Fitneszversenyző a konyhában: mit tesz le az asztalra Magosi Zsombor?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.10. 10:18
A tudatos, egészséges vagy éppen diétás étkezésnek egyáltalán nem kell íztelennek, egyhangúnak és unalmasnak lennie! Magosi Zsombor, a BioTechUSA szponzorált Men's Physique versenyzője a tiszta étkezés híve, a versenyzéssel eltöltött évek alatt sok tapasztalatot szerzett a táplálkozás terén, ma már pontosan tudja, milyen élelmiszereket emészt könnyebben vagy nehezebben, ez utóbbiakat pedig igyekszik tudatosan kerülni.


Elhagyta a cukrot, a fehérlisztet és a gluténtartalmú ételeket, illetve növényi tejből készült termékeket fogyaszt. Ezt a tiszta étkezést pedig minőségi táplálék-kiegészítőkkel tökéletesíti. Magosi Zsombor öt éve váltott a kyokushin karatéból fitneszre. A világkupa-győztes és Európa-bajnok karatés új minőségében is brillírozott, számos hazai testépítő verseny aranyérmese, illetve a 2014-es Arnold Classic Europe 3. helyezettje lett. Nézzük meg Zsombor ételkreációit, amelyek mindenki számára kívánatossá tehetik az egészséges étkezést!

Reggeli ötletek


1. Protein Gusto fehérjepalacsinta gyümölcsökkel

Zsombor nagy kedvencei a magas fehérjetartalmú, hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmazó BioTechUSA Protein Gusto funkcionális élelmiszer termékek, amelyekkel könnyen és gyorsan ízletes ételeket készíthetünk. Legyen szó zabkásáról, omlettről, palacsintáról vagy egy finom levesről. A Pancake-et számos módon feldobhatjuk, Zsombor ezúttal a gyümölcsöket választotta, amelyek reggel kiváló szénhidrátforrást jelentenek. A palacsinta töltelékét chia pudingból készítette el.


2. Csokis-almás zabmuffin

Az elronthatatlan sütemények egyike a csokis-almás zabmuffin. Nem kell hozzá más, mint alma, zabpehely, zabkorpa, fahéj, rizstej, kókuszreszelék és BioTechUSA Iso Whey Zero glutén- és laktózmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó csokis fehérjepor. Az összetevők összekeverésével és kisütésével egy rendkívül egészséges, szénhidrátban és fehérjében is gazdag, tápláló reggelit kapunk.

Ebéd ötletek


3. Grillezett lazac édesburgonyával és spárgával

Maximálisan egészséges ebéd, amely ízeiben is remekül harmonizáló összetevőket tartalmaz. Nemcsak az ebéd után szükséges energiát és fehérjemennyiséget biztosítja, de a szervezet számára fontos egészséges zsírsavakat is. Elfogyasztása után nem fogunk elálmosodni, viszont remekül táplál, és hasznos tápanyagokkal látja el a szervezetünket!


4. Tonhalas barnarizzsel töltött tojásfehérje, salátával

A fitneszversenyző nagy kedvencei a halak, ami nem véletlen, hiszen rendkívül egészséges tápanyagokat tartalmaznak. Nemcsak a lazac, de a tonhal is kiváló választás. Ez az ebéd rendkívül magas fehérjetartalommal bír, ráadásul a saláta rosttartalma segíti az emésztést, és rengeteg vitamint is biztosít a szervezetnek. A barna rizs kiváló szénhidrát forrás ebédre. A salátát Zsombor dressing nélkül fogyasztja, hogy elkerülje a felesleges cukor- és kalóriabevitelt. Sajnos az öntetek többsége tartalmaz cukrot, így ezekkel óvatosan bánjunk! Ha nem tudjuk magában megenni a salátát, tehetünk rá például natúr joghurtot vagy kevés lenmag olajat.

Vacsora ötletek


5. Diétás frittata

A vacsora esetében fontos, hogy ne tartalmazzon túl sok szénhidrátot, amely az éjszakai alvás során csak a zsírpárnáinkat gyarapítaná, hiszen éjszaka nincs olyan energiafelhasználás, amely indokolná az esti magas szénhidrát bevitelt. A Zsombor által készített frittata sok fehérjét és rostot tartalmaz, így kiváló választás estére.

Hozzávalók:
10 db tojásfehérje
3 db sárgarépa
1 db cukkini
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
0.5 l rizstej

A sárgarépából és a cukkiniből zöldséghámozóval vékony szirmokat vágunk, majd egy jénai tálban összekeverjük a tojásfehérjével és az apróra szeletelt hagymákkal. Hozzáadjuk a rizstejet és tetszés szerint fűszerezzük, majd 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.


6. Sült lazac paradicsommal

Igen, a lazac este is remek étel, amit ilyenkor már csak kevés szénhidráttal egészítsünk ki. Zsombor ezúttal egy szelet barna kenyeret tett a hal mellé, a rost- és vitaminbevitel érdekében pedig néhány szem paradicsomot is összevágott. Mindemellett remek esztétikai élményt is nyújt az egyébként kifejezetten finom vacsora.

További egészséges ételötletekért látogass el Magosi Zsombor Facebook és Instagram profiljára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik