Vízilabda: Olyan sokra nem vágyhattam, csak, hogy túléljem a meccset – Fodor Rajmund

BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)
Vágólapra másolva!
2020.06.25. 19:49
Fodor Rajmund, a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó korán kitűnt tehetségével, 1992-ben a soproni junior Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményét látva arról is beszéltek, hogy 16 évesen ott lehet Barcelonában, de aztán 20 évesen Atlanta lett az első olimpiája. Ezekből az évekből idézett fel egy számára kedves történetet a Sportkrém stábjának, mint ahogy beszélt arról is, hogy látja jelenleg a sportág utánpótlását, illetve szóba került az egyik hobbija, a kertészkedés is.

„Még sihederként a Szegedben játszottam, amikor lejött a BEK- és LEN-kupa-győztes Újpest – idézi fel a 90-es évek közepén játszott mérkőzést. – Telt ház volt a sátor alatt. 10–10-es döntetlen lett a vége, ötöt lőttem. Pedig felváltva fogott Benedek Tibor, Dala Tamás és Nitsovits Tamás, és néha még valaki más is, aki éppen arra járt. Akkor már azért egy vagy két éve a felnőttválogatott tagja voltam, és néhány mérkőzésen bizonyítottam számukra, így a„vidéki hülyegyerek” kategóriából addigra kivettek. Szóval, valamennyire tiszteletet már megkaptam, de még mindig csak tizenhét-tizennyolc éves voltam. Ezért olyan sokra nem vágyhattam, csak hogy túléljem a mérkőzést. Utána ők jöttek oda gratulálni, a saját kis miliőmben, a szegedi sportuszodában, sátor alatt, négyszáz-ötszáz ember előtt, óriási hangulatú meccsen ilyen eredményt elérni… Azért az nyomot hagy. Örömmel beszélek róla.”

Videónkban emellett arról is beszél, hogy mennyire más most a sportág utánpótlása, mint amikor ő volt tizenéves. Valamint szóba kerül az egyik hobbija is, a kertészkedés, amellyel többnyire elütötte az időt a koronavírus karanténidőszaka alatt.

Ha még több érdekességet szeretne olvasni a klasszis pólósról, keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik