nemzetisport.hu 2016.10.20 09:50 Frissítve: 2016.10.21 07:27

Vízilabda: Benedek Tibor távozik a válogatott éléről

Benedek Tibor férfi szövetségi kapitány távozik a magyar vízilabda-válogatott éléről. Ezt maga a szakember jelentette be a Magyar Vízilabda-szövetség hivatalos oldalának. A szövetségi kapitány szerződése lejár, és nem pályázik újból a tisztségre.

Benedek Tibor szerződése lejár, 2017 januárjától már nem ő irányít (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat" – fogalmazott Benedek Tibor a waterpolo.hu-nak.

A férfi nemzeti csapatot 2013 óta irányító Benedek Tibor legnagyobb sikere a válogatottal a 2013-as világbajnoki aranyérem. 2014-ben második lett csapatával az Európa-bajnokságon, 2016-ban Eb-bronzérmet szerzett, a riói nyári olimpián pedig az 5. helyen végzett. 2013-ban az év magyar szövetségi kapitányának választották meg.

A waterpolo.hu közlése szerint az MVLSZ – amely október 22-én tisztújító közgyűlést tart – az ősz folyamán dönt a férfi szövetségi kapitány személyéről.

„A riói olimpia óta több alkalommal beszélgettünk, így nem ért váratlanul Tibi döntése, de nyilvánvalóan nagyon sajnálom – reagált Benedek bejelentésére Kemény Dénes az MTI megkeresésére. – Nagy szakmaisággal, lelkiismeretesen, alázattal dolgozott, de el tudom fogadni, hogy így határozott, miután az elmúlt csaknem négy év második felében az eredmények gyengébbek lettek, mint azt munkájával megérdemelte volna."

Kemény Dénes a jövőt illetően hozzátette, hogy Benedek Tibor utódjáról a szövetség elnöksége dönt: vagy kijelöl valakit, vagy pályázatot ír ki a tisztségre.

Benedek Tibor a vlv.hu-nak elárulta, noha egyelőre nem hivatalos, ám „van egy kézfogáson alapuló” megállapodása az UVSE-vel.

„Az egész klub szakmai irányítása az én feladatom lesz, ahol olyan irányvonalakat szeretnék meghatározni, amely alapja lehet a későbbi válogatott sikereknek is” – mondta a 44 éves Benedek, aki hozzátette: emellett szeretne a szövetség új elnökségének tagja lenni.
   
„Az öt lehetséges hely egyikére jelöltetem magam, amit majd a közgyűlés szavaz meg. Továbbra is a magyar vízilabda sikerességért szeretnék dolgozni, csak mostantól más szerepben” – fogalmazott.

 

2021.01.18 20:23:38

Vízilabda LAKNER GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A hat napból egyetlen számít majd igazán, mégpedig a szombat.

2020.12.28 23:44:32

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nála nagyobb csibészt a vízben aligha lehetett találni kortársai között. Mindez persze tehetséggel párosult. (...) Klubedzőként is maradandót alkotott, az Ú. Dózsával 1967-ben bajnok lett, s az ifiválogatott kapitányaként is letette a névjegyét.

2020.12.08 20:34:51

Vízilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Történet történet hátán a bírómegnyerés fogásairól.

2020.10.02 19:24:10

Vízilabda BALLAI ATTILA

Húsz év távlatából is mesés: felelevenítjük a magyar vízilabdázók sydneyi olimpiai győzelmét.

2020.09.18 21:05:14

Vízilabda MALONYAI PÉTER

A vízilabdázás állócsillaga 70 évesen sem hazudtolja meg önmagát: fergeteges sztorik Budától Szicíliáig.