Vízilabda: Madaras Norbert az MVLSZ új elnöke

LAKNER GÁBORLAKNER GÁBOR
Vágólapra másolva!
2022.11.19. 12:16
null
A szövetség eddigi alelnökének megbízása 2024. október 22-ig szól (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
Kétszeres olimpiai bajnok váltott kétszeres olimpiai bajnokot a Magyar Vízilabda-szövetség élén, miután a szombat délelőtti rendkívüli közgyűlésen Madaras Norbertet választották meg a szervezet elnökének. A közgyűlést azért kellett összehívni, mert a szövetséget eddig irányító Vári Attila október 14-én bejelentette, hogy lemond a tisztségéről.


A közgyűlés húszperces késéssel kezdődött, ennyi időbe telt ugyanis, hogy minden érkező felvegye a szavazólapot. Végül annyian jelentek meg, hogy a közgyűlés határozatképes volt (a lehetséges 405-ből 260 képviselő volt ott a Duna Arénában), így nem volt akadálya az elnökválasztásnak.

Elsőként a leköszönő elnök, Vári Attila összefoglalta az elmúlt évek történéseit a leküzdött nehézségektől kezdve az utánpótlás-bizottság megreformálásán át a tokiói olimpia kettős éremszerzéséig. Kijelentette, hogy stabil gazdasági helyzetben adja át az irányítást, mint mondta, ha a szövetségnek 2024-ig semmilyen bevétele sem lenne, akkor is biztosított a működése.

A jelölőbizottság beszámolója alapján kizárólag Madaras Norbertre érkezett jelölés, és mivel a helyszínen sem javasoltak mást, így ő maradt az egyetlen jelölt. A szövetség eddigi alelnöke el is fogadta a jelölést, a közgyűlés pedig megszavazta elnöknek (csak azért nem egyhangúlag, mert ő maga tartózkodott), megbízása 2024. október 22-ig szól. A kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert 2018-as visszavonulása óta az FTC-Telekom szakosztályelnökeként dolgozik, azt azonban előre bejelentette, hogy megválasztása esetén ebből a pozícióból távozik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik