CS. B. 2021.10.20 17:18 Frissítve: 2021.10.20 20:26

Vízilabda: átalakult kerettel várja a BL-rajtot az FTC

Jövő héten a Bajnokok Ligájában is megkezdi szereplését az előző kiírásban döntős FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata, amelynek kerete jelentősen átalakult a nyáron – közölte az MTI.

 

A ajtónyilvános edzésen amelyen sérülés miatt Fekete Gergő és Pohl Zoltán nem tudott a társaival gyakorolni (Fotó: Árvai Károly)
A sajtónyilvános edzésen Fekete Gergő, Pohl Zoltán és Varga Dénes sem tudott a társaival gyakorolni (Fotó: Árvai Károly)

 

Az együttes szerdán, a nagy rangadók, illetve a hazai BL-meccsek otthonául szolgáló Komjádi Uszodában tartott sajtónyilvános edzést, amelyen sérülés miatt Fekete Gergő és Pohl Zoltán nem tudott a társaival gyakorolni, míg az olimpiai arany- és bronzérmes Varga Dénes kisebb betegség miatt hiányzott.

„Ez egy teljesen más csapat, rengeteg a fiatal játékos. A legnagyobb különbség talán az lesz a mostani szezonban, hogy különböző ciklusokban kell gondolkodni, viszont minden mérkőzésen kiélezettnek kell lennünk. Éppen ezért nem is tervezünk nagyon előre, lépésről lépésre szeretnénk haladni” – nyilatkozta Varga Zsolt vezetőedző az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy rendkívül hosszú idény elé néz a gárda, hiszen májusban a fukuokai világbajnokság idején szünetel majd a bajnokság.

A zöld-fehérek kerete igencsak átalakult, mivel hét játékos távozott az együttestől. A szakember elmondta, az újak hozzáállásával maximálisan elégedett, azonban ahhoz, hogy a fiatal játékosok folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítmény tudjanak nyújtani, idő kell.

„Nekik tapasztalatot kell gyűjteniük, akár pofonok árán is. Bele kell tanulniuk a munkába, ott kell lenniük egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, vagy adott esetben egy bajnoki döntőben. Összességében azt szeretném, minden mérkőzéshez úgy álljunk hozzá, hogy akár hiba árán is, de beledöglünk a vízbe és maradjon meg bennünk a tűz, ami egész évben átlendíthet minket a nehézségeken” – tette hozzá a játékosként olimpiai bajnok tréner.

Vogel Soma, az együttes friss olimpiai bronzérmes kapusa arról beszélt, nehezebb lesz a mostani szezon, mivel a Bajnokok Ligájában nem a tavalyi lebonyolítás alapján, buboréktornákban zajlik a küzdelem, hanem hétről hétre utaznak majd, ráadásul a legutóbbi idényben könnyű csoportban szerepelt a gárda és gyakorlatilag biztos volt a helye a nyolcas döntőben.

Hozzátette, a bajnokságban is sűrűsödik a mezőny, így jóval több kiélezett összecsapásra számít. A kerettel kapcsolatban megjegyezte, fiatalosabb, lendületesebb csapat lett a Ferencváros, amely a rutinos játékosokkal kiegészülve nagyon jó egyveleget ad.

A Ferencváros pénteken a Honvéddal találkozik az ob I-ben, a BL jövő heti rajtján pedig az olasz Brescia és a spanyol Barceloneta selejtezős párharcának továbbjutójával mérkőzik, az első meccset az olaszok nyerték idegenben négy góllal.

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.