban a harmadik vereségét szenvedte el.

Nagyot játszott az utolsó negyedben a Utah, így 12 pontos hátrányból felállva meg tudta nyerni a Phoenix elleni mérkőzést. A Jazz a záró periódusban 41 pontot dobott, míg a 27-tel záró Deron Williams ebben az időszakban ért el tizenhármat.

A Sunsnál sorozatban a második meccsén szerzett 30 pontot Amare Stoudemire, de ez sem volt elég az arizonaiak  sikeréhez.

 

NBA
ALAPSZAKASZ, 124. JÁTÉKNAP
Miami Heat–Los Angeles Lakers 114–111 – h. u.
Chicago Bulls–Memphis Grizzlies 96–105
Phoenix Suns–Utah Jazz 108–116

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik