MTI/NSO 2017.12.22 18:18 Frissítve: 2017.12.22 19:39

Vízilabda: az UVSE nyerte meg a női szuperkupát

A bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes UVSE nyerte meg a női vízilabda szuperkupát, miután legyőzte a BVSC-t a Komjádi uszodában pénteken megrendezett mérkőzésen.

Ünnepelt az UVSE (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Az év utolsó itthoni kiemelt pólós eseményén a kevésbé esélyesnek ítélt, a kupában és a bajnokságban is második vasutascsapat talált be először, majd 2–0-ra, 3–1-re, s – Máté Zsuzsanna duplája nyomán – 5–2-re vezetett a nyitónegyedben.

 
A férfiaknál a Szolnok győzött – arról a mérkőzésről ide kattintva olvashat!

Az UVSE a második negyedben kétszer is eredményes volt, így a nagyszünetre minimálisra csökkentette hátrányát. A harmadik nyolc percben pedig utol is érte riválisát, négy másodperccel az utolsó szünet előtt azonban a balkezes Leimeter Dóra újfent vezetéshez juttatta a BVSC-t (6–7).

A befejező játékrészben a címvédő holland légiósa, Vivian Sevenich harmadszor is betalált, Szücs Gabriella ötméteresével pedig a meccsen először már az UVSE vezetett (8–7). A BVSC egyenlíteni tudott, mivel pedig újabb gól nem esett, következtek a büntetődobások.

Ebben 8–7-re az UVSE bizonyult jobbnak, így övé lett a 2017-es esztendő utolsó női trófeája. Az idén másodszor írták ki a magyar női vízilabda-szuperkupát, a tavalyi premiert is az UVSE nyerte.

NŐI VÍZILABDA TIPPMIX SZUPERKUPA

UVSE–BVSC-ZUGLÓ DIAPOLO 8–8 (2–5, 2–0, 2–2, 2–1) – ötméteresekkel 8–7
Komjádi uszoda, 500
néző. V: Birri, Kun Gy.
UVSE: Gangl – Szücs 1, TÓTH-CSABAI 2, Antal D. 1, Parkes, Keszthelyi 1, SEVENICH 3. Csere: Tóth I., Kiss Eszter. Edző: Benczur Márton
BVSC: DOROSZLAI– HERTZKA 2, Farkas T., Kele, Gyöngyössy 1, Kuna, Leimeter 2. Csere: Tóth E. (kapus), Farkas K. 1, Takács O., Máté Zs. 2, Koncz, Varga V. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Máté (29.), Tóth-Csabai (30.)
MESTERMÉRLEG
Benczur Márton:
– Öt-hat peches gólt kaptunk, kicsit nehezen érkeztünk meg a mérkőzésbe, és csak a második negyed elején találtuk meg a játékunkat, ami a hosszabb szünetnek és a játékosok válogatottbeli elfoglaltságának tudható be. Aztán átvettük a vezetést, és kezünkben volt a mérkőzés, de Keszthelyi Rita szerintünk szabályos gólját nem adták meg. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy az elmúlt időszakban a harmadik ötméterespárbaját is megnyerte, öröm a lányok edzőjének lenni.
Petrovics Mátyás: – Csak dicsérhetem a csapatot, mert az elmúlt hetek rangadóin, elsősorban magunknak köszönhetően állandóan kullogtunk az ellenfél után, most pedig a rivális követett minket. Megtisztel minket, hogy az UVSE az Amerikából hazatérő Antal Dórát is mozgósította, s mi ezt a nagyon erős ellenfelet előztük meg a meccs nagy részében. Az ötöspárbajban jobbak mindenkinél, de ez nem érdekel. A rangadókat így kell elkezdeni.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.